Copilasi din 1998 (03)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si la noi sint niste liste kilometrice u ce au nevoie...

Dar la noi se cara in ghiozdan pietre...au asa de multe caiete:de spelling, de compuneri, de matematica, de lucru in clasa, de greaca (de 2 feluri compuneri si gramatica)...plus cartile care sint groase rau de tot...cartea de mate, de science, de engleza (reading comprehension, spelling, creative writing)...plus cartea de citit zilnica, plus oarece proiect la care lucreaza.

Nu putem sa le luam ghiozdane decit cu roti pentru ca le-a rupe spatele zi de zi. Iar o data pe saptamina avem gym si le trebuie si hainele de gym bagate acolo ca se se schibe din uniforma.

La rechizite avem coperti de carti, caiete, creioane (numai #2), carioca, crayons, servete de hirtie (in cantitati industriale), baby wipes, foarfeca, lipici (si la tub si batz), fel de fel de cartoane la care se adauga in timpul anului tot felul de minuni....

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Ocebine baietii tai sunt la scoala privata?Ca aici numai la scolile private am auzit sa invete dupa carti si caiete.La scoala unde merge Ana totul se fotocopiaza si li se dau foi si in clasa si acasa.Mai au ei cate un folder pt. science si spelling sau poetry dar atat.Au intr-adevar la scoala o carte de engleza (reading comprehension)dar o folosessc numai in clasa.

Nuami bine
katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliabr spune:

In Romania se cara in continuare foarte multe carti si caiete. Acum sunt caiete speciale pentru fiecare materie in parte. De aceea solutia care am considerat ca e cea mai buna e sa astept sa vad ce ne spune invatatoarea sa luam.
Am vorbit cu o mamica care "trece in clasa a doua" si mi-a spus cam ce i-a trebuit. Dar cum fiecare invatator isi alege manualele pe care le prefera .... mai asteptam. Oricum nu mai avem mult de asteptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Da, Katy amindoi sint la scoala privata dar am vazut si la copiii de la publica niste ghiozdane de zici ca ghiulele cara in ele...

Noi sintem cam suparati ca Nick trebuie sa dea doua teste anul asta (si de stat si de city) pentru cei de la stat le e lene sa corecteze rapid testele (le ia aproape un an) si atunci ii subiecteaza la inca o serie ca sa stiu unde ii plaseaza in anul viitor. Mie nu prea imi convine pentru ca ocupa timpul necesar invatatului cu pregatire pentru test. Aia e...

Cind au dat Terra Nova anul asta in iunie s-au pregatit pentru test cam 2 luni...ma innebunise cu cita munca in plus venea acasa iar la scoala nu faceau decit pregatire pentru test....pierdere de vreme cind putea sa faca ceva mai constructiv.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Pai sa iti spun eu ce cara copii de la scoli publice....Cara snack si lunchbox si o mapa in care tin foile pt. teme.Atat.Dar la scoala ti se spune sa cumperi copilului ghiozdan cea mai mare marime sa ma bati dar nu inteleg de ce.Ba asa o idee am.iarna cand mai are copilul o geaca o bluza o umbrela in loc sa le puna in cuiere le indeasa in ghiozdane si profesoara e fericita ca nu se mai impiedica prin clasa de haine aruncate te miri pe unde.Cat am bombanit eu ca fiimea venea mereu cu geaca creponata...Da' acu m-am invatat, bine ca nu baga si lunchbox-ul deschis in geanta ca am vazut si copii care aveau temele cu spaghete si sos de rosii...Noi am cochetat o vreme cu o scoala privata dar ne-am razgandit toata lumea aici spunandu-ne ca scolile publice in zona unde stam sunt foarte bune.Si eu sunt multumita deocamdata mai ales ca nu lucrez si o pot ajuta acasa in plus.
Cat despre teste a mea e in clasa a doua si abia acum incep testele oficiale. Aici in California au doar unul (parca STAR)la sfarsitul anului.

Numai bine
Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Dragelor avand in vedere ca fug si eu in vacanta 2 saptamani,vreau sa urez copilasilor de SEPTEMBRIE,
LA MULTI ANI! cu sanatate,un an bun la scoala si implinirea tuturor dorintelor!

LA MULTI ANI! Vlaicu,
LA MULTI ANI!Andrei,caci la ei ma refer.
Pana cand soseste ziua Biancai am sa apar.

Pana atunci va doresc w-e placut si sa va gasesc cu bine.

Mergi la inceput

Am mai trecut si noi pe aici dar vad ca toata lumea e in vacanta impreuna cu Cary.Noi acum deja am inceput scoala de aproape o luna ,am intrat bine in paine cu teste de toate felurile.Fetele de prin America stiti cumva cum e cu testele astea contra cronometru?Pe scurt daca nu stiti despre ce e vorba trebuie sa faca totul cu ceasul adica 100 adunari/scaderi in 5 minute ba chiar si compunerile le fac cu cronometrul langa ei.Eu am inceput sa fac cu ea la matematica dar a mea e antitalent total.Daca aduc ceasul se blocheza .Si apoi scrie urat rau de tot daca se grabeste si eu ma stresez ca stiu ca e buna la matematica dar din cauza stresului greseste.Profesoara zice ca e o.K ca ei vor sa verifice ca nu folosesc degetele cand aduna,ca de fapt daca nu termina tot si e corect cat au facut e foarte bine.pai asa ori faci 10 adunari din 100 ori 50 corect esti la fel de bun?. Dar totusi cand aduni 7+8 nu faci mecanic(ei sunt la inceput totusi nu le vizualizeaza ca noi adultii) mai si gandesti putin si 3 secunde mi se pare putin...Eu nu imi aduc aminte de asa ceva la scoala stiu ca aveam timp limitat la lucrari de control dar 100 de adunari in 5 minute parca nu imi aduc aminte.Fetele din tara la voi cum e ?Ca eu am inceput deja sa albesc...gandindu-ma la ce osa urmeze...

Numai bine
Katy
Katy

Mergi la inceput

Hai pupici tuturor,caci m-am intors!!!!

Vad ca nu prea ati mai scris(nu asa mult cum ma asteptam)deci am citit tot!
Ma bucur ca sunteti bine,Rebecca este foarte incantata de scoala(e in clasa I)iar Axel cand m-a vazut s-a aruncat pur si simplu in bratele mele si nu s-a mai dezlipit de mine,cand am vrut sa merg la baie,a inceput sa planga,crezand ca iar vreau s-o intind!!!
Sper ca in w-e (daca imi permite timpul,in caz contrar las'pe w-e viitor)sa va spun poveste cu IMPRESII din Grecia.

Cat priveste MATEMATICA nici eu nu-mi amintesc sa fie CHIAR asa 100 in 5 minute!!!cred ca ar trebui purtata o discutie mai ampla intre voi parintii si directorul scolii,dar daca asa este sistemul acolo.....

Pana atunci numai bine si un w-e placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Vorbind de foi si de dosarul de tinut foile. Urasc sistemul. Copii mei rupeau la foi din caiete intr-o veselie. Anul asta le-am dat caiete ca in Romania, si le-am zis ca daca are profesoara lor vreo problema, sa ma contacteze. Oricum, temele trebuiesc predate tot pe foi . ..
Si pe mine ma bate gandul la o scoala privata, mai ales ca ma incanta ideia de carti si caiete...

Mergi la inceput

LA MULTI ANI!Biencutza,sa fi sanatoasa,mult succes la scoala si toate dorintele sa se implineasca.

Mergi la inceput