Ciupitura de barza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrrrenalina spune:

Multumesc tuturor pentru feedback-ul rapid, e prima oara cand "indraznesc" sa postez ceva pe forum, desi, de cand am aflat ca vom avea un BB am "calarit" toate subiectele, avida de informatii. Cat priveste termenul de "ciupitura de barza", l-am gasit in faimoasa carte a sotilor Capraru.. Sunt curioasa insa ce e cu "sarutul ingerilor"..::))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

de-asta am intrat si eu curioasa cum a dat kopilul de barza sau viceversa. In fine cred ca e vorba despre denumirea populara a semnelor respective. Vanataile sunt sarutul ingerilor, iar vasele de sange ciupitura berzei, dragute denumiri, de poveste...cica daca n-ar fi nu s-ar povesti :))

"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

si Lia a avut un semn la ochiul drept- mai tarziu am citit ca se numeste "ciupitura de barza" si e comun in cazul copiilor cu ten deschis...s-a retras si acum la 8 luni nu mai are nici o urma

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Victor are un astfel de hemangiom pe frunte, un V care pleaca de la radacina nasului; am citit ca acest tip de hemangiom nu prea se resoarbe, doar se estompeaza cu timpul, fara sa dispara complet si devin evidente cand se enerveaza persoana in cauza, ca se pot "rezolva" cu ajutorul chirurgiei estetica, daca il va deranja (doar estetic) mai tarziu.

PS Eu am inteles ca semnele de pe frunte se numesc "sarutul ingerilor", iar cele de pe ceafa "ciupitura berzei".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

si marc al meu are ciupitura,si acum la 2 ani jumate.Tati are 40 si tot o are.verisorul lui marc,are acum 1 an jumate si are si el,si la ceafa si la radacina nasului,ultima fiind intr-adevar mult mai estompata decat la nastere.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Ciupitura de barza si sarutul ingerilor sunt mici hemangioame (la ceafa e aia cu barza cica de acolo il tine barza cind il aduce:P..si ingerii ii pupa pe frunticica si pleoape)...savanta exlicatie mi-a dat-o moasa care nestiind cum ii zice berzei in engleza se apucase sa faca ca barza -adeca imi infigea in oki un cioc din doo deshte si incerca sa mearga ca pasaroaica pe camp:-) chestie din care am dedus ca si pe copiii nemti tot barza ii aduce:P intr-un final glorios - femeia transpirase de atita mers pasaresc- mi-am amintit cum ii zice berzei pe germana:)))
LA Catrina s-au estompat cele de pe frunte, baza nasului si la pleoapa deja nu se mai vede. In skimb pe ceafa zici ca are o bucata de pantaloni din raiat. Ala nu trece. E mostenire de la mine. Io-l am de la mama mea, de asemenea.
poop u*
päpä & Mielu adus de barza:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrrrenalina spune:

eu cred ca ai nostri "insemnati" sunt chiar persoane speciale. sa le dea Dumnezeu numai bine si sa ne traiasca!

Adrrrenalina si Petru Alexandru (28.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Multam la mamici de lamuriri, pe noi ne-a ciuchit si barza si ne-au tzucat si ingerii, iar acum incep sa sper ca poate or trece.
Daca nu, o sa-i creem posibilitatea sa aleaga mai tirziu. Pe noi, cele din ceafa, nu ne-au deranjat decit cind le-am vazut pe ceafa baietului.
Va pupam dulce.

mami de Aschiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

si danutz are pe ceafa si poate o sa-i raman, ca si tati o are. oricum nu e deranjanta.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

fetita mea a avut la nastere hemangioame la ceafa si in mijlocul fruntii,coborand spre nas.Acum are 10 ani si inca se mai vad cand te uiti cu atentie,la ceafa nu, caci are parul lung,pe frunte da,insa doctorita ne-a spus,la 5 zile de la nastere,cand am iesit din spital ca-i vor trece in cateva luni,iata ca au trecut 10ani si inca se tot vad.Cand l-am nascut pe Cris(acum are 3ani)si am mers prima data sa-l alaptez,nu am mai asteptat-o pe asistenta,am intrat singura in camera cu copiii si am vazut doi nou-nascuti.Unul din ei avea "sarutul ingerilor".Acela era al meu,bineinteles.Avea si la ceafa,nici acum dupa 3ani nu i-au trecut.Nici eu nu am avut,nici sotul cand am fost mici.Eu am mai auzit o explicatie a acestor hemangioame,cica s-ar datora pozitiei capului copilului inainte de nastere,ati mai auzit de asta?

Eva,Cris si Cristinica

Mergi la inceput