Ciupitura de barza

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adrrrenalina spune:

in popor se spune ca "semne" pe corp inseamna ca a furat mama ceva in timpul sarcini si a pus mana in locul in care a aparut semnul. Eu nu-mi aduc aminte sa fi furat ceva, insa daca asa s-a intamplat, sa ma ierte Dumnezeu..::))

Treaba cu mostenirea genetica a acestor semne nu se pune, nu avem in familie astfel de ciupituri sau sarutari.::))

Adrrrenalina si Petru Alexandru (28.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrrrenalina spune:

Revin asupra mesajului anterior si-mi fac mea culpa! la o masa in familie de acum 2 saptamani vorbeam cu socrii mei cum ca ciupitura de barza se transmite genetic si, ce sa vezi, soacra mea imi spune ca ea are o astfel de "ciupitura". A fost foarte mandra ca a transmis si ea ceva nepotului..;;))

Adrrrenalina albina si Petru Alexandru copilas (28.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Si copii mei au "ciupitura berzei" pe frunte si la ceafa.Dupa ce m-am resemnat sa le mai "vindec" , mi-a spus mama sotului ca aceste semne sunt "mostenire de familie".
Cert este ca aceste semne devin f vizibile (se inrosesc) atunci cand copii sunt bolnavi(raceala, febra, agitatie).Pentru mine, evidentierea acestor punctulete, este un semnal ca ceva nu este in ordine cu organismul copilului

Simina, Diana si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

E vreun copil care nu a avut la nastere semnele astea? Ca eu de cite ori am intrebat toti mi-au spus ca au avut (cel mai des pe ceafa si pe pleoape). De cele mai multe ori dispar cu timpul sau se estompeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Maica-mea tot timpul sarcinii a tinut sa-mi spuna ca nu trebuie sa ma sperii ca la nastere sunt copii urati... imi spunea ca eu am fost tare negricioasa si plina de par negru, dar in timp copii se schimba, sigur a mea o sa fie bruneta tare, pentru ca noi suntem bruneti... cand am nascut-o nu mi-a venit sa cred ce fetita cu pielea alba si blonda am nascut , nu avea nici cel mai mic semn, eu pana azi nu am auzit vreodata de ciupitura berzei sau de sarutul ingerilor... si nici nu le-am vazut vreodata...

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Fetita mea s-a nascut cu niste pete mai decolorate pe spate, aproape de un umar. Cresc si ele proportional cu copilul, nu se bronzeaza. Astea ce mai sunt? Nu am gasit inca pe nimeni in familie sa aiba asa ceva si nici eu n-am furat nimic pe timpul sarcinii. Pediatra a zis ca asa o sa ramana toata viata. Nu arata foarte urat, dar s-ar putea sa-i fie rusine sa umble cu umerii goi cand o fi domnisorica.

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Rozi, si Ioana mea a avut la nastere acel semn in forma de V.Cat era mititica si mai ales cand plangea sau era furioasa se vedea destul de bine.Ma gandeam, atunci ca nu-i o problema, fiind fetita poate sa poarte breton.
Acum la 12 ani si...foarte , foarte putin se mai vede.Si nici nu poarta breton.S-a resorbit greu....dar s-a resorbit pana la urma.

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Cand am nascut, bblusha mea avea la fel ca aproape totzi copiii (asha mi-a spus asistenta din maternitate) ciupitura de barza!A mea are inca pe cea de la ceafa, in schimb cea de pe ploapa i-a disparut!Shi tot asistenta mi-a spus clar ca nu sunt semne moshtenite!
Dar de cand s-a nascut mai are pe mijlocul fruntzii o dara vinetzie, care se accentueaza cand plange, eu am tot zis ca va disparea shi asta,dar inca nu...., asta cum se mai numeshte?

ppv shi Sara Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

si Krisztina s-a ciocnit cu o barza pe drum. ei insa i s-a facut ciupitura la o luna dupa nastere, la ceafa, chiar la marginea parului. pina la un moment dat a crescut apoi s-a oprit si a inceput sa se decoloreze putin. acum are 2 ani si ciupitura e la locul ei. pediatra mi-a zis ca se resoarbe cu timpul (pina pe la 5 ani) iar dermatoloaga mi-a spus ca cel mai probabil nu se resoarbe si trebuie scos cu laserul. ideea este ca daca nu deranjeaza e bine sa stea la locul ei, mai bine nu o zgindarim si asa am si facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Citind acum postarile voastre mi-am dat seama ca am un copil care nu are defecte vizibile, nu ca ar avea vreo importanta vis-a-vis de dragostea ce i-o port, dar si asa am trait cu spaima in timpul sarcinii sa nu se nasca cu semne.Fiica cumnatei mele nu a avut nimic la nastere, dar pe la 2 saptamini i-a aparut pe obraz o pata rosie ca un mic cos.Acum are o pata maro inchis care a mai si crescut. Este urit semnul si probabil cind va fi mai mare o va corecta cumva.
Aurlelia 1278,si eu m-am nascut cu o pata alba pe pulpa piciorului , o pata care a crescut odata cu mine si care tot asa nu se bronzeaza.

Mergi la inceput