APA de baie- pericol sau nu ?

APA de baie- pericol sau nu ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

Buna seara mamici!

Am si eu (inca) o problema: mai nou nu-l mai pot spala pe cap pe Danut, nu mai vrea deloc sa se lase pe spate la baita in cadita. Cand era mai mic (acum are peste 10,5 luni) il tineam cu capusorul pe bratul meu si-l spalam singura foarte bine, acum insa se apuca cu manutele de marginile caditei ori de cate ori incerc sa-l culc pe spate. Va intrebati de ce nu-l spal stand in fundulet? Ei bine asa l-am spalat pana la urma insa a facut urat, a inspirat apa pe nasuc, abia mai respira, si in gurita i-a intrat desi luam apa cu mana nu-i turnam cu altceva in cap.

A trebuit sa iau pompita de nas sa-l ajut cu apa din nas, normal a scapat de mucisori printre altele, DAR marea mea GRIJA e urmatoarea:

- daca de acum inainte va trebui sa-l spal tot asa lasandu-l sa stea in fundulet, si tot asa va limpai apa cu limbuta si-i va intra si pe nas, ce se va intampla, caci am inteles ca apa calda menajera poate fi contaminata cu paraziti: lamblii, giardia, mai stiu eu de care ? Ce sa fac acum ? care este pericolul ? cum sa il spal pe viitor pe capusor ?

astept sfaturi din nou de la voi
va pupam
lia si danut

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

lia..eu zic sa nu-ti faci griji prea mari..doar nu bea apa calda de pe teava cu biberonul.si are aproape 1 an..eu zic ca nu-i rost de griji asa mari.Eu tin langa mine un prosopel sau tricoul de care l-am dezbracat si cum vine apa pe fata il sterg,dar putin tot ii intra in gura,ca de cele mai multe ori urla la baie.
Pai peste 1 an doi duci copilul la piscina..mie acolo mi se pare mult mai infecta apa,toti dezinfectantii si tone de pipi de la copii,sau la mare.
La fel ca pasta de dinti..inghite un bob,de pe perie,nu mananca cu lingurita.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Gindeste-te ca si vasele din care mincati le speli cu apa calda menajera si daca ar fi asa infestata v-ati fi imbolnavit demult cu totii. (Si-al meu limpaie apa cind il spal pe cap)

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

asa am incercat si eu sa-l tot tamponez cu prosopelul pe fata dar si nu sta, aseara cred ca l-am scos din cadita cu un sfert din sampon pe cap ca nu era chip sa il fac sa stea. Nu-i face rau la piele/par samponul ramas ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Si Bianca sta in fundulet cad o spal pe cap de la 6 luni. Eu ii clatesc partea din sapate intai, apoi pe laterat avand grija sa nu ii vina apa pe fata apoi crestetul si fruntea. Aici ii vine apa pe fata dar ii dau cu cu mana surplusul de apa si ii sterg bine ochisorii da fiecare data. Cateodata o mai pacalesc sa imi arate becul si atunci ridica capul si o pot clati fara probleme, dar nu merge de fiecare data mai ales ca are jucarele in cadita.

Nicoleta si Alexandra Bianca

http://community.webshots.com/user/tnicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

cam asa am incercat si eu, intai ceafa, apoi pe la urechiuse, apoi sa-l fac sa se uite la bec dar nu l-am convins ca era preocupat sa fugareasca flaconul de sampon prin cadita. Spalatul pe cap e cu cantec de fiecare data, asa ca il spal numai o data pe saptamana, ca are si parut putin deocamdata. Cand era mai mic il spalam in apa fiarta in prealabil si racita pana la 37-38 de grade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunitza spune:

Ca sa fii sigura ca nu pateste nimic de la apa inghitita pune-i in ea putin permanganat de sodiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Eu o asez in cadita cam la 45 de grade pe spate (avem din aia cu relief in care poate sta in fund sau putin pe spate) si o spal pe cap cu dusul (pun cadita ei in cada mare). Incerc sa directionez jetul de la dus din fata spre spate ca sa nu ajunga apa pe fata. La fel o si limpezesc. E foarte simplu de cand folosesc dusul, iar ei ii place maxim. Ii mai uda si fata, dar nu foarte tare. Oricum nu ajunge sa inghita sau sa-i intre in gurita. Dar oricum o spal si pe fata cu aceeasi apa, e normal. Eu cred ca nu putem evita un anumit grad de contact cu apa de la chiuveta, am mai auzit de mamici care spala copiii cu apa fiarta si racita de ani de zile, dar mi se pare un chin ingrozitor. Sa fim seriosi, nici chiar sub clopot de sticla nu putem sa-i tinem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_c spune:

de pe la 7 luni ioana sta numai in fundulet in cadita. si pe cap o spal de la 6 luni asa: ii samponez parul dupa aia o spal pe corp, si la sfarsit o ia tati in brate si o ducem la cada si o spalam cu dusul.la inceput facea scandal, mai inghitea ceva apa, dar acum nu mai comenteaza. ea oricum merge la inot, face si scufundari mai nou, deci e obisnuita cu apa (merge la inot de la 7 luni).
revenind la bebelul tau, cand s-a inecat atunci, nu era de la apa, era de la mucisorii din nas. apa ii inmuiase mucii, si de asta aveai senzatia ca se ineca. bebelusii pana la o anumita varsta nu au probleme cu apa, pentru in burtica au stat in lichid deci mediul le este familiar.
si daca bebe inghite apa la baita sa stii ca nu inghite cine stie ce cantitate. asa ca nu-ti fa probleme cu giardia...daca totusi ti-e tie teama, fierbe inainte apa de baie, daca tii neaparat. si nu uita. toti bebeii lipaie apa de baie...
va doresc numai bine si balaceli placute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

incearca in cada mare, cu scaunel de baie cu ventuze. si cu dusul, precis ii va palcea. ii dai intai cu sampon pe cap, apoi sapunesti tot corpul. ii arati ce distractiv e jocul cu apa care curge din dus, nu atre, ci cit sa prinda picaturile. si apoi ii pui mana streasina la ochi si il limpezesti pe cap si pe tot corpul cu dusul.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Si eu sunt de aceeasi parere sa-i faci copilului baita normal. Nu te mai ingrijora! Si eu patesc la fel cu fetita mea. Are 9 luni si de cateva saptamani, dupa "lupte seculare", am obisnuit-o s-o spal in cadita ei care este pusa in cada mare. La inceput i-a fost frica dar s-a invatat. Mai trebuie s-o invatam cu dusul ca se cam sperie! Dar o tinem in fundulet cu spatele la dus si asa o clatim!
In ceea ce priveste apa calda de la chiuveta nu-ti face probleme. Tie ti-e frica sa nu se-mbolnaveasca... Doame fereste, daca e sa se imbolnaveasca de giardia tot se imbolnaveste si poate nu de la apa calda!! Asa ca spal-o fara grija! Trebuie sa-i mai invatatm si cu unii microbi "domestici".
Ca bine spunea Anemona nu putem sa-i tinem sub un clopot de sticla!
Va urez spalari usoare si auzim numai de bine!

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput