Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 13
Donia spune:
quote:
Originally posted by Bic
Ah, si sa nu uit de Zinele din Valea Verbului cu Zinover-Binovin-Caslachin.
Zanele din Valea cerbului e una dintre preferatele mele! Chiar am adus-o din Romania pentru fetita mea, o sa ma apuc sa i-o citesc.
Stiti cumva o carte despre o fetita care se numea Olga si care a intrat in oglinda si s-a intalnit cu reflectia ei pe care o chema Aglo? Totul era pe dos la ele, Olga era dezordonata, Aglo era ordonata, Olga era zapacita, Aglo era cumpatata... si au intrat in tot felul de incurcaturi, iar la final Olga a invatat si ea sa fie cuminte ca Aglo, spre bucuria bunicii ei? Stiti cumva cum se numea cartea?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
sunnyday spune:
Ce amintiri frumoase! Mi-aduc aminte de Fetita de pe Terra. Parca il chema Kiril Bulikiov pe autor (sau asa ceva). Am primit-o ca premiu de la invatatoarea mea in clasa a II-a. Super. Eu l-am iubit pe Contele de Monte Cristo. Cred ca stiam pe dinafara aproape toate volumele (manie, de...). Si Croitorul de povesti (parca tot Santimbreanu), si o carte mare cu Povesti din Asia. Superba! tin minte ca citeam ca disperata cartile acelea vechi in fascicole: Aventurile submarinului Dox si din colectia SF. (mostenire de la tatal meu, el m-a momit).Si sunt atat de multe.... trebuie sa mai caut prin cutiile bine depozitate sa vad ce mai e pe acolo.
Teodora D. spune:
daca vreti sa recititi "aventurile lui habarnam"-le gasiti aici,la "ultimele 10 link-uri adaugate".
nu e aceeasi senzatie ca si cu cartea in mana, dar totusi...
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
irina.c. spune:
quote:Daaa,imi amintesc eu cartea,a citit-o de la biblioteca,ce mult mi-a placut!dar nu imi aduc aminte cum se numeste.Autorul era rus.Imi amintesc si ilustratiile,dar titlul,nu.
Originally posted by Donia
[quote]Originally posted by BicStiti cumva o carte despre o fetita care se numea Olga si care a intrat in oglinda si s-a intalnit cu reflectia ei pe care o chema Aglo? Totul era pe dos la ele, Olga era dezordonata, Aglo era ordonata, Olga era zapacita, Aglo era cumpatata... si au intrat in tot felul de incurcaturi, iar la final Olga a invatat si ea sa fie cuminte ca Aglo, spre bucuria bunicii ei? Stiti cumva cum se numea cartea?Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Dar "Eu sunt Tonitza" a citit-o cineva?Era vorba despre un baietel,Tonita care avea o prietena,Irina.Ce mi-a mai placut cartea!Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
Donia spune:
Da, am citit si recitit "Eu sunt Tonita", o primisem premiu de la scoala. Tare mi-a placut si mie, am luat-o de la parinti dupa ce m-am maritat si o mai luam la citit cand ramaneam in pana de carti. Tonita, Nasturel si Irina.
Irina, cartea cu Olga si Aglo cred ca se numea "Imparatia oglinzilor", am cautat cu google dupa ce am postat si am gasit ceva in spaniola, uite aici:
http://www.unav.es/digilab/proyectosenl/0001/final/espejos/B3.htm
Nu sunt aceleasi ilustratii, dar mi-am mai amintit cate ceva, din boaba de spaniola pe care o pricep.
Dar "Mac si Cocofifi merg in luna" a citit-o cineva? Ce ma mai distrau experimentele prin care Mac incerca sa o ajute pe Cocofifi sa mai invete cate ceva. Si motanul Grigore, elefantul Singapur, capra Aspasia, puisorul Marcel, lupul Jan...
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
cookie spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Dar "Eu sunt Tonitza" a citit-o cineva?Era vorba despre un baietel,Tonita care avea o prietena,Irina.Ce mi-a mai placut cartea!
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
Si mie, si mie!
De fapt, sunt doua carti, nu-mi amintesc cum se numeste cea de-a doua, cand Tonita se face mare(adica merge la scoala)si are un alt catel.
Ma duc la mama sa caut prin biblioteca!
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos
Maria I spune:
cookie, ce-am citit eu in copilarie arata cam asa:
A. R. Beleaev, "Omul amfibie. Capul profesorului Dowell. Omul care si-a pierdut chipul"
Omul din Atlantis era un film, cu fat-frumosu' ala de Bobby din Dallas, ca m-am ramolit si nu mai tin minte numele actorului
Mi-am amintit acum de Stiletul si de Tanara garda, nu dati cu rosii!
Albul Bim, ureche neagra
Ce vremuri...
adi_edi spune:
quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by irina.c. Dar "Eu sunt Tonitza" a citit-o cineva?Era vorba despre un baietel,Tonita care avea o prietena,Irina.Ce mi-a mai placut cartea! Irina si bb Ilinca(26apr04) Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/ -------------------------------------------------------------------------------- Si mie, si mie! De fapt, sunt doua carti, nu-mi amintesc cum se numeste cea de-a doua, cand Tonita se face mare(adica merge la scoala)si are un alt catel. Ma duc la mama sa caut prin biblioteca! Cookie si bb Sabina
Citind acest subiect mi-am adus si eu aminte de aceste doua carti despre Tonita, prima a fost "Urechiusa Zbirlita".
Mai adaug si eu cartea cu Dabada si Nubanu, Povestiri din Muntii Apuseni (asta-i pentru copii mai maricei)...
Cind ma duc in Romania neaparat o sa-mi aduc un geamantan numai cu carti pentru copii :).
Adi
Happyalex spune:
Da, era parca povestea cu "Mama mamutilor mahmuri nu spune miau-miau". Adica Mircea Sintimbreanu.
Dar mai citeam foarte incantata si Pistruiatul si Printesa din Sega. Deh! avant pionieresc...
Happyalex
"Fa-ti datoria oricand; totdeauna va fi cineva care sa te vada : tu insuti." - Nicolae Iorga
Bic spune:
quote:
Mey, carticica e "de 4 ani"!
No-no, Constanta Buzea a scos trei carti cu poezii pentru copii: Carticica de trei ani, Carticica de patru ani si Carticica de cinci ani...
Parol
DPN 31.10.05