Constructie fara autorizatie
![](images/user_woman.png)
Acum cativa ani tatal meu a luat un teren la marginea orasului si a vrut sa construiasca o cabanuta de vacanta. Zona respectiva a fost inclusa in oras dar nu avea inca plan de urbanism. Deci nu se puteau da autorizatii de constructie. Situatia cu pricina a durat vreo sase ani, timp in care taica-miu a cosntruit cabana fara autorizatie. Anul trecut a fost amendat - a platit amenda, a facut proiectul si l-a depus la primarie.
Anul asta a aparut planul de urbanism si acesta prevede o strada pe terenul tatalui meu. Primaria trebuie sa vina cu 3 oferte de teren la schimb, de valoare similara. Primele doua oferte au fost, insa, in niste zone foarte proaste.
Intrebarea 1: Poate fi acum constructia considerata legala in conditiile actuale? Poate cere despagubire pentru casa?
Intrebarea 2: In cazul in care refuza toate cele trei oferte, este primaria obligata sa plateasca suma ceruta de proprietar sau poate sa-l oblige sa vanda la un alt pret?
Multumesc anticipat,
madishor
Raspunsuri
SIMONABB spune:
eu stiu ca orice constructie fara autorizatie se prescrie dupa 2 ani.
Acum, de cind s-or contoriza cei 2 ani, nu mai stiu.
N-ati incercat sa mergeti la arhitectul de la primarie si sa-l spaguiti sa mute drumul ala 20 de matri mai incolo ?
http://community.webshots.com/user/simonabb
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Loma spune:
Numai in Romania se poate intampla asa ceva!!!!
Adica anul trecut l-a amendat si autoritatile anul asta au facut planul de urbanism ??? is that true?/?/
Dar autorizatie nu i-au dat ca ei nu aveau planul de urbanism??
Deci omul trebuie sa astepte pana se scarpina ei...
Eu stiu ca trebuie sa-ti ofere altceva echivalent ca valoare cu ceea ce ai tu, sau diferenta in bani macar. Nu stiu cum e cu cele trei oferte, nu mai sunt la curent cu legile romanesti.
Poate te poate ajuta altcineva.
Loma
Smerenia este regina virtutilor.
madishor spune:
S-a rezolvat intre timp - a treia oferta a fost acceptabila si i se va da despagubire pentru constructie.
Nu este cea mai grozava solutie, tinand cont de faptul ca va trebui sa o ia de la capat cu constructia si nu se prea mai simte in stare, dar macar este una corecta dpdv financiar.
Cat despre spaga - este ceea ce a urat taica-miu mai tare in Romania toata viata. (Si nici restul familiei nu o iubeste mai mult.)
madishor