Buna ziua tuturor! Am si eu o intrebare: Ce obligatii are un angajator fata de un salariat in cazul in care firma decide desfiintarea postului ocupat de acesta? Sau, alfel formulat:ce drepturi are salariatul in acest caz?
Mentionez ca este vorba despre o societate cu capital integral privat si strain (turcesc).
Din cate am inteles,angajatorul are obligatia sa-i ofere angajatului un post in firma similar celui desfiintat sau un alt post corespunzator pregatirii acestuia. Daca nu exista aceasta posibilitate(ceea ce in cazul de fata e exclus,lipseste doar bunavointa...),trebuie sa-i inmaneze angajatului o nota prin care ii este adusa la cunostinta desfiintarea postului insotita de un referat justificativ semnat de conducerea unitatii si vizat la Camera de munca...
Si inca ceva? Fiind vorba de o firma privata se platesc acele "salarii compensatorii" sau alte drepturi banesti?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ina
Nu stie nimeni nimic despre asta? Va rog ,daca puteti ajutati-ma,e important si urgent! As aprecia orice:un link,un sfat,orice....
Multumesc!
Ina
Ina, ai aic un link catre codul muncii.
http://www.advice-hr.ro/pagini/codul%20muncii.html