cum sa-i mai dau antibioticul??

cum sa-i mai dau antibioticul?? | Autor: anamari

Link direct la acest mesaj

la inceput a mers-l-am dat cu lingurita si nu am avut probleme...
acum-cu siringa il scuipa, cu lingurita isi lipeste buzele si-mi da peste mana ca jumatate curge pe langa...
cum sa fac sa-i dau doza exacta de antibiotic?ca daca nu-i dau exact cat are nevoie nu isi face efect...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Probabil ca o sa-mi iau portia de rosii, dar ca sa nu scuipe, ci sa-l inghita, la copiii mici merge sa-l tii de nas, pt. ca apoi, in mod reflex sa inghita ce are in gurita. La Deiu a mers de fiecare data. Sau sa-i tii gurita inchisa fortat cu mina ta, pina inghite (asta nu merge totdeauna, ca mai da pe afara si cu buzele inchise).

Multa sanatate la puiut!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

SI EU FAC LA FEL CA SI SIMINAF,ne punem jos il iau intre picioare si ii bag antibioticul cu siringa si apui tin de gurita pana il inghite,stiu ca poate iti pare rau sai faci una ca asta dar TREBUIE sa ia medicamentele ca se faca bine
sau la noi cateodata mai marge asa:ii pun incapacelul ala mic care vine cu medicamentul(nu imi vine acum in cap cum ii zice,dar cred ac ii dai sema adespre ce vb)si peste el ii pun sprite ca ii place la nebunie si eu nu ii dau de obicei dar atunci ii arst cum pun din sticla si nu isi da seama si il bea,asta este o faxza usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Am incercat si eu metoda lui Siminaf si nu mi-a iesit faza, sa ineca de fiecare data si dupaia voma of of.
Acuma il iau in brate, ma asez cu el joc, picioarele le prind intre ale mele, o mana o tin eu si cealalta o prind lanca corp. Cu o siringa ii pun putin lichid intre gingie si obraz cat mai departe pot si astept sa inchida... dureaza cam 3- 4 min pana ia o doza de 5 ml de antibiotic, dat asa stiu ca il bea tot.
La sfarsit ii dai bautura lui preferata.
Am mai incercat sa il pun in lapte cu cacao, ff putin lapte si cacao si antibioticul, la scuipat imedita.

Sanatate la pui micut.

Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Si eu vroiam sa dau tot solutia Gabbrielei, cu seringa, cate putin intre gingie si obraz. Ii e mai greu sa-l adune si sa-l scuipe.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Si eu aveam probleme mari cu administrarea medicamentelor pana acu vreo cateva luni, cand a descoperit ca sunt dulci si aromate. Cand era micuta, asa cum sunt puii vostri, am reusit astfel: ii dadeam sa bea cu biberonul apa sau ceai, culcata pe spate si pe la coltul gurii ii bagam cate putin seringa cu antibioticul si "musca". Se mai enerva cateodata... mai arunca bibe cu apa, dar o luam din nou de la capat pana cand termina totul din seringa.
Va urez succes, dar mai intai sanatate multa si sa nu aveti nevoie de antibiotice.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Eu i-am dat tot cu siringa. Daca nu a mers ex. ospexinul luam o pastila de 500 mg, taiam indoua sa fie tot de 250 ca si siropul il macinam si diluam in 1 ml apa, ca sa nu fie prea multa cantitate. Totusi dai mai usor 1 ml decat 5, nu?

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

daca nu merge cu tinutul de nas,cand ii bagi in gura sufla tare in nasuc,la spital asa ii faceau lui Marc si la alti copii si mergea.
Acum depinde cat de mare este si copilul,al meu la un moment dat facea niste figuri..mari de tot si era musai sa ia antibioticul si echinaceea si ce mai aveam sa.i dau..sirop de tuse parca.
Toate erau delicioase dar asa i se pusese o pata ca nu mai vrea sa inghita nimic si dupa ce mi-a dat a suta oara peste mana cu strambaturi si urlaturi m-am stropsit urat de tot la el si de atunci mai si cereE o metoda extrema dar eficienta cand altceva nu merge.
Tot cu seringa ii dau si eu,tot ce e pus in lingurita refuza.
Acum mai avem o smecherie,ii dau lui seringa in mana si ii o placere deosebita sa o bea singur.
Nu stiu cum o sa facem daca o sa trebuiasca sa ia ceva ce nu-i bun la gust,sper sa nu fie cazul,nici la noi,nici la voi.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

si noi am avut multa vreme probleme cu administrarea medicamentelor, insa acum e mult mai usor, de cand bea ceai din sticlutza ii pun apa sau ceai neindulcit in sticlutza, cam 40 ml dupa care pun dozele de medicament si le serveste foarte bine
Si eu eram disperata, si tot asa faceam, ii bagam siringa cu forta si se mai si ineca saracutul, pe urma mi-am dat seama ca sunt ffff dulci de ma inecam si eu de la ele...si le-am diluat asa in apa si nu am mai avut probleme

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004)
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Problema mea e ca se ineaca cu ele, dar rau de tot, tocmai pentru ca sunt dulci. Mi-a facut de cateva ori niste figuri de mi-a sarit inima. Eu cu seringa ii dau de obicei, cu lingurita mi-e imposibil. Dar la fel, ori scuipa, ori plange si daca a plans s-a si inecat ca ii intra pe partea cealalta. Culmea este ca siropul de Calciu il ia ca pe nu stiu ce sa zic (ca ea nici suc nu bea). Il lipaie pur si simplu din seringa (si asta are un gust ingrozitor....)
Ana, faza cu ceaiul ar merge daca ar si bea in momentul respectiv atata ceai, ori a mea nu vrea mereu sa bea. SI dupa legile lui MUrphy, in mod sigur nu ar bea cand as avea eu nevoie....

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Multumesc pentru sfaturi...
nu dau cu rosii :doctorii de tuse si tylenol ii dau tinut de nas pentru ca nu e decat jumatete de picator-dar cei 5ml de antibiotic nu merg asa usor...tot reuseste sa scuipe.si cu siringa in coltul obrazului am incercat,, ba chiar si cu picator-dar pe la un colt ii bag, pe la celalt ii curge, cum face, nu stiu?
cum sprite nu bea-inca, si njici apa sau ceai-am incercat cu un pic de lapte in biberon -vreo 60 ml-si am avut succes azi dimineata...sper sa o tina ca mai am vreo 6 zile de antibiotic-deja a facut o saptamana saracuta si eu l-as scuipa in locul ei...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-16+
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput