Copilasi din 1998 (03)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

LA MULTI ANI! Matei,sa fii sanatos,sa ai parte numai de impliniri si toate visele tale sa prinda aripi,petrecere frumoasa cu prietenii si mult SUCCES la scoala.

Am revenit si cum ploua afara m-am gandit ca ar trebui sa va spun
Povestioara din Grecia,

Am cam terminat cu vacanta,asta e dar a fost frumos,desi am tot citit ce s-a scris despre Grecia,pareri PRO si CONTRA acum am vazut cu ochi mei.
Am stat 3 zile la Atena,un oras destul de aglomerat,dar curat, cu 4 mil.de oameni,un adevarat furnicar.Conditiile la hotel au fost bune,curatenie,mancare buna si oameni super primitori.
Noi am fost cu trenul deci nu prea am stat in vama la puricat(cum s-ar zice).
Am incercat sa vizitez cat mai multe,caci nu am liniste pana nu vad minunatele locuri asa ca mi-am luat harti si pe cai!!

Am fost la Acropole,la Pireu,la Sintagma(am vazut si schimbarea garzii)dupa care ne-am dus in Gradina Nationala unde era o mica gradina ZOO si Botanica.Aici in parc era un mic bazin cu apa unde erau o gramada de ratzuste foarte domestice,caci veneau sa manance biscuiti de la mine din mana.
Am incercat sa inchiriez o motocicleta la Atena (caci fiind un oras super aglomerat te strecurai mai repede cu o moto)si totul era bine si frumos pana sotul meu i-a aratat carnetul!!!!!! ERA ROMAN!!!si s-a schimbat problema,ne-au pus bete in roate si nu ne-au mai inchiriat nimic!(probabil ca au luat tzepe de la romani-de alt gen-asa ca se pazeau oameni.
In fiecare zi ne-am luat cate un abonament la metrou(3Euro)si ne-am deplasat cu el.La ei metroul este pe etaje,sub pamant,DAR circula si are statii atat sub pamant,cat si la suprafata.
Si aici am vazut acei oameni-statui vopsiti care stau nemiscati si doar din timp in timp i si misca pozitia, seara lumininete localurilor straluceau iar turisti se distrau.Am vazut si drogati,ca peste tot de altfel si strazi rau famate pe care se vindeau droguri,pe inserate am nimerit pe una din aceste strazi si cand am realizat ce era acolo am schimbat repede macazul si am bagat viteza maxima.
La Atena a vizitat:Acropole,Pireul (portul plin de vapoare luxoase cu cate 5-6 etaje), apoi am fost la Parlament in Piata Sintagma (am asistat la schimbarea garzilor-aceasta se face din jumatate in jumatate de ora) si in Gradina Nationala unde se afla o mica Gradina ZOO si Botanica.
In respectiva gradina era un mic bazin amenagat plin de ratze super domestice, caci veneau sa-ti manance biscuitii din palma!
Am plecat la Gara sa fac rezervari pentru urmatoarea zi,la tot grupul,si pentru ca nu gasisem loc sa completez hartiile de parcurs,m-am asezat pe vine,CE CREDE-TI? O batranica s-a ridicat si chiar a insistat sa i-au eu loc pentru a-mi fi mai usor,dar eu am refuzat-o politicos.

Una din pozele trimise pe mail era un om bine machiar,care iti misca pozitia din cand in cand,asa cersea el bani,intocmai ca la Milano.

Apoi am fost 5 zile la Platamonas,super frumos,apa sarata si limpede,pesti doritori sa ne vada si nu imbulzeala pe plaja ca la noi. La Platamonas nu exista plaja cu nisip,ci cu pietre,nu au scoici.Destul de multi romani,mancare buna si oameni foarte primitori.
Localnici stiu sa te castige de partea lor,caci in magazine daca respectivele cumparaturi faceau 8.50 euro si dadeai o hartie de 10 euro,imi dadeau 2 euro inapoi,iar cant eu ii faceam atenti ca mi-au dat mai mult,raspunsul era:este bine asa,mai poftiti pe la noi!

Aici am inchiriat un scuter(doar asa ceva era de gasit in acea zona)pe 3 zile ca renta si ne-am dus in diverse locuri,caci in 3 zile am facut 300 km,ne-am dus pe plaja la N.PORI,La Katerini,la Paralia,am fost sus la munte si la Cetate.
Cu autocarul ne-am dus la Meteora unde a fost magnific,acest loc te apropie si mai mult de Cel de Sus,ramai cu gura cascata,apoi am coborat la poalele muntelui in orasul Kalambaca.In drumul spre Meteora ne-am oprit la un atelier de icoane unde ni s-a explicat cum se faca acestea,aici se gasea(singurul loc de altfel) icoana Maici Domnului invesmantata in rosu si in mana tine floarea sufletului ei-un trandafir,tot aici apare ISUS imbracat in haine de Imparat-se spuna ca daca respectiva icoana se aseaza langa o glastra cu flori,acele flori vestejesc mult mai greu!

Intr-una din zile,dupa plaja de dimineatane-am facut un dus,m-am schimbat intr-o rochita mini alba(nu atat de scurta ca sa mi se vada fundul,caci acolo fetele nu poarta scurt,iar pe plaja nici vorba de fete fara sutien) si ne-am dus cu scuterul la N.Pori,cea lalta statiune la mare,ca sa schimbam peisajul,dupa o plimbare de 1 ora,Razvan dorea struguri asa ca am plecat sa cumparam,am gasit un domn cu o remorca plina de struguri,avea 3 tipuri,eu nu m-am miscat de pe scuter s-a dus Razvan(sotul meu) sa vada ce si cum,i-a gustat si omul a venit sa-i cantareasca,Razvan a pus in tas 2 kg si omul i-a luat bani doar pentru 1 kg,dupa care impreuna cu respectivul VANZATOR a venit la scuter.
Omul de cum m-a vazut,caci eram la 3 metri fata de struguri,mi-a luat mana cu verigheta si pentru ca nu stia engleza i-a aratat lui Razvan ca eu AM dar a lui UNDE E? sau CINE este EL? Pentru mine???
Razvan i-a explicat ca suntem sot si sotie,ca el a pierdut 2 verighete si a renuntat sa mai isi cumpere si ca avem si 2 copiii,asa ca sa stea OMUL LINISTIT!

La Platamonas cazarea a lasat un pic de dorit,caci in camera am vazut furnicute,in rest totul minunat.

La masa am avut demi pensiune,adica dimineata si seara,respectiv bufet suedez,ti se dadea o tava pe care incapeau 2 farfurii,puteai alege orice (aveau cate 5-6 feluri de mancare),2 tipuri de fructe,ceai,cafea,lapte si 2 tipuri de suc.

La intoarcere am stat o zi in Salonic,un oras destul de aglomerat,dar cum aici am fost mereu intr-o fuga (atat la venirea in Grecia,cat si la plecare) nu mi-am facut nici o impresie .

In concluzie mie una mi-a placut si sper sa revin acolo cat de curand si data vitoare imi voi lua si copiii.
Pupici tuturor si s-auzim de bine!

Mergi la inceput

Iata si pozele promise,fac acum o incercare:
Poze Atena:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dana_ene/album?.dir=bcea&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/dana_ene/my_photos

Poze Meteora:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dana_ene/album?.dir=a63e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/dana_ene/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Cary,

multumesc de urari pentru Mateiasul meu. Noi l-am dus in capitala de ziua lui, si deabea ne-am intors si noi azi noapte.
Imi plac la nebunie pozele tale. Se pare ca ai avut o vacanta super.

numa bine,

Anca

Mergi la inceput

LA MULTI ANI! Vladut,sa ai parte de sanatate,succes la scoala si mult noroc in viata.

PETRECERE FRUMOASA!

Mai dragelor vad eu bine ,......sau ati cam pus burta pe carte ca e asa LINISTE pe aici!

W-E placut tuturor!

Mergi la inceput

LA MULTI ANI! Alexandru Flavius,sa fii sanatos si mult succes la scoala.

Mergi la inceput

LA MULTI ANI! Andrei sa fi sanatos,succes la scoala si numai clipe minunate alaturi de cei dragi.

Vad ca ati dat bir cu fugitii,ca mai nou vorbesc singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

La multi Ani tutoror nazdravanilor din luna asta!

Cary, nu vorbesti singura, vezi mai intra omul si pe aici.

Mateias al meu nu creaza mari probleme, asa ca prefer sa ma plang de baiatul cel mare la alte subiecte . . .

numa bine la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Uram si noi la multi ani sarbatoritilor, sa fiti sanatosi si sa aveti mult noroc in viata - sa ne povestiti cum ati petrecut.

Mai asteptam povesti despre copilasii din 1998. Noi suntem cam ocupate cu activitati scolare si extrascolare, asa ca nu prea mai avem timp de forum.

Va m succes la scoala. Stiti cand (si daca este) vacanta de o saptamana in noiembrie?

Mergi la inceput

Sigur ca este vacanta(de o saptamana) pentru clasele I-IV,incepe din 31 Oct.,fiind prima saptamana din luna MOIEMBRIE.

Mergi la inceput

LA MULTI ANI! cu sanatate,implinirea tuturor dorintelor si mult SUCCES la scoala!

Va doresc w-e placut si o vacanta(prima pentru cei de clasa I)cat mai frumoasa!

Mergi la inceput