Cert. de casatorie romanesc in SUA

Cert. de casatorie romanesc in SUA | Autor: meems

Link direct la acest mesaj

Cine ma ajuta si pe mine? Sun de disperata la Consulatul Romanesc din Los Angeles, dar mereu intra robotul si nu reusesc sa vorbesc cu nimeni. In Septembrie imi expira pasaportul romanesc si as vrea sa mi-l reinnoiesc. Insa intre timp m-am casatorit (in America, cu cetatean roman) si as dori ca noul pasaport sa-mi fie pe numele actual. Mi s-a spus ca, pe langa certificatul de casatorie american, trebuie sa obtin un certificat de casatorie romanesc. As putea sa-l obtin prin Consulat? A mai trecut cineva prin aceasta situatie? As vrea sa rezolv problema pasaportului cat mai repede, si in acelasi timp nu am cum sa ma duc in Romania in viitorul apropiat.
Orice sfat si experienta sunt apreciate! Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Consulatul RO din Los Angeles

E-mail: consul.general@consulateromania.org

Address
11766 Wilshire Blvd., Suite 560
Los Angeles CA 90025

Tel: 1 - 310-444-0043
Fax: 1 - 310-445-0043

Acte necesare pt reinnoirea pasaportului
http://www.roembus.org/english/services/pasapoarte-ro.htm

Eu am vb cu ei prin e-mail, ca la telefon nu am reusit nici cum sa dau de ei.

Bafta si o zi buna

Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Gabbriela,
Iti multumesc, o sa incerc sa le scriu un mesaj. Adresa de e-mail ce-am gasit-o pe site-ul lor nu era buna, deci nu stiam cum altfel sa dau de ei.
Am citit si despre actele necesare pt. reinnoirea pasaportului, dar tot nu sunt in clar daca acel certificat de casatorie romanesc il pot obtine prin consulat sau e necesar sa merg eu in RO sa-l scot. Asta era de fapt intrebarea mea initiala, sper sa pot gasi un raspuns.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

quote:
Originally posted by meems

Gabbriela,
Iti multumesc, o sa incerc sa le scriu un mesaj. Adresa de e-mail ce-am gasit-o pe site-ul lor nu era buna, deci nu stiam cum altfel sa dau de ei.
Am citit si despre actele necesare pt. reinnoirea pasaportului, dar tot nu sunt in clar daca acel certificat de casatorie romanesc il pot obtine prin consulat sau e necesar sa merg eu in RO sa-l scot. Asta era de fapt intrebarea mea initiala, sper sa pot gasi un raspuns.
Multumesc!

Nu avea rost sa dau din gura din auzite, ca uni au reusit prin consulat si alti nou.. dar sc la acea adresa de e-mail, eu chiar si acum 2 saptamani am corespondat cu ei, tot pt pasaport lamuriri si sa rezolvat.
Bafta si sper sa reusesti fara sa fie nevoie de o calatorie in ro

Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linusa spune:

meems, poate te ajuta ce stiu eu. Consulul RO in CH ne-a spus ca daca ne casatorim in CH, trebuie sa inregistram casatoria si in registrul starii civile din RO. Inregistrarea se poate face prin consulat sau imputernicind pe cineva in RO (daca tu nu poti merge). Inregistrarea in RO dureaza 20 zile lucratoare (parca).

Caz concret, o cunostinta de aici a imputernicit-o pe maica-sa sa-i inregistreze casatoria in Pitesti si totul a durat 2 luni. O alta prientena spunea ca la inregistrare i-au cerut buletinul, neavand unul valid si-a facut unul nou, care a fost apoi invalidat la cererea inregistrarii casatorie... complicat

Inregistrarea se poate face si prin consulatul RO, dar stiu doar detaliile pt CH. Arunca-ti o privire la
http://www.roembassy-berne.ew.ro/consular/romana.html
unde gasesti "Inregistrarea certificatelor de casatorie - instructiuni generale".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Va multumesc, fetelor!
Pana la urma am reusit ieri sa iau legatura cu consulatul din Los Angeles si mi s-a spus ca situatia poate fi rezolvata prin ei, fara sa fie necesar sa merg eu in Ro.

Mergi la inceput