Viata in Japonia (29)
Raspunsuri - Pagina 14
Lory_k spune:
AM REUSIT! Am luat legatura cu Riara si maine trimit banii! Sunt dezamagita insaam primit raspunsul de la cealalta prietena romanca(nu este membra DC)si nu intentioneaza catusi de putin s-o ajute pe Bella.IMI PARE SUPER RAU!ASTA E ,SE MAI INTAMPLA!Oricum,ma bucur ca pot contribui cat de cat la salvarea acestui copilas.VA PUP SI VA MAI SCRIU! Lory_kluiALIN CRISTIAN
RIARA spune:
Azi mi-a trimis Lory banii,uraaaaaaa...........saru'mina.....abia astept sa-i string pe toi la un loc si sa-i trimit.
Am primit mail si de la Nina,saru'mina.Ti-am trimis pm.Mai intru cu vesti si pote o birfa doua.......
RIARA spune:
Azi imi pune si Hiroral niste banuti,saru'mina.Fetelor,cine stie nr de tel al NineiM,va rog sa o anuntati ca i-am trimis pm.Eli,as dori sa vb cu tine in leg cu Pay Pal,crezi ca ai putea sa-mi dai un telefon?Te rog mult.Va pup
devylla spune:
Buna Japonia,
Doamne cata vreme a trecut decand nu am mai vb.
Mi-a fost dor de voi fetelor!Pe bune!Ce mai faceti?Nu am apucat sa citesc mai nimik,m-am intors de cateva zile si acum deabia am reusit sa intru cand mi-am mai revenit din oboseala.
Ma bucur asa mult...
Eu am avut cateva probleme cu casatoria dar in final a iesit bine,acum m-am intors la sotiorul meu scump si drag.
Fetelor poate imi da-ti si mie niste sfaturi legate de soacra!Adik este defapt o soacra si cum sa faci ca sa ai o relatie normala cu ea!
Va pupic dulce dulce si deabia astept sa vb!
poze noi
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
nshiro spune:
Devylla, bine ai revenit printre noi!!!!!!! Felicitari pentru casatorie. Da-ne mai multe amanunte. Cum a fost? De ce zici ca ai avut probleme? Sa inteleg ca soacra va pune bete in roate? Parerea mea e ca daca vrei sa pastrezi o relatie normala trebuie sa pui "distanta" intre voi. Daca locuiti separat, cu cat va vedeti mai rarut cu atat mai dragut, daca locuiti impreuna, mutati-va separat! Eu nu am avut nici o cearta cu soacra dar m-am tinut departe... Desi ei doi locuiesc singuri intr-o casa cu doua etaje si 6 camere, noi ne-am inchiriat un apartament si stam separat, in aceelasi oras, la 15 minute cu masina...
rocsana si bebe chan
devylla spune:
Merci Rocsana pt felicitari,la randul meu te felicit ca o sa devi mamica..
In Ro am avut probleme cu pasaportul inainte sa plec din tara ca nu au vrut cei de la ambasada sa imi puna viza ca cica expira in 8 luni si viza de un an.
Soacra-mea nu imi face deloc probleme chiar ma lasa in pace,si noi stam separat periodic intr-un apartament la 5 minute de socri.Dar de cand am venit nu a venit pe la mine,nu a insistat ,nu nimic.Ieri am facut cumparaturi impreuna si atat,ceea ce mi-a prins bine ca am mai aflat ce-i place sotului.Dar la asta ma refeream sa o implic sau nu in viata mea ca sa fie o relatie normala.
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
nshiro spune:
Sfatul meu este sa nu o implici mai mult decat trebuie! Adica in afara de luat masa din cand in cand sa zicem de vreo doua trei ori pe luna si anumite vizite de curtoazie pe la diverse evenimente sau aniversari nu ar trebui sa va vedeti mai mult. E mai bine sa nu vina pe la tine foarte des si sa nu o implici in cum va gospodariti voi doi... Eu uneori ma enervez pe soacra-mea ca nu vine pe la mine sa ma ajute macar putin, stiind ce "trantoras" a crescut si ca si eu, la fel ca el, muncesc toata ziua.... Dar poate e mai bine asa... Nu zic ca e o femeie rea sau ca mi-a facut vreo problema, dar nu se stie niciodata. Paza buna trece primejdia rea. Si la fel, oricat de "de treaba" ti se va parea sa nu faci greseala sa-i spui vreodata de certurile sau incidentele care vor aparea intre tine si sotul tau, in speranta ca ii va atrage atentia. Ce va fi intre voi, intre voi trebuie sa ramana. Aaaaaaaa si niciodata sa nu stai suparata pe el in prezenta lor, sa-l ironizezi sau sa faci diverse comentarii. Eu oricat as fi de suparata pe al meu sot, daca ne intalnim cu ei sunt o draguta si o atenta cu el de fiecare data, iar cand ajung acasa pun la loc botul de 7 km. Si da, pot sa spun ca am o relatie normala cu soacra. In 3 ani nu am avut nici un incident, nici o problema , dar nici o relatie de prietenie deosebita.... Pur si simplu o relatie normala (asta dupa standardele mele de normalitate).
Din auzite, de pe la diverse fete cu soacre japoneze, stiu ca relatiile au decurs cam in felul urmator: soacrele niste dragute, numai un zambet, saritoare la inceput. Fetele super incantate ca au pe cine se baza. Apar probleme cu sotii, alearga intr-un suflet la soacra punandu-si mari sperante in atitudinea pe care o va lua aceasta si nu aud decat sfaturi de genul "Da, asa e, ai dreptate, si eu am patit cu taica-sau la fel, asa sunt barbatii japonezi, shikataga nai sau gaman suru shikanai." Apoi se ajungea la certuri mai mari, fetele dand tot felul de exemple din Romania, li se spunea ca aici este Japonia si ca nu au incotro trebuie sa accepte situatia si sa se adapteze, iar in caz contrar le invita frumos sa plece inapoi in Romania. Ceea ce eu cred ca este o mare tampenie, toata vorbaraia cu Japonia si cu barbatul japonez.... absolut orice e maleabil si orice se poate schimba, e o chestie doar de vointa si de hotarare. Iar viziunea soacrelor e doar "gap-ul" intre generatii... In concluzie, fiecare cu casa lui si nu amestecati borsul...
Succes si sa auzim numai de bine!
Multumesc pentru felicitari!
rocsana si bebe chan
devylla spune:
asa e Rocsana,si eu consider ca trebuie tinuta la distanta pt binele tuturor.Dar simteam nevoia de inca o parere,si sa fie si de partea mea.Ca am auyit multe si nevrute si am tot intrebam cum e mai bine.Dar cel mai bine este sa fie fiecare cu casa lui si cu viata lui,vorba ta la aniversari si in vizite sa ne mai vedem.
Tu ce mai faci?Cum merge sarcina?Vad ca pe forum este liniste,probabil sunt pleate multe in tara.
iubirea mea
bubulinele
Sabina
RIARA spune:
Fetelor,mii de scuze ca sint off topic,este cineva intre voi care a mai folosit Pay PAl?Daca da,am nevoie urgent de ajutor,va rog sa ma contactati pe mess add jirosan1222000.Va rog mult de tot Sa ma linistesc cu banii astia si o sa intru la birfa...Davyla,eu stau cu soacra bot in bot ,o sa-ti povestesc cum sint cu ea...Mie imi place mai mult de ea decit de mama...
RIARA spune:
Hannen,eu ti-am trimi sieri PM ,nu ai primit cumva???Iti scriu inca o data nr de tel aici 08017243400 si add-ul pe mess este jirosan1222000.Daca ai timp,te rog sa ma contactezi aici.Mersi mult de tot.