Poti sa-i pui cantitatea de antibiotic intr-un iaurtel pentru copii,daca e sub forma lichida iar daca e o pastila...piseaza bine si amesteca iaurtul pina la omogenizare.Se pare ca-i protejeaza si stomacelul si e mult mai usor de administrat.
Mult curaj!
si la noi au fost cateva probleme cand am dat paracetamolul pediatric. refuza cu indarjire, si pana la urma am pacalit-o. ii dadeam canuta cu apa, ea deschidea gura, ii bagam in gura lingurita, apoi radeam la ea si radea si ea si inghitea...asta acum, la 8 luni.
cand era mai mica era mai simplu. dupa un vaccin a trebuit sa-i dau niste paracetamol, ii luam pe deget si ii bagam degetul in gura, ea sugea degetul si...a durat cam mult pana a luat toata doza, dar n-a protestat. si sa va spun cum era cu vigantolul..de cateva ori l-am pus pe sfarc inainte de alaptare. si tot la ea in gurita ajungea.
treaba cu tinutul de nas poate merge, dar ii va face mai tarziu foarte fricosi cand va veni vorba de medicamente. tinutul de nas de fiecare data provoaca o trauma, cat ar fi ea de mica...si nu ii vom putea tine de nas o vesnicie...
aaaa..inca o metoda. tot cu paracetamolul. a convis sotul meu copilul ca e bun paracetamolul, dupa ce a luat el cateva lingurite si parca manca ceva bun. i s-a facut copilului pofta si a luat si ea, ca de, tati era foarte incantat. s-a strambat, dar n-a zis nu.