Constructie fara autorizatie

Constructie fara autorizatie | Autor: madishor

Link direct la acest mesaj

Acum cativa ani tatal meu a luat un teren la marginea orasului si a vrut sa construiasca o cabanuta de vacanta. Zona respectiva a fost inclusa in oras dar nu avea inca plan de urbanism. Deci nu se puteau da autorizatii de constructie. Situatia cu pricina a durat vreo sase ani, timp in care taica-miu a cosntruit cabana fara autorizatie. Anul trecut a fost amendat - a platit amenda, a facut proiectul si l-a depus la primarie.
Anul asta a aparut planul de urbanism si acesta prevede o strada pe terenul tatalui meu. Primaria trebuie sa vina cu 3 oferte de teren la schimb, de valoare similara. Primele doua oferte au fost, insa, in niste zone foarte proaste.

Intrebarea 1: Poate fi acum constructia considerata legala in conditiile actuale? Poate cere despagubire pentru casa?

Intrebarea 2: In cazul in care refuza toate cele trei oferte, este primaria obligata sa plateasca suma ceruta de proprietar sau poate sa-l oblige sa vanda la un alt pret?

Multumesc anticipat,
madishor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

eu stiu ca orice constructie fara autorizatie se prescrie dupa 2 ani.

Acum, de cind s-or contoriza cei 2 ani, nu mai stiu.

N-ati incercat sa mergeti la arhitectul de la primarie si sa-l spaguiti sa mute drumul ala 20 de matri mai incolo ?

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Numai in Romania se poate intampla asa ceva!!!!
Adica anul trecut l-a amendat si autoritatile anul asta au facut planul de urbanism ??? is that true?/?/

Dar autorizatie nu i-au dat ca ei nu aveau planul de urbanism??

Deci omul trebuie sa astepte pana se scarpina ei...
Eu stiu ca trebuie sa-ti ofere altceva echivalent ca valoare cu ceea ce ai tu, sau diferenta in bani macar. Nu stiu cum e cu cele trei oferte, nu mai sunt la curent cu legile romanesti.
Poate te poate ajuta altcineva.

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

S-a rezolvat intre timp - a treia oferta a fost acceptabila si i se va da despagubire pentru constructie.
Nu este cea mai grozava solutie, tinand cont de faptul ca va trebui sa o ia de la capat cu constructia si nu se prea mai simte in stare, dar macar este una corecta dpdv financiar.
Cat despre spaga - este ceea ce a urat taica-miu mai tare in Romania toata viata. (Si nici restul familiei nu o iubeste mai mult.)

madishor

Mergi la inceput