Poze digitale

Poze digitale | Autor: Jasmine

Link direct la acest mesaj

Vreau sa pun pe un CD niste poze facute cu aparatul digital si sa ma duc la un centru foto sa le scot si pe hartie.N-am mai facut asta pana acum si am oarece intrebari :

-pozele de pe CD trebuie sa le micsorez sau nu conteaza dimensiunile (acum sunt majoritatea 1600x1200)

-e musai sa-i dau "finalize CD" sau pot sa-l las "deschis",ca sa mai pot pune ulterior pe el si alte poze

-cam pe unde gasesc un centru foto care sa faca treaba asta (zona Drumul Taberei)?

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

1. Nu redimensiona pozele daca vrei sa le scoti pe hartie foto. Cu cat sunt mai mari, cu atat vor iesi mai clare. Oricum prin redimensionare, se pierde din calitate.
2. Eu folosesc optiunea multisesion la Nero( programul de scris CD-uri) si pot scrie in continuare de cate ori vreau pana la umplerea Cd-ului. Tu ce program folosesti?
3. La a 3-a intrebare nu pot sa-ti raspund, ca nu sunt din Bucuresti.

Simina
Fotografii

"Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsa."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Jasmine cauta sub.meu cu laborator foto.Parca erau si raspunsuri din drumul taberei.
Nu poti merge simplu cu cardul de la camera/aparat digital?(eu am mers tot timpul cu camera si le descarca,eventual le mai prelucrau..dimensiuni,reducere efect ochi rosii..etc..si apoi le scoteau)
Eu asa fac si e mai simplu.
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Sfatul meu:
- fotografiaza la rezolutia maxima a aparatului, treci pozele pe PC, prelucreaza-le tu cum vrei (inclusiv decupaje cu cea ce doresti) dar NU le micsora !
- trece pe un CD acele poze pe care doresti sa le tiparesti; eu folosesc CD-RW, pentru ca il sterg si rescriu de fiecare data cand ma duc la foto cu el si nu imi pare rau niciodata daca scriu sute de poze sau numai una; nu are importanta daca lasi sesiunea deschisa sau nu, cei de la centru il citesc oricum (eu cel putin nu am avut probleme)
- din Drumul Taberei poti merge la Carefour Militari sau Orhideea sau la Kodak Gorjului in Militari.
La inceput mergi cu cateva poze, de test, sa vezi cum te satisface laboratorul respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Noi mergem la atelier foto cu cardul din aparat. Cred ca in momentul asta orice atelier foto face si poze digitale.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)

Simona & Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns candy24 spune:

Noi punem pozele la marimea care sunt pe cd si le duc la Mall fac pozele super misto .Si pe hartie mata si pe hartie lucioasa.Si preturile sunt la fel ca peste tot.

Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Multumesc tuturor pt raspunsuri.Care va sa zica NU micsorez pozele.

Adi2003,ma refeream la “finalize CD” pt CD-ul cu care ma duc la centrul foto.Tot Nero folosesc si eu.

M34 are dreptate,cel mai bun e un CD-RW pt pozele pe care vreau sa le scot pe hartie.

Leditia,nu pot sa ma duc cu cardul de memorie al aparatului pt ca am tot facut poze pana s-a umplut,le-am transferat pe PC,am sters tot de pe card,iar am facut poze,iar le-am transferat,etc.Acum vreau sa fac o selectie din mormanul asta de poze si doar unele sa le scot pe hartie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Pentru cei care nu au CD-RW, va recomand sa preluati intai pozele pe PC, le prelucrati cum doriti, apoi le treceti pe card pe cele pe care le veti scoate pe hartie si mergeti cu cardul la atelierul foto.
Din pacate unele aparate nu permit transferul de fisiere de pe PC. aici ar trebui un card reader.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am mai pus intrebarea si la subiectul cu aparete foto digitale, dar o mai pun si aici...

Eu vin in RO. Mama si prietena nu au calculator acasa. Sigur voi reusi sa umplu cei 512 M ai cardului, asa ca vin cu intrebarea: unde as putea sa trec pozele de pe card pe un CD, ca de lucrat, le lucrez apoi in Germania?

Eu am un Canon PS A95.........si cam cit m-ar costa trecerea de pe card pe CD?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianette spune:

helbi sigur gasesti tu pe cineva cu un calculator sa descarci pozele, ca s-au facut progrese in domeniul asta si in romania:)
Sau poti sa iti cumperi un memory card care e destul de scump, dar nu mai ai probleme, poti face cate vrei. Eu am vb. cu cineva sa ni-l imprumute cand plecam in voiajul de nunta. Are 5 giga :)

Pt. Mihai: sa stii ca e gresita informatia ca din poze nu trebuie sa tai nimic. Depinde in ce format vrei sa scoti poza. Pe urma ei imaginile si le tai in asa fel incat sa fie direct proportionale ca lungime si latime cu formatul pozei pe care o scoti la laborator. Altfel o sa-ti iasa pe una din laturi o dunga mai groasa sau mai subtire de alb (asta daca nu modifica ei acolo imaginile). Eu am patit asta.

Si pentru cunoscatori> cine stie ce trebuie facut, care e dimensiunea optima pentru ca pozele de pe hartie sa arate exact ca alea de pe calculator (eu am dus ceva in care era si scris si ei au taiat din poza si implicit din scris :(()
multumesc

DIANE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by dianette

Pt. Mihai: sa stii ca e gresita informatia ca din poze nu trebuie sa tai nimic. Depinde in ce format vrei sa scoti poza. Pe urma ei imaginile si le tai in asa fel incat sa fie direct proportionale ca lungime si latime cu formatul pozei pe care o scoti la laborator. Altfel o sa-ti iasa pe una din laturi o dunga mai groasa sau mai subtire de alb (asta daca nu modifica ei acolo imaginile). Eu am patit asta.

Si pentru cunoscatori> cine stie ce trebuie facut, care e dimensiunea optima pentru ca pozele de pe hartie sa arate exact ca alea de pe calculator (eu am dus ceva in care era si scris si ei au taiat din poza si implicit din scris :(()
multumesc

DIANE

1. Daca vrei sa nu aiba margine alba sus-jos (daca e poza portret) sau stanga-dreapta (daca e landscape) le spui alora unde scoti pozele ca NU VREI MARGINE ALBA.
Daca nu stii sa micsorezi/prelucrezi poze mai bine le lasi asa, ca risti sa le strici.

2. Dimensiunile pozelor in format digital difera de dimensiuniele pe hartie... adica asa cum am spus mai sus ramane margine alba ori sus-jos (daca e poza portret) sau stanga-dreapta (daca e landscape). Iar in momentul in care nu vrei margine alba ei taie din poza la cea portret din stanga-dreapta, la cea landscape de sus-jos. Pentru ca maresc poza in asa fel sa acopere si marginea alba... marindu-se proportional, in partile in care nu era margine alba iese ceva din poza....
of... sper ca am reusit sa-ti explic... nu prea le am cu explicatul

Deci, daca vroiai sa nu taie respectivul text mai bine il pozitionai 1-2 cm in interiorul pozei si ii atentionai ca vrei sa iasa textul respectiv.

Jasmine poti lasa sesiunea deschisa.

La mare... la soare...

Poze cu Elena – 23 octombrie 2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50849" target="_blank">Elena – iubita noastra

Mergi la inceput