Cartile copilariei- vi le amintiti?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luolan spune:

cartile copilariei mele...of,nu prea am loc
in primul rand: Habarnam si prietenii lui...cele 2 parti, cea cand vor sa ajunga la soare si cea cand vor sa ajunga la luna...
Peter Pan de J M Barrie
Trei grasani de Iuri Olesa
Marile legende ale lumii
povestile fratilor Grimm, H C Andersen
cum sa uiti povestea lui Muc cel mic?!
sau Sindbad...?
Pacala...povestile nostre...fat frumos din lacrima...cand eram mica si ma duceau bunicii la bazin sa invat sa inot, imi spuneau povesti...de obicei fat frumos, greuceanu...iar eu incercam sa fac 'ca calul lui fat frumos'...va dati seama ce era pe bunici...
tinerete fara batranete si viata fara de moarte...
sarea in bucate...
Doamne ce imi mai plac..si acum si am 27 de ani...ai mei nu au mai rezistat si mi-au cumparat pickup si toate discurile cu povesti existente, m-au invatat cum sa imi pun discurile singura si eram cea mai fericita...si inca sunt pt ca am o comoara pe care de abia astept sa o impartasesc copiilor mei
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

A citit careva "Tomismar si echipajul lui Curaj"? Vai, ce mi-a mai placut!

Mai era o carticica cu o familie de ursi, cum ajunge unul dintre copii la scoala, iar apoi se duc in oras si fac numai prostii pe acolo :).

Apoi mi-a mai placut o carte, Furnicutza parca ii spunea, cu o fetita care ajuta rezistenta italiana in al doilea razboi mondial.

Cartile cu Marry Poppins, nu au mai placut nimanui? Dar Nils Holgersson? Dra Legendele din Tara lui Van? Apoi as mai adauga la ce e deja scris de voi : Buratinno sau cheita de aur, Dracul si domnisoara de la manastire, Un ceai cu tipele de simbata, Cei dinmtr-a sasea, Valea de aur, Tabara din padure (cred ca asa ii zice era cu doi copii, frate si sora, care merg in tabara de corturi, cam comunista, da ma fascina treaba cu corturile!).

Deocamdata inchei aici, da precis imi mai aduc aminte altele!

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pedrosro spune:

Ciclul cu nava Donaris...
Baietii din cortul 13...
Vacanta de santier, le stie cineva?
De Iuliu Ratiu si Ovidiu Zotta a citit cineva povestioarele alea dragute? Nu se mai scrie cum se scria odata...

Mergi la inceput

se vorbea in alte pagini de contesa de segur
daca aveti ocazia, cititi si 'aventurile unui magarus", Cadichon...
este o poveste la care eu tin foarte mult si ma doare sufletul ca dupa moartea bunicii s-a pierdut cartea...
era o carte veche rau de tot, ii dadeam paginile cu o grija deosebita; parca ma si vad uitandu-ma cu coada ochiului la bunica care ma supraveghea...sa nu cumva sa i se intample ceva cartii...plus ca o mai toceam si noi caci mi-o citea non stop...o terorizam..nu intelegeam cum de vorbeste un magar...de unde? si multe alte intrebari...am plans cand nu am mai gasit cartea in biblioteca bunicii...cred ca era de la 1800 publicata...si desenele...
insa in liceu..tarziu...am regasit-o la editura prietenii cartii in colectia bunica mi-a povestit, toate povestile contesei de segur...nu va pot spune ce bucurie...dar tot lipsea ceva...acele pagini galbene...cu miros vechi...de demult...
numai bine si seri linistite

Mergi la inceput

amintirile unui magarus

cadichon, magar intelept
nu-mi amintesc de copilaria mea;am fost probabil nefericit, ca toti magarusii, dragalas si bland, asa cum suntem noi.fara indoiala ca am fost ager la minte, fiindca, inca si acum, la batranete, am mai mukte pe cap decat tovarasii mei. de multe ori mi-am dat seama de greselile bietilor mei stapani, care nu erau decat niste oameni si care, prin urmare, nu puteau avea inteligenta unui magar..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Neghinita
Morcoveata
Muc cel mic - abia acum imi dau seama ce haios suna!
Ce-o sa fie Bondocel? - hai ca si-asta are un numeeee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Inca mai am un teanc din crtile copilariei mele, si le citesc impreuna cu copiii mei. Bineinteles ca nu le las lor pe mana, cum zicea si luolan, ii urmaresc si cand dau pagina, ca sa nu ajunga....foileton!!! Sa vedeti cum se uita la mine cand le spun : asta am primit-o cand eram cu un an mai mica ca tine... cartea asta am primit-o cand am terminat clasa intai.....
Muc cel mic, Sindbad, Cele douasprezece fete de imparat si palatul fermecat, Cartile cu Apolodor- asta s-a reeditat!!! Fram ursul polar, Ciresarii, Pacalici si Tandalet
Ce nu mai gasesc : Dumbrava minunata- e in lista de lecturi de vacanta a lu fimiu- care se grabeeeeeeeeeeeeeste s-o citeasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

yu-huu, ce bine ca v-am regasit. Mi-a luat ceva timp, cum toate-s bramburite pe aici.
Am pus-o pe mama in priza sa-mi gaseasca cite ceva si sa trimita prin cineva care vine la noi. Sa vad daca are timp.

Ah, mi-am amintit de ceva: De Legendele Olimpului chiar nu pomeneste nimeni???

Si pt. ca ati pomenit de contesa de segur, imi mai aduc aminte de o carte ce continea o singura poveste, cred ca tot frantuzeasca, in care era vorba de un rege sarac care trebuia sa mearga la serviciu (da, da) de unde se intorcea cu servieta si cu o bucata de peste ("mai mult dinspre coada decit dinspre cap"). La sfirsit, pe ultima pagina, era o ilustratie cu o nunta regeasca si cu un tort roz tare apetisant. Isi aduce aminte cineva cum se numea cartea?

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qicoletta spune:

de "APOLODOR,un pinguin calator" nu stie nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Legendele Olimpului, da, da fascinanta. Ma lua totusi cu frica citind grozaviile acelea si uitandu-ma la statui.
Dar "Taicutul Picioare - Lungi" a citit-o cineva? Eu nu si as vrea parerea vostra. Ma gandesc sa o iau de la mama.

Mergi la inceput