Enterobacter si Augmentin in I trim. de sarcina?

Enterobacter si Augmentin in I trim. de sarcina? | Autor: utocatalina

Link direct la acest mesaj

Fetelor Help....la urocultura mi-au gasit un ENTEROBACTER! La Antibiograma mi s-a zis ca este sensibil printre alte antibiotice si la:AUGMENTIN! L-am intrebat pe doctorul meu ce sa iau si mi-a zis Augmentin la 6 ore o capsula timp de 3 zile. Intrebarea mea este a-ti luat vreuna din voi Augmentin in primul trimestru de sarcina? Sincera sa fiu mi-e frica sa iau si trebuie musai sa stiu daca a-ti mai luat vreuna din voi. Help me please, pentru ca am inteles ca enterobacterul trebuie tratat!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
10+
Simburica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Utocatalina, eu am luat augmetin in saptamana 26 de sarcina si parerile erau impartite. Dr. mea plus inca un dr. gin. mi-au recomandat Augmentin 650 gr. 10 tablete, 1/12 ore, iar alti doi doctori au spus ca ei au evitat sa dea augmentin pana in saptamana 28 si sa iau Cistenal injectii, care nu o sa imi rezolve infectia urinara, dar o sa reduca bacilii si abia dupa saptamana 28 saniau Augmentin, care era primul medicament e antibiograma.
Eu am avut infectie urinara cu E colli. Am luat pana la urma Augmentin. NU stiu inca daca am scapat de ea, pentru ca urocultura trebuie repetata la 3 saptamani dupa intreruperea tratamentului.
E bine insa sa ceri si o a doua parere.

Infectie urinara trebuie intr-adevar tratata, pentru ca poate provoca nasterea daca se agraveaza. Nu afecteaza altfel copilul. Bea foarte multe lichide (2-3- l) de genul: ceai de musetel, apa, ceai de tei etc., pentru curatare.

Poti sa iti mai spun ca am avut o rpietena care a luat pe tot timpul sarcinii antibiotice (din primul trimestru), datorita unei infectii urinare cu E colli, de care nu scapa nicicum. Era insa o forma mai grava. Deci se dau antibiotice si in aceasta peioada a sarcinii.

Flavia 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Flavia sunt si mai speriata, ca nu stiu ce sa fac, eu sunt abia in primul trimestru, iar la tine s-au ferit si in sapt. 26 sa-ti dea, ce sa mai zic de mine care sunt in sapt. 11 abia?Si apropo de afectatul lui bebe, doctorita de familie, nu doctorul de specialitate, mi-a zis ca poate de afectiuni lui bebe daca nu o tratez, ceva cu rinichii, asa ca trebuie sa o vindec, dar nu mai stiu cum! Tutunaru mi-a zis sa iau 3 zile, la 6 oare o capsula! Nu este prea putin ca sa-si faca efectul???

Cafeluta draguta
11+
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

uite un link, poate te mai ajuta...
http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=2133&82b990a330b4b0236b5869eb9f543b9c=330271030
in esenta...
Utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii: Studiile de reproducere la animale (soareci si sobolani) carora li s-a administrat Augmentin nu au evidentiat efecte teratogene. Exista o experienta limitata in ceea ce priveste utilizarea de Augmentin in timpul sarcinii. Ca si in cazul tuturor medicamentelor, terapia cu Augmentin in timpul sarcinii trebuie evitata, in special in primul trimestru de sarcina, utilizandu-se numai atunci cand medicul considera administrarea absolut necesara. Augmentin poate fi administrat in perioada alaptarii. Cu exceptia riscului de sensibilizare, asociat cu o excretie in cantitate mica in laptele matern, nu au fost remarcate efecte negative asupra copilului alaptat

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Utocatalina nu stiu daca 3 zile sunt sau nu sufieciente. Dar tinand cnt ca ti s-a recomandat 1/6 re, cred ca este suficient. Eu am luat 1 /12 ore. Si mai depinde si de ce fel de augmentin este vorba: 0,650 sau 1.
Insa este adevarat ca infectia urinara trebuie neaparat tratata!!! Si in general medicii pun in balanta posibilele efecte negative ale unui antibiotic cu ceea ce ar putea provoca o anumita infectie, boala etc. Si sa stii ca sunt antibiotice care sunt permise in timpul sarcinii.

Sarcina usoara si sa iti treaca repede infectia!

Flavia 27+

Mergi la inceput

Megbeng mercic, dar tot in ceata sunt...in primul trimetru de sarcina sa iau ori ba? Cred ca o sa-l mai sun o data pe T cu riscul sa-l stresez!

Cafeluta draguta
11+
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

cata, nu e demonstrat sa fie teratogen, deci sa afecteze sarcina..m-am uitat si in agenda medicala, sarcina nu e una din contraindicatiile tratamentului cu augmentin...cel mai bine e sa-l mai intrebi o data pe dr T, dar in principiu cred ca e ok...si mie mi se pare putin 3 zile, ma gandeam la 5 mai degraba...

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Am decis...repet analiza maine la Sanador, astept rezultatul pe vineri sau luni si in functie de ce iese, voi decide...cum am stat atita timp pot sa mai stau 1 sapt. sa fiu sigura ca enterobacterul exista cu adevarat...Pina atunci nu iau nimic!

Cafeluta draguta
11+
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna Catalina

Nu stiu sa iti spun nimic despre Augmentin, dar cred ca este totusi intr-o grupa mica de risc, fara probleme pt sarcina; in schimb daca infectia urinara e cu adevarat, netratarea ei poate avea consecinte mult mai grave. Pentru linistea ta repeta analiza; fetitei mele i-a iesit Enterobacter mai demult, dar intr-un numar mult mai mic decat 50.000 si dr a zis ca atata timp cat nu exista alte simptome, nu e nevoie de tratament.

Multa sanatate!!!

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Fetelor please, care a-ti mai avut infectii urinare, spuneti-mi daca a-ti luat Augmentin in I trim. de sarcina! Please!

Cafeluta draguta
11+
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna burtica!
Si eu, ca multe alte am capatat in timpul sarcinii, sau s-a depistat la analizele din primul trim. o frumusete de infectie urinara.Infectie urinara pe care doc mea ginec s-a gindit s-o trateze astfel:Amoxicilina(0.500) cite 1 la 8 ore, ovule ,o crema locala.
Tot acest tratament am inceput sa-l iau NUMAI dupa sapt. 16!asa a zis doc.
Decit sa iei tratamentul si sa stai intr-un stres continuu pina la nastere , sa nu stii daca ai afectat in vreun fel bb, mai bine mai scoate niste banuti din buzunar si mai consulta un med ginec (med unei prietene, cunostinte)Uite eu iti recomand doc mea , numai pt un consult!Ii arati analizele si ii ceri un tratament( eventual o si intrebi de antibioticul asta )
Atenasi 22sapt+4z

Mergi la inceput