Endometru,ovulatie,temperaturi, monitorizari 43

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Felicitari dananita!!!! Bravoooo! Ma bucur asa de mult pentru tine! Cind mergi la analizele de singe?

Fetele mele active, eu acuma astept… ma duc miercuri sa fac analizele de singe, sa vad daca sunt ceva vesti luna asta. Daca nu, dam tare inainte.
Va pup mult de tot si va doresc o saptamina frumoasa, cu cit mai multe seturi de liniutze rosii!!

_
"After all, tomorrow is another day!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna dimineata si o saptamana frumoasa si plina de !
Bravo,Dananita,FELICITARI si sa fiti sanatosi,tu si punctuletzul tau!se pare ca plimbarea ti-a priit !

http://photos.yahoo.com/andreeamihaela_stan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Dananita, Felicitari gravidutz-o! Sa creasca mare samburelul si de acum incolo sa vii pe aici cu poze de la echo !

quote:
Originally posted by Mishulina
la endometru 12 prea putin probabil sa se fi refacut endometrioza...Ai dureri,stari neplacute la ciclu,ceva in genul asta?

Mishulina, spune-mi si mie te rog care-i legatura intre dimens. endometrului si probabilitatea revenirii endometriozei?
La mine endom. e in jur de 9- 10 mm la ovulatie, si intr-o luna cind am avut 2 foliculi care nu s-au spart, ci au crescut la 3-4 cm si s-au transformat in chisturi, prin Z 18 endom. parca crescuse la vreo 15mm . A vrut Domnul si am scapat pina la urma de alea 2 chisturi.
Ma streseaza probabilitatea revenirii endometriozei, cu toate ca dr. mi-au spus ca la simptomele mele e putin probabil (nu ma doare la ciclu decit f. putin).
Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Dananita, felicitari! Sa-ti traiasca si sa-ti creasca "liniuta". Ai fost asa rapida, ca eu cred ca nici nu am apucat sa iti urez "bine ai venit". Bravo tie!

Catalina, bravo si tie pt. cele 2 bulinute. De-acum tinem pumnii sa iti creasca amindoua. Cred ca mai bine ma boteza mama si pe mine Catalina, ca vad ca numele asta e de bun augur. Nepotica mea (pe cumnata-mea tot Catalina o cheama) a mai coborit 1cm. Sper ca pina in august, cind ajung la ele, sa iasa de-a binelea sa o pot giugiuli.

De Astery mai stie cineva ceva? Cum se simte?

Monica
Aspiranta in stand-by

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Danaita, BRAVO FATA ! Santatate multa si sarcina usoara !

Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Draga Ilenya,eu prea multe despre nenorocita asta de boala nu stiu din pacate,ca nu sunt medic...Tot ce stiu (adica foarte putin) e de la medicul meu si din ce am citit pe net(inclusiv pe site-ul lui T,Infertilitate.ro).Mie medicul mi-a spus ca atata timp cat nu am dureri mari,insuportabile la ciclu si nu este foarte abundent cantitativ (cu sangerare masiva) si nu am dureri la contactul sexual nu am de ce sa imi fac griji. Si,in plus,daca endometrul e suficient de gros (la mine luna asta a fost 11,4 mm in ziua 13),asta indica o activitate hormonala corespunzatoare care nu are de ce ma duce cu gandul la asa ceva...
Adevarul e ca boala asta,desi foarte veche,e in continuare o mare necunoscuta si pentru medici si de aceea majoritatea nu se lanseaza in prea multe explicatii cu pacientele de plecam mai mult nedumerite din cabinetele lor si cautam informatii in alta parte (de ex. pe net). Ce au picat totusi de acord este faptul ca,se pare,declansarea sau revenirea bolii are mecanism hormonal si imunologic....
Uite ce am gasit pe net:
"Cauze
Mucoasa uterina (endometrul) se reface la fiecare ciclu, fiind eliminata o data cu pierderea de sange. Cantitati mici de sange menstrual ce contin bucati de endometru ajung de obicei si in partea superioara a trompelor uterine si, de acolo, in zona pelviana.
Endometrioza este cauzata de fragmentele de mucoasa uterina care, in timpul acestei migratii, se fixeaza pe trompele uterine, ovare, peretii exteriori ai uterului, vezica urinara si, uneori, chiar in cavitatea abdominala, pe intestine. Desi nu si-au urmat cursul firesc, ele sufera aceleasi modificari lunare. Prin absorbtia de sange, se dilata si se ingroasa pana cand se rup si sangereaza.

Migratia in sens invers a resturilor de endometru este un fenomen care se petrece la majoritatea femeilor, dar in unele cazuri creeaza probleme.
O explicatie ar fi ca sistemul imunitar, care de obicei indeparteaza aceste fragmente, nu functioneaza normal la femeile care dezvolta o endometrioza.
Ca urmare, de cele mai multe ori, fragmentele de mucoasa uterina provoaca inflamatii si leziuni in zona pelviana si pot obtura trompele uterine sau le pot lipi de ovare, impiedicand astfel fertilizarea ovulului.".
Foarte interesant mi s-a parut si ce zice dr.T pe siteul lui http://reclama/endometrioza.htm
,mai ales a treia si a patra pagina!
Mai multe nu stiu....Cred ca te preocupa problema revenirii,e firesc,dar sa nu ajungi sa te gandesti numai la asta,ca e tare rau... (io,vorbesc!)

Chiar,fetelor,de Astery mai stiti ceva? Am inteles ca a fost internata...
Adriana mica,Liliana voi ce vesti mai aveti?

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, fetelor !
dananita, FELICITARI !!! Sa fie intr-un ceas bun ! Sanatate si sarcina cat mai usoara !
Liliana, ce faci, cum esti ?
Multumesc pentru urari ! Sanatate si un bb, asa cum iti doresti, sa vina si la tine cat mai curand posibil !
A pomenit cineva ceva de o apendicita aici. Poate afecta cu ceva procreerea, o operatie de apendicita facuta cu aproape 1 an in urma ?

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51193" target="_blank">Copilasi din 2002

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Mishulina, multumes mult de tot pt explicatii si link .

Adevarul e ca am si eu o 'colectie' de articole ref. la asta, dar nu auzisem /nu mi-a spus nici un dr. ca ar fi o legatura intre grosimea endom. si probabilitatea endometriozei. Sper sa fie bine si la mine, nu am dureri mari la CM, la contact deloc si fluxul menstrual e mai degraba scazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

quote:
Originally posted by Anina_n

Buna, fetelor !

A pomenit cineva ceva de o apendicita aici. Poate afecta cu ceva procreerea, o operatie de apendicita facuta cu aproape 1 an in urma ?

Nina daca operatia a decurs normal,fara complicatii si nu ai dureri in fosa iliaca dreapta sau intepaturi in ovarul drept e in regula!Daca nu iti creaza nici un fel de neplaceri,stai linistita!

Ilenya pui,pentru putin! Sa dea Dumnezeu sa fie bine de acum incolo! Astea la tine sunt semne bune dar promite-mi ca ai grija de tine si la cea mai mica suspiciune (vreo durere aiurea sau altceva) te duci sa vezi un medic,asa preventiv! Si ai grija sa nu racesti in zona aia,mie mi se tot spune sa nu stau cu fundul pe pietre reci sau in curent!

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Ina, m-am linistit, multumesc !
In ce zi de CM esti ?

Nina

Mergi la inceput