Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 16
zebruca spune:
Gandacelule,
m-am uitat. Coperta si ilustratiile cartii mele sunt de Done Stan si sunt alb-negru. Coperta e colorata destul de viu si, da, fiecare titlu de capitol are sub el o linie, pe tot latul paginii, care serveste drept matura unei vrajitoare mici si negre.
Desenele nu au nici o legatura cu disney, dar sunt de-li-cioa-se!
capra cu trei iezi spune:
luna betiluna si dora minodora, dabada si nubanu, caietul cu scoarte rosii, cartile lui vlad musatescu cu tanti ralita,bertoldo si bertoldino, catelusa laika, fridolin( care am vazut ca a aparut acu)....multe, mos barbuta, povesti cu zane, etc, nu vreau sa-mi mai aduc aminte ca ma rascoleste!
Bubamara spune:
Eram indragostita de "familia roade mult"( de chitchiron si ceilalti tovarasi), de "extraterestri de buzunar" (ce ora e/ce ora e/e ora opt/si-un nasture!), intr-adevar "dora minodora si luna betiluna" mi-au incantat copilaria si, ce era fain de tot, ca se indragostise si mama de familia de soareci si de fetitele nazdravane.
Aziz Nesin- "copiii de azi sunt formidabili", "buratino si cheita de aur", "vrajitorul din oz", "timur si tovarasii sai", "eu, tica si altii", "ce mica-i vacanta mare" (pe asta n-o mai gasesc si stiu ca taaare mi-a placut), "prichindel", "35 mai", "pif, paf, puf", "aventurile lui tom sawyer", "extravagantul conan doi"....sunt multe care nu-mi vin acum in minte, sper sa le citeasca si fii-mea.
Oricum, cartea mea favorita ramane "la medeleni".
Raluca si Maria
Bubamara spune:
Uitasem sa-l pomenesc si pe fascinantul jules verne.
P.S. Cartea aceea care era un fel de calendar, cu rebusuri, jocuri, diverse scamatorii, in care bunica pleca cu nepotii in jurul lumii, ei bine, se numeste "mozaic" si mi-e tare draga.
Raluca si Maria
William spune:
ce pot spune chair daca am 19 ani am avut si eu o singura carte care mi-a placut cand eram mic, Pif si Paf, super tari erau si desenele numai zic, mai tineti minte sailor moon, daca l-a uramrit cineva sa stiti ca e super am toata seria acasa pe cduri si dvduri, si floarea cu sapte culori e fenomenala, inca nu am gasit nici un episod, dar in schimb am cateva episoade cu sandy bell:P super tare:P
sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by William
ce pot spune chair daca am 19 ani am avut si eu o singura carte care mi-a placut cand eram mic, Pif si Paf, super tari erau si desenele numai zic, mai tineti minte sailor moon, daca l-a uramrit cineva sa stiti ca e super am toata seria acasa pe cduri si dvduri, si floarea cu sapte culori e fenomenala, inca nu am gasit nici un episod, dar in schimb am cateva episoade cu sandy bell:P super tare:P
Join my forum :D
Imi aduc aminte Sailor Moon, dar m-ar interesa mai mult Sandy Bell cand faci rost de tot (sau macar o parte coerenta)!
Cred ca o sa ii placa si fiica-mi.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
nuschu spune:
Piticul Cinabru, de E.T.A. Hoffman, Bertoldo si Bertoldino, Zanele din Valea Cerbului de Nestor Urechia, Roman Grue Grozovanul, de Dumitru Almas, Heidi, fetita muntilor, Muzicantii din Bremen, Gasca de aur and sooooooo on. Mamaaaaa, ce de amintiri !!!
Pisica
capra cu trei iezi spune:
KEHLEY-extraterestri de buzunar scrisa de alina nour(nu am citit-o), dar caietul cu scoarte rosii am citit de cateva ori.(cu svetlana si pe baiat parca il chema igor).
ciopartila si singur pe lume,si coliba unchiului tom, povestea minumatelor calatorii...ce vremuri frumoase...
RUXMAX spune:
Betisorul nazdravan-ilustratii de nota 11-B Suteev,
Soriceii carturari-de un bulgar, nu mai stiu care
DA BA DA SI NU BA NU-Gica Iutes
Cheita de aur sau aventurile lui Buratino de Alexei Tolstoi
Povesti cu zine de Contesa de Segur,
Carticica de 4 ani de Constanta Buzea ( Niste ghete cu noroi, etc);
Clopotei cu prichindei de Virgil Carianopol( tocmai fugise din tara)
Bondocel isi alege o meserie de Marcel Breslasu
Tara celor o mie si una de mendre de Andre Maurois (Corbul rusinasaiurit)
Magherit(despre un magar) si Urechiusa zbarlita despre un catel, cam comuniste
si desigur, tot Karl May, tot Jules Verne copertate, Mircea Santimbreanu, Ciresarii, Michel Zevaco, Paul Feval, Eugene Sue-Misterele Parisului...Zanele din valea Cerbului( absolut superba), O poveste cu un Hobbit, colectia Ion creanga coperata cu Octav Pancu isi si Ionel Teodoreanu si Grimm si H-C Andersen, Aventuriele lui Habarnam si ale prietenilor sai, de un rus, care s-a reeditat acum 10-15 ani, Aia ruseasca cu fetita, mai SF , a zis cineva de ea, cu faza cu boscheteii
O lume intreaga de hai ca am uitat dar ma uit si va scriu
Zeciada de Victor Tulbure
Almanahul copiilor 1978-carte de citire, carte de iubire (Nichita)
si ...
multe altele
Unde mai pui ca eu fiind o fetita (prea) cuminte le-am pastrat 30 de ani, unele si deci le mai am
Ruxandra azi maritata cu un...scriitor