ma trage pe sfoara angajatorul?

ma trage pe sfoara angajatorul? | Autor: marchplayer

Link direct la acest mesaj

sunt angajata din februarie fictiv as putea spune deoarece angajatorul nu-mi plateste mie nici un fel de salariu(3 100 000 lei) iar eu platesc lunar suma de 1 600 000 lei(dari catre stat). Din luna mai sunt insarcinata si o sa nasc undeva pe la sf. ian inceputul lui feb. Eu o sa primesc indemnizatia pentru cresterea copilului? Concediul cine il plateste? Angajatorul sau statul/ ce avantaje are angajatorul in aceste conditii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu te trage pe sfoara angajatorul, chiar nu-ti ia nici un ban in plus peste ce plateste el la stat! Pare de buna credinta.
Avand in vedere proiectul de modificare a legii, sunt 2 variante de raspuns:
Daca nu se modifica legea si daca situatia actuala (intelegerea cu angajatorul) ramana asa pana nasti si daca vei avea, la data nasterii, 10 luni de stagiu in ultimele 12 (pe intelegere ai), atunci da, vei beneficia de CIC. Concediul / indemnizatia o plateste angajatorul, dar nu din buzunarul lui, ci din banii statului. Angajatorul are avantajul ca tu, ca angajat (cu contractul suspendat) nu mai reperezinti nici un fel de cost pentru el.
Daca se modifica legea, vei primi o alocatie de 3 mil aprox in locul indemnizatiei, indiferent de stagiu. Tot asa, nu o suporta angajatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Multumesc pentru raspuns rozi! Am aflat si eu intre timp...sper sa nu se modifice legea...daca se modifica pot spune ca ma aleg doar cu faptul ca am carte de munca- bun lucru si asta insa!

Mergi la inceput