Poze digitale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xelas spune:

quote:
Originally posted by dianette

Si pentru cunoscatori> cine stie ce trebuie facut, care e dimensiunea optima pentru ca pozele de pe hartie sa arate exact ca alea de pe calculator (eu am dus ceva in care era si scris si ei au taiat din poza si implicit din scris :(()
multumesc

DIANE

Pozele digitale au raportul dimensiunilor de 4/3 (=1.33) (exact ca monitorul) iar filmul clasic are 3/2 (=1.5).

Deci o poza de pe un film clasic cu latura mica de 10 cm va avea latura mare de 15 cm ( = 10*1.5).
Poza de pe un digital in aceleasi conditzii va avea latura mare de 13 cm (= 10*1.33).

Solutzii :
1. jpegcrops (cauta cu google si gasesti). Itzi taie din poze, potzi sa vezi ceea ce ramane shi pozele vor iesi FIX 10 * 15. Pozele incap la fix in album (asa fac eu).

2. faci pozele in format 10 * 13 -> nu arata frumos in album, dar nu se pierde nimic

Spor la pozat !

80% din ceea ce citesc pe Internet este gresit, imoral si ingrasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Eu ziceam sa nu le micsoreze (ma referam la resize), nu "sa nu le taie". Daca faci resize pierzi din rezolutie si ai mai putine detalii.
La laboratorul foto se ajusteza dimensiunile pozei astfel incat sa corespunda la raportul lungime/latime al hartiei, dar operatorul nu va stii exact ce vrei din poza si o face aleator (sau subiectiv).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by m34

operatorul nu va stii exact ce vrei din poza si o face aleator (sau subiectiv).

Sau automat, la fel pt. toate pozele... Eu am patit-o nu cu marginea alba... ci cu ajustarea culorilor... Probabil prima poza a fost ceva mai verde-albastra decat normal si au ajustat culorile pt. I poza si au pastrat setarile pentru toate celelalte... asa m-am trezit cu 150 de poze rosii, de parca eram veniti de la mare... numa ca nu se potrivea, era decembrie...
Acum am grija sa le spun sa nu umble la culori...

La mare... la soare...

Poze cu Elena – 23 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50849" target="_blank">Elena – iubita noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Jasmine, laborator foto bun este cel din fostul "bloc cu Materna", aproape de Valea Ialomitei. Noi suntem multumiti de pozele pe care le scot. Mai gasesti la Plaza, vis-a-vis de Gima, dar nu le fac grozave.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Culorile pot varia atat de la prelucrarile operatorului, cat si de la masinaria automata, inclusiv de la starea solutiilor de developare.
Mie mi-au "prelucrat" o data o poza, cred ca au vazut-o cam intunecata si a ajuns pe hartie foarte alba, cu zone in care nu se mai distingea nimica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Jasmine, noi mai scoteam poze din digitale la Pta Moghioros, langa un loc unde se vand oua , langa niste trepte... cam in centrul pietei, cred ca stii daca esti din zona. De micsorat mai bine nu, ideal urmezi sfaturile de mai sus, dar poti cere si sfatul celor de acolo. Noi am scos si poze cu scris pe margine si au iesit ok. Nu e nevoie sa inchizi sesiunea pe CD. Si daca le mai "aranjezi" tu acasa sa faci ca Elyanne sa le zici sa nu umble la culori...
Bafta !!!!!!!!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput