Bebelusi de ianuarie - februarie (29)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Lavinia, eu cred ca laptele de vaca nu ar trebui dat pana la un an. Dar tu vorbeste cu dr. ta poate are alta parere. Cat despre vigantol, ti-a explicat bine Gabi, doar ca eu stiu ca nu se da decat in lunile cu "r" dupa 1 an si jumatate, pana atunci se da non-stop. Acum, iar, daca asta ti-a zis dr., no comment.

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Lavinia, Natalia este intr-adevar o papusica.

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gabi, merci mult, am inteles.

Liviana, de ce vrei sa ii dai lapte de vaca? Si eu stiu ca sub 1 an nu e recomandat.
Eu ii voi da lapte praf cel putin pana la 1,5 ani.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Aprpopo de grasimi pt. copii si de lactate degresate. Sursa-revista Mami special pt. alimentatia copilului.

INTERZIS:
Nu-i da copilului pana la 3 ani lapte si derivate din lapte-iaurt, sana sau chefir-degresate fiindca el are, asa cum am mai spus, nevoie de colesterol; ajuta la maturarea sistemului nervos.

Ca sa nu mai zic ca toti pediatri cu care am vorbit pana acum mi-au repetat acelasi lucru (inclusiv Culcer): copilul are nevoie de grasimi pt. mielinizarea fibrei nervoase.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ILUCAE

Nu sunt de acord cu cea din comert mai ales ca nu stii sigur de care lapte se foloseste , cat % si mai pui ca poate adauga si smāntāna , ceea ce bebeilor le este interzis . Nu au voie grasimi.
Nu stiu nimik de aia din comert dar pentru 10 minute de munca eu nu am sa cumpar pana la un an. Este usor de facut si o fac eu cu mana mea , are calciu ceea ce bebeii au nevoie si stiu ce cantitate i dau. Intrebati si medicul.

ELENA + ALEXANDRA -BEATRICE (03.01.2005)

De unde ideea ca bebeii nu au voie grasimi? Ti-a spes cineva (un medic) sau e parerea ta?

baietelul meu minunat

Mergi la inceput

Multumesc mult Gabi.i si Liviana pt sfaturi. Chiar din aceasta seara incep sa-i fac baita cu tarate si o sa il clatesc cu ceai. De fapt toate ati fost niste dragute. Am primit asa niste sfaturi misto ca nu se poate sa nu-i treaca.
Amary, eu i-am pus manusi.
Anda, si eu sunt de acord cu Gabi. Cand ne intalnim aduc si eu ceva pt. familia Florescu.
Oana, nu te ingrijora. Daca se ridica singur inseamna ca spatele lui (coloana) este pregatit, asa cum ti-au spus si fetele. Ideea e sa nu-l fortezi dar daca el o face de bunavoie si nesilit de nimeni e OK ca doar nu o sa-l legi de pat. Iar in legatura cu faptul ca se forteaza mult si se inroseste/invineteste este normal. Sa vezi ce o sa se mai strambe si screama cand se vor ridica singuri in picioare si vor merge in jurul patutului tinandu-se de margine...Eu am niste poze de cand eram mica in faza asta cu ridicatul si

baietelul meu minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

neatza!!!

Ati vazut ce proiect de lege ni se pregateste? Indemnizatia va fi de 3 milioane. Asta pt cele care nasc dupa 1 ian 2006. Noi ramanem asa cum am inceput cu 85% Asa ca daca mai vrem vreun bebe n-avem decat sa ne luam bona si back in business. Cica asta e ideea. Cool!!

Oana nu te ingijora, daca se ridica singur e ok.

Mie mai nashpa mi se pare sa-l fortezi sa stea in fund cand inca nu poate. Daca nu e pregatit nu trebuie fortat, ca are destul toata viata sa stea in fund. Noua, pt ca Victor Stefan nu sta nesprijinit ne mai zice lumea sa-l punem intre perne. Dar doctorita mi-a zis ca el va sta in fund dupa varsta bioogica nu dupa varsta oficiala. Adica desi are 6 luni jumate el de fapt nu are decat 5 sau 4 luni jumate dupa Culcer care zice ca o sarcina tre sa dureze 41-42s.
Cu toate ca noi suntem mai micuti se ridica daca ii dai doua degete si in fund si in picioare fara probleme.

Amary si Victor Stefan suge degetul (sau mana toata cateodata) Am incercat sa-i dau suzeta dara fara succes.

Liviana, lapte de vaca, am inteles, ca se da dupa 2 ani. El nu contine ceea ce trebuie pentru bebeii nostri. Pe de alta parte, sotu' meu a crescut de la 4 luni cu lapte de vaca (din ala la sticla) si s-a facut mare si e foarte sanatos. De asemenea, la tara se recomanda in continuare dar nu se da in forma naturala ci se dilueaza cu ceai (nu cunosc exact reteta).

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna dimineata fetelor.
Iar o sa iau o pauza la scris fiindca sunt in pregatiri febrile, asa ca sper ca o sa scuzati ca va raspund cu intarziere.

Crinuta, restaurantul l-au ales nasii, dar vroiam si eu ceva detalii de la persoane care au fost acolo.

Tomasa, da, eu sunt capricorn. Despre zodia asta si bune si rele; eu, spre ex. sunt incapatanata, perfectionista, organizata, imi place sa muncesc, sa invat cat de multe lucruri noi; ca defect, cred, imi place sa am autoritate, post de raspundere, etc., familia este pe primul loc pentru mine...sunt multe de spus, dar, din tot ce am citit eu despre zodia mea, am observat ca sunt atipica pt. capricorn, pote doar jumatate din trasaturile specifice le intalnesc si la mine...una peste alta, este o zodie buna si puternica, un punct comun pe care l-am intalnit la toti capricornii pe care i-am cunoscut este ca suntem niste supravietuitori si luptatori.

Ai dreptate, programul este ideal, chiar ma gandeam daca as vrea sa schimb ceva la el si mi-am dat seama ca este perfect si pentru el si pentru noi. E greu sa-i faci un program lui Tudor daca alaptezi, dar, e destul timp pentru asta.

Oana, felicitari pentru dintisor...ce mai, deja aveti baiat mare...poate sa va si muste daca vrea...o sa fie o perioada grea, dar treceti voi de ea...pupici lui Seb

Shobo, cu placere....cel mai important este ca bebeii sunt maleabili la varsta asta si se obisnuiesc destul de repede cu o rutina, problema apare cand exista zile in care nu poate sa-si urmeze programul (vizite, evenimente...etc, cum probabil o sa ni se intample noua sambata, cand va sta cu altcineva). Stii tu ca e vorba "cu rabdarea treci marea", asa ca iti doresc rabdare si ai sa vezi ca totul va fi bine. Cat despre imbracaminte, eu ma cert cu tati in fiecare zi fiindca eu il las toata ziua ori numai in pampers si un tricou, ori intr-un body fara maneci...eu consider ca ne anunta el daca ii este frig, dar ma indoiesc ca la 30 si de grade (atat arata termometrul lui din camera) ii poate fi frig.

Gabi.i, multumim.

Catiflo, programul cred ca il fac ei si noi doar ne tinem de el

Gabiu, cum ii spuneam si lui Catiflo, el si-a facut programul, adica am observat ca dupa fiecare masa, cand e cu bibe pe terminate, i se inchid ochii, asa ca dupa fiecare masa, dupa ce eructa il puneam in pat, ii dadeam suzeta si ursuletul lui de nani (chiar daca s-a trezit intre timp) si a adormea in 2-3 minute...cand se trezea ne jucam ca de obicei, dar pana la urmatoarea masa iar obosea si cum am vazut ca se repeta si iar ii este somn, am facut la fel si acum avem program. Oricum, la masa, eu nu vorbesc deloc cu el, fiindca incepe sa rada la mine si nu mai mananca, iar imediat dupa ce se trezeste ii dau apa (cat vrea el sa bea) fiindca am descoperit ca ii este sete dupa somn, la fel ca noua...cred ca pur si simplu trebuie sa observi care sunt obiceiurile lui si sa incerci sa formezi o rutina zilnica, in functie de momentul zilei si de ceea ce ii place sa faca.

Kita, asa se pare, oricum eu i-am pus numele de Andrei dupa ce am intalnit 2 baietei cu acelasi nume, care erau cuminti, destepti, frumosi, etc si am zis ca poate este predestinat . Bine-ati revenit din vacanta.

va pup

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Buna Dimineata!!!
Andrei m-a tepuit aseara, caci a mancat pe la ora 5:30, a adormit de la ora 8 fara 10 pana la 12 fara un sfert cand s-a trezit, asa ca nu i-am mai facut baie. A mancat pana pe la un 12 si un sfert, avea chef de vorba dar l-am pus in patut si cu lumina stinsa si s-a trezit de dimineta la ora 7:30. Primul meu gand cand l-am auzit treaz a fost ca "ce bine e ca doarme toata noaptea", caci acum am vazut si eu ce inseamana sa te trezesti in miez de noapte (el nu se mai trezeste noaptea cam de pe la 2 luni si jumatate),caci de la 2 luni doarme singur in camera lui.
Acesta este si unul din motivele pentru care ne-am permis sa plecam cu el in concediu.
GABI, vacanta cu bebe a fost OK, insa te cam stresezi (de pomana, am concluzionat eu ulterior), caci ii iei o gramada de lucrusoare cu tine, si fiind si variatiile amri de temperatura nu stiai cum sa-l imbraci (in masina il lasam subtire, insa mergeam cativa km, scadea temperarura ii puneam ceva mai gros cand coboram din masina, si tot asa). Cel mai greu lucru insa mi s-a parut (sa nu radeti) sa stau mai tot timpul in spate. Recunosc ca am tras si chiulul si cum il vedeam ca motaie fugeam in fata, si apoi cu o oglinda sa vad ce face cand il auzeam ca se foia, si treceam la locul meu cand se trezea si tot asa am tinut-o... Vorba sotului meu... la urmatoarele drumuri il invat sa stea singurel cu jucariile lui in spate.

V-am tot auzit ca folositi masina si plecati singure cu bebe. Imi spuneti si mie cum procedati?
Deci il puneti in cosulet in spate si daca incepe sa planga in trafic ce faceti? va mai puteti concentra, caci eu una daca nu e linistit ma pierd toata.
Ma refer la drumurile prin Bucuresti, pentru ca ma bate gandul sa incepem niste cursuri de innot (daca sunteti amatoare haideti sa incepem mai multe-Shobo parca si tu erai interesata, Nu?)

Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album
bebe Andrei de la o luna la doua luni
bebe Andrei de la doua la trei luni
bebe Andrei de Pasti 2005-2luni si 3saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Si eu il imprac subtire pe Victor Stefan. Daca e foarte cald in body sau pantalon scurt si un tricou. Si cu picioarele goale

Pampers Am fost saptamana trecut ala carrefour si nu am gasit marimea 3 de la Pampers si am luat Huggies. Chiar ma sfatuise cineva sa iau ca sunt bune ca au elastic la spate. Fetelor sa nu luati ca iese cachi din paqntaloni!!! M-am chinuit sa scot petele de pe pantalonasi de body....

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput