Viata in Japonia (29)
Raspunsuri - Pagina 3
Akuma spune:
ei, fiecare oras isi are viata lui de zi, si viata lui de noapte, nu exista nici unul perfect, pentru ca nu sintem pregatiti pentru o lume perfecta.
in japan ai de toate, mai exact, as putea spune ca astia incearca sa satisfaca orice minte bolnava.
parerea mea, daca intr-un oras japonez sint multi gaijini, asta inseamna un inamic al civilizatiei japoneze.
edit: opriti-ma, nu vedeti ca aberez, nu am pic de nuanta in exprimare.
O seara frumoasa in stil japonez
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by Akuma
parerea mea, daca intr-un oras japonez sint multi gaijini, asta inseamna un inamic al civilizatiei japoneze.
Intr-un anume sens ai dreptate , suntem inamici atata timp nu se respecta/inteleg regulile locale .
Pe de alta parte ei au inca multe de invatat (furat) de la noi ,multi gaijini intr-un loc inseamna ca businessul merge bine acolo...desu ka
Akuma ,cum suna o seara placuta 'in stil japonez' ?
//Dan.
Akuma spune:
ok, din punctul de vedere gaijinesc, asta poate fi obscuratism la domciliu lipsit de esenta afectului.
hai, sa analizam putin traditionalul dulce clasic japonez cu miros imbietator de tatami, sub influenta apatic linistitoare a ceaiului verde, flacarile misitce ale felinarelor care par a fi incandescente, proiectind imagini salbatic, jucause, pe usile exotice din hartie alba ale lacasului( nu stiu cum se numesc aceste usi+ hartia), intr-un final,siluetele celor doi se clatina necontrolat, poate, cauza fiind, fetishul kimonoului care a erupt magma adrenalinei, finalizindu-se cu interjectii razboinice tipic samuraice...deocamdata atat, afectul continuati-l voi, fetelor..
edit: v-am lamuirt pina v-am incurcat.
as ruga pe japonicile noastre sa ne spuna, cum vad ele o seara romanitca in stil japonez.
lorycika.s spune:
Buna fetelor !.. Mihaela bine ai venit pe d.c.. cred ca noi ne cunoastem.. esti cumva casatorita cu un japonez care lucreaza in bar , parca tencio ?.. iti spune ceva restaurantul chinezesc din Yokohama station ?.. cred ca acolo ne-am intalnit anul trecut ; tu cu sotul iar eu eram cu un prieten , japonez , client .. ma insel ?.. cu toate ca pe atunci nu aveai decat un bebe.. spune-mi te rog , daca gresesc ..
hiroral spune:
Buna ziua!
Am si eu o intrebare pentu fetele casatorite aici.Cum ati optat atunci cand v-ati schimbat actele?Ma refer in urma casatoriei,ce nume ati luat al sotului sau al vostru.
Daca raman in continuare cu numele meu,ce avantaje sau dezavantaje asi avea?Cum ma sfatuiti sa fac,HELP!!!
nshiro spune:
Raluca, eu nu mi-am schimbat numele si nici nu cred ca mi-l voi schimba vreodata. Doar sa am prea mult timp liber sa nu am altceva mai interesant de facut decat sa umblu pe la primarii, ambasade si alte alea. Drept sa-ti spun nu m-a afectat nicicum faptul ca nu ma cheama ca pe barbata-meu .... Nu stiu cum ma voi simti cand va aparea bebe, insa prea m-am obisnuit cu numele meu ca sa-l schimb acum...
rocsana
Akuma spune:
quote:
Originally posted by lorycika.s
Buna fetelor !.. Mihaela bine ai venit pe d.c.. cred ca noi ne cunoastem.. esti cumva casatorita cu un japonez care lucreaza in bar , parca tencio ?.. iti spune ceva restaurantul chinezesc din Yokohama station ?.. cred ca acolo ne-am intalnit anul trecut ; tu cu sotul iar eu eram cu un prieten , japonez , client .. ma insel ?.. cu toate ca pe atunci nu aveai decat un bebe.. spune-mi te rog , daca gresesc ..
1)da, gresesti, nu locuiesc in Yokohama si sotul meu lucreaza in companie salariat.
2)nu am fost niciodata in yokohama, dar imi doresc sa vizitez" orasul indragostitilor" .
3)nu am nici o prietena romanca in yokohama si in japonia, la mine in acest orasel ascuns in sufletul muntilor nu este nici o fata romanca.
btw: spune-mi daca gresesc, tu esti o japoneza care vorbeste romaneste?
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by Akuma
ok, din punctul de vedere gaijinesc, asta poate fi obscuratism la domciliu lipsit de esenta afectului.
hai, sa analizam putin traditionalul dulce clasic japonez cu miros imbietator de tatami, sub influenta apatic linistitoare a ceaiului verde, flacarile misitce ale felinarelor care par a fi incandescente, proiectind imagini salbatic, jucause, pe usile exotice din hartie alba ale lacasului( nu stiu cum se numesc aceste usi+ hartia), intr-un final,siluetele celor doi se clatina necontrolat, poate, cauza fiind, fetishul kimonoului care a erupt magma adrenalinei, finalizindu-se cu interjectii razboinice tipic samuraice...deocamdata atat, afectul continuati-l voi, fetelor..
Da ,suna frumos ....salbatic de frumos as putea spune ,poate o data ,de doua ori asa...pe undeva la un ryokan ,dupa un nabe si un onsen ....asta daca nu ma ia somnul inainte sa cad pe futon .
Dar ,ce te faci daca acasa nu ai (si nici nu simti lipsa) tatami ,nici felinare ,nici usi/geamuri cu pergamentul ala al lor ? numai cu ceai verde nu iese nimic ...asa ca revii la stilul tau de viata western ,iti iei un pahar de Yamazaki ( bun si ala vechi de 10ani ,nu trebuie sa fie chiar de 12 ) ,muti TV-ul de pe canalele lor pline de reclama la mancare pe un post gaijinesc ,si incerci sa te concentrezi la business-ul de a doua zi .
Un weekend placut.
//Dan.
Dan_jp spune:
quote:
Originally posted by lorycika.s
esti cumva casatorita cu un japonez care lucreaza in bar , parca tencio ?.. iti spune ceva restaurantul chinezesc din Yokohama station ?.. cred ca acolo ne-am intalnit anul trecut ; tu cu sotul iar eu eram cu un prieten , japonez , client .. ma insel ?..
Lorycika ,tati ,nu confunda forumul cu locul tau de munca...aici sunt femei serioase cu familie si copii (multi).
Pe pariu ca nu raspunde pana dimineata ,a intrat in 'sut' de la 18.00....
//Dan.