Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 6
cookie spune:
quote:
Originally posted by Tzuni
Colt Alb?
Marile sperante?
Coliba unchiului Tom?
Toate panzele sus?
....andora, si eu citeam cartea Nadiei si eram tare impresionata de faptul ca antrenorul nu le lasa pe gimnaste sa manance dulciuri, prajituri si ele doar daca le miroseau!
Tzuni, sa stii , chiar am citit aceleasi carti!
Numai ca la cartea despre Nadia eu am fost impresionata de faptul ca la un concurs a cazut de trei ori de pe barna si a avut puterea sa termine exercitiul.
Cartile lui Ioan Dan...oooff, mare pacat ca a disparut inainte de a-si termina ce si-a propus...
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos
smillaraaq spune:
Ioan Dan scria romanele acelea istorice superbe, sau ma insel?
Curiozitatea ii impinge pe unii sa descopere America si pe altii sa asculte la usa.
cookie spune:
quote:
Originally posted by smillaraaq
Ioan Dan scria romanele acelea istorice superbe, sau ma insel?
Curiozitatea ii impinge pe unii sa descopere America si pe altii sa asculte la usa.
Intocmai, Curierul secret, Cavalerii, Taina cavalerilor, Cavalerii Ordinului Basarab.Minunate!
Cookie si bb Sabina
myrrha spune:
Mey, in afara de Povestile nemuritoare, Povestile din Africa, cartile de povesti ale lui Alexandru Mitru si Petre Ispirescu, C-tin Chirita si Teodoreanu of cors (+ altele din care imi amintesc povestile, copertile, ilustratiile, dar autorul si titlul ba), mie imi placeau si cartile alea comuniste de gen Pistruiatul sau Trei Grasani (in colectia minunatului Habarn-am). Mai tirziu mi-a fost tare rusine de ce ma mai entuziasmam eu de strategiile pistruiatului de a raspindi manifeste (dar de fapt, cum mie imi scapa mesajul ideologic, cred ca eram pe calea cea buna, revolutionara)
Imi lasa gura apa dupa multe din cite spuneti voi acolo, o sa listez topicu pentru cind vin in Ro, sa cercetez librariile si anticariatele .
cookie spune:
quote:
Originally posted by myrrha
Mey, in afara de Povestile nemuritoare, Povestile din Africa, cartile de povesti ale lui Alexandru Mitru si Petre Ispirescu, C-tin Chirita si Teodoreanu of cors (+ altele din care imi amintesc povestile, copertile, ilustratiile, dar autorul si titlul ba), mie imi placeau si cartile alea comuniste de gen Pistruiatul sau Trei Grasani (in colectia minunatului Habarn-am). Mai tirziu mi-a fost tare rusine de ce ma mai entuziasmam eu de strategiile pistruiatului de a raspindi manifeste (dar de fapt, cum mie imi scapa mesajul ideologic, cred ca eram pe calea cea buna, revolutionara)
Imi lasa gura apa dupa multe din cite spuneti voi acolo, o sa listez topicu pentru cind vin in Ro, sa cercetez librariile si anticariatele .
Da' de ce sa-ti fie rusine? Erau chiar bine scrise si mai desprindeam si alte invataminte de acolo... Si mai era si "surioara" Pistruiatului, Printesa din Sega, o carte tot de Francisc Munteanu.
Eu le caut de nebuna prin anticariatele de pe net si din oras.
Si stiti ce basme mi-au placut mie cel mai mult? Basmele omului, de Vladimir Colin.Nemaipomenite!!!
Cookie si bb Sabina
Teodora D. spune:
am uitat de "cuore-inima de copil" a lui edmondo de amicis, de "singur pe lume" a lui hector malot,"legendele olimpului" de alexandru mitru...(apropo de aceasta ultima carte,ceva ce am vazut la tv-un candidat la examenul de bacalaureat din acest an a spus- ce bine ca termin liceul, voi avea timp de o multime de lucruri pe care mi-am dorit sa le fac, de ex. sa citesc "legendele olimpului"!)
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
myrrha spune:
Ce sa fac, Cookie, am fost si sefa de grupa, iar in '90 am plins de nu m-am vazut cind am vazut la tv impuscarea raposatului. Democratifila din mine de azi a ramas cu traume si sentimente de vinovatie Mi-a placut fff mult Printesa din Sega, uitasem de ea, ma identificam mai bine cu personajul feminin! Multam.
Teodora, are cineva pe site un motto "de mic am fost silit sa-mi intrerup educatia ca sa merg la scoala". Cam asa ceva si cu pustiu cela, noroc ca si-a luat bacu' si acum are timp sa se ocupe de educatia lui .
Uitasem titlul cartii mele preferate multa vreme: Din tara povestilor de Al. Mitru (mare, coperta tare, cu niste desene stranii, majoritatea inspirate din mitologia si folclorul romanesc - legenda lui Bucur pe acolo, Castelul de argint si alte minunatii)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by pedrosro
baietii de pe strada pal
Doctorul Aumadoare
io si pe morcoveata l-am iubit... si cartile despre animale: poftiti in arena (natalia durova) sau negrut, cu calul ala care isi povesteste viata...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by smillaraaq
Teodoreanu
moartea mea! datorita lui imi voi planta la geam un zarzar!
quote:
Baietii din Strada Pal, Ciresarii (recititi an de an pana-n zilele noastre ), Vlad Musatescu, o gramada de dramaturgie, Mihail Drumes, Adolescentul miop, Doctorul Aumadoare, o gramada de rusi (mama era profa de rusa ), seria lui Sherlock Holmes ....
dadada! parc-am fi fost surori! mama de franceza!
quote:
Biblioteca Gherea din Bucuresti citita din scoarta in scoarta (sectia pentru copii ).
si eu am citit tot asa, o biblioteca publica din scoarta-n scoarta
quote:
Plus: Mizerabilii lui Hugo , recititi an de an, Casa Buddenbrook (Thomas Mann), recitita ani la rand si Ilf si Petrov, mai tarziu, dupa revolutie.
uau! si io iubesc mizerabilii domne! facem un fan club? si io i-am tooooooooooooot recitit (nu chiar an de an...)
quote:
Din seria cartilor de povesti: 1001 de nopti devorate la infinit, povesti populare grecesti (ahh, ce picante erau unele!!! ), povestirile istorice in 3 volume (inclusiv alea cu partidul)
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! si seria aia de povestitri ale popoarelor: japonezi, arabi... moooooooooama, mi-ai facut chef sa le caut acuma! si pe alea cu partdul... io visam sa devin un fel de pistruiatul, cam asa ceva si ma antrenam cocotandu-ma te-miri-unde, nu-mi vine sa cred ca am supravietuit
quote:
Ah, si Nae Desteptul - il stiti pe Nae?
nu, da' pe pacala? da' pe haplea? si cel mai cel: nastratin!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by cookie
Basmele omului, de Vladimir Colin.Nemaipomenite!!!
bravo cookie! colin e cel mai cel! am citi si eu Imparatul Nimeni si Bob-de-Grau (culegeri de povesti) toate sunt foarte speciale, foarte deosebite de povestile "normale"... prin imaginatie, intriga... totul era un fel de LSD fata de alte carti