Nu mai inteleg nimic

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Eliza, de ce oare trebuie sa mai cresc? Multumesc de motive...sunt de-a dreptul irelevante pentru mine, crede-ma...sunt niste scuze patetice pentru oameni care nu au nici o tangenta cu stabilitatea caminului...

Dar daca citesti tu UN PIC mai atent ce am scris eu, ti-ai da seama ca am avut dreptate...pentru ca oamenii normali nu se trezesc "just like that" sa insele... Dupa cum spuneai, pot trece prin diverse "crize" (saracutii...ce mila imi e de ei...chiar se recomanda o "prospatura" pentru sarmul lor imbatranit, nu?)...se pot plictisi de nevasta care e mai rotunjica (ce bine-ar fi pentru noi sa ramanem vesnic tinere, nu?)...obisnuita...SCUZE din astea, nu?

Hai sa fim seriosi... Si eu traiesc tot aici, pe Pamant, ca si voi, si am vazut si eu oameni in toata firea, fara viata complicata, care isi dedica tot timpul familiei, serviciului, au preocupari mult mai importante decat sa stea sa isi aline tineretea trecuta prin paturile altora.

Singura mea explicatie pentru un om care inseala este disparitia sentimentului de iubire fata de partener.

Oare de ce sunt si cupluri de oameni ajunsi la 70 ani, si se plimba inca prin parc, tinandu-se de mana? Peste ei nu au trecut anii? Sau lumea de astazi e mult prea spurcata ca sa mai putem intalni pe cineva care sa ne iubeasca si sa ne pretuiasca toata viata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Tipul asta e un nemernic si sunt de acord cu ce a spus Ileana.
Putea macar, pentru cei 9 ani petrecuti impreuna, sa-i dea o explicatie sincera sotiei, nu sa minta si sa insele ca ultimul om. El isi bate pur si simplu joc de ea acum, pacat ca ea nu-si da seama de asta. Eu ma intreb: oare ce mai poate fi salvat din casnicia asta, cand el s-a comportat ca atare? Nu merita nimic el acum, Roana, sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste asta, dar fara el, sfatul meu cam asta ar fi, divorteaza de el cat mai repede si continua viata, ca doar esti tanara si nici nu stii peste ce om poti sa dai, care sa-ti ofere iubire si pace sufleteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by ileanacz

Oare de ce sunt si cupluri de oameni ajunsi la 70 ani, si se plimba inca prin parc, tinandu-se de mana? Peste ei nu au trecut anii? Sau lumea de astazi e mult prea spurcata ca sa mai putem intalni pe cineva care sa ne iubeasca si sa ne pretuiasca toata viata?

Ileana cea plina de experienta si sfaturi transante, ai oprit vreodata un cuplu din ala din parc de 70 ani, sa-l intrebi cum a fost viata lor? Intreaba-i daca au gresit vreodata unul fata de celalalt si daca au si iertat, in numele iubirii lor?
Si atunci judeca cum au ajuns la 70 ani , inca sa se iubeasca si ce-i mai important sa se respecte.

Am sa-i raspund si Roanei, vis-a-vis de problema ei,dureroasa ,dar acum am vrut sa te trezesc un pic la realitate pe tine, care nu-ti faci aparitia decit la aceste subiecte si intotdeauna esti dura si de ce nu si ...rautacioasa.

Ti-a raspuns o mama fericita, casatorita de 10 ani(dar care a stiut cindva sa ierte si sa-si continue casnicia)cea pe care ai jignit-o tu la alt subiect.(nu te chinui sa-ti amintesti)

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

1. Podeanu draga, daca te-am jignit la alt subiect, imi pare rau. Si ca sa te cred in totalitate, poti sa imi dai un link catre jignirea mea. Se poate, nu?

2. Nu ma deranjeaza sa fii sarcastica, as putea spune ca putin imi pasa..."Ileana cea ..." In caz ca nu ai observat, draguto, nu sunt SINGURA care are o astfel de parere. Vorba cuiva: nu ai citit in diagonala toate postarile, nu?

3. Nu este singurul gen de subiecte la care imi fac aparitia. Alta data cand mai faci asa afirmatii, poate poti sa le si sustii. "Poti" nu?

Daca s-ar face un micutz sondaj:
"CINE ii recomanda Roanei sa isi ierte sotul "ratacitor", oare ce aflam?"

Uite ce-i spuneti voi Roanei, cele trecute de 30 ani si care sunteti imbacsite de atata experienta in ale cuplului: "fato, viata e gri, a calcat sotul stramb, iarta-l, saracu'...i s-au ratacit mintile...ai aflat si de aventura lui...ce mai conteaza, daca tot il iubesti?...iubeste-l in continuare, iarta-l in numele iubirii...of...din dragoste faci orice, inclusiv sa mai accepti un trai langa un om care se tavaleste de 3 luni (oare or fi doar 3 luni sau de atunci ai aflat tu, Roana? te-ai intrebat, nu?) cu alta, cu care te intalnesti intr-un bar iar el e bot in bot cu amanta, care se plimba cu masina ei ca si cu masina lui personala"...

Mai fetelor, daca voi ati fost inselate si ati iertat, si poate ati si uitat, nu stiu cat de fericit aveti sufletul... Poate nu va durut asa de tare, poate voi sunteti cu mult mai realiste decat mine si nu meritati mai mult decat ati avut parte...eu stiu?

Nu pe bune, macar asa un pic, v-ati pus in locul Roanei? V-ati inchipuit putin in rolul ei?
Cum ati putea continua sa traiti langa un om care isi bate joc de voi? Acum fara sa vreau parca ii admir pe cei care inseala si sunt capabili sa se fereasca la maxim sa nu afle consoarta. Dar si cand ai fost atat de tampit incat sa se afle de aventura ta, sa mai si persisti in ea, desi vezi ca sotia te iubeste, ar mai vrea sa iti dea o sansa, cum sa mai meriti a fi iertat?

Nu stiu...cred ca mintea voastra si inima voastra inghit multe magarii de la viata daca puteti sa o sfatuiti pe femeia asta sa ierte cu desavarsire un asemenea om...

Roana, fiecare cu alegerea ei. Eu personal nu as permite in veci sa imi faca asa ceva persoana cu care m-am legat in fata Domnului. Daca tie ti se pare ok sa ai langa tine un astfel de om, go for it!

Eu vorbesc din prisma unei femei neinselate (asa-i ca viata e lunga fetelor si maine-poimaine pot fi si eu inselata?)... Restul, nu stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

off-topic dar nu ma pot abtine, ma mananca pielea (eufemistic) si n-am somn:
dana (podeanu) draga, e cumva vorba de postul in care ne marturiseai ca l-ai iertat pe sotul tau dupa o aventura si aveti 10 ani de casnicie fericita si bebelaci gemeni iar celebra replica a celebrei colege de forum a fost "si esti sigura ca nu te-a mai inselat in acesti 10 ani?"

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

complet off topic bruxinha; dc aveti ceva de impartit cu ileanacz de ce nu apelati la pm sau sa deschideti la ZZ un topic separat... si tot off topic ca si tine, dc m-ar insela si as afla, chiar dc as gasi cumva taria sa trec peste, ar ramane vesnic in mintea mea un sambure de indoiala si intrebarea, dar daca ...

roana, sper sa nu te superi pe mine, dar din tot ce ai scris tu relatia voastra e moarta, dar inca neingropata...

dc vroiai sa urmezi sfaturile fetelor care zic sa ierti sa mergi mai departe tr sa faci asta mai demult ...(deja cartea asta nu o mai poti juca in plus nu prea vad ce sa ierti cand el nu e dispus sa recunoasca vreo greseala si nu pare a avea nici o intentie de a se intorce la tine)... a gasit pe altcineva... tu ai asteptat sa vina el sa isi ceara scuze ca a dat la gunoi noua ani frumosi si in timpul asta el s-a "instalat" si mai bine in bratele alteia...

ce ma enerveaza la sotul asta al tau nu e atat faptul ca te-a inselat si te-a mintit cu nerusinare (nu ca asta nu ar fi f grav ), dar ca dupa toate cele tot pe tine te scoate tap ispasitor si el e numa' bun de compatimit ...

in loc sa alerge disperat sa te impace si sa incerce sa te recastige iti da "flituri" la telefon... el a gresit si tot el e cel care face reprosuri...

orice iti rezerva viitorul sper sa fii tare..si sa iti regasesti echilibrul si fericiera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Porumbita, . Acelasi raspuns.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Porumbita

complet off topic bruxinha; dc aveti ceva de impartit cu ileanacz de ce nu apelati la pm sau sa deschideti la ZZ un topic separat... si tot off topic ca si tine, dc m-ar insela si as afla, chiar dc as gasi cumva taria sa trec peste, ar ramane vesnic in mintea mea un sambure de indoiala si intrebarea, dar daca ...

Porumbita draga, in afara faptului ca ai dreptate (am fost offtopic) vreau sa-ti aduc aminte c-am scris asta inca de la inceputul mesajului. Nu mai dau citat, te convingi singura, daca te intereseaza

Si ca sa fie lucrurile clare, ai fi surprinsa sa afli ca n-am nimic de impartit cu nimeni. Dar colega noastra se pare ca a uitat ce-a scris si pe unde si-am zis sa-i dau o mana de ajutor. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Si acum total on-topic:

Oana draga mea, ma tem ca tu, orbita de dragoste si de durere cum esti, nu vezi ceea ce pentru majoritatea este clar ca ziua: sotul tau chiar vrea sa termine cu tine. Pentru el relatia voastra nu mai exista. Iti spune clar si-ti arata ca nu mai e interesat si tu te autoiluzionezi ca face asta "doar asa" dar de fapt in adancul sufletului te iubeste de numai poate?? Pune-ti tu intrebarea asta (si nu e nevoie sa ne dai raspunsul si noua): un om care te iubeste se poarta cu tine in felul asta? Poti sa afirmi si sa fii convinsa de asta? Ca modul lui de a se purta - vorbit aiurea, purtat aiurea, iesit cu cealalta in public (deci nici macar nu se mai fereste) - denota o dragoste adanca pentru tine?
Zau, nu-ti faci decat rau. Relatia voastra mai exista doar in capul tau. Iti doresti atat de mult sa mai existe ceva si te doare atat de mult incat interpretezi semnalele lui total eronat. Inceteaza sa traiesti in trecut.
Gata, s-a terminat.
Accepta asta.
Pentru o relatie e nevoie de doi.
Mortul de la groapa nu se mai intoarce.

Mai vrei clisee? iti mai spun, daca te ajuta. Iesi in lume, ai curaj sa intalnesti oameni noi, chiar alti barbati. Nu-ti zice nimeni sa te mariti in urmatoarele 4 saptamani dar stii vorba aia cu un cui care-l scoate pe celalalt? Ai fi uimita de cat adevar e in ea. Ai curaj si iesi.
In fond draga mea, astazi e prima zi a restului vietii tale. Gandeste-te la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

daca eu am luptat pana acum a fost ca am crezut in noi ca el a mintit si asa.si credeam ca inca ma iubeste. si o face de asta sunt absolut sigura. dar e prtea las ca sa stam de vorba e frica sa ma vada poate tocmai pentru ca ii e frica de ce simte si se arunca cu capul in noua lui viata fara sa se uite in urma. deocamdata.
l-am crezut era sotul meu (sper ca sesizati trecutul).
cert e ca e un las . a zis mereu ca nu e ea vina ca ieri sa vb verisoara mea cu el care e psiholog si care a stiut cum sa puna intrebarile si sa ii spuna ei ca el si-a dat seama ca o iubeste pe aia, ca e fericit ca si-a gasit cu ea mult mai multe puncte comune ca cu mine in astia 9 ani., etc.de ce nu imi poate spune mie asta? de frica. e un las. am trait cu el asa fericita ca acum sa spuna ca poate asa credeam noi ca suntem fericiti poate nu eram cu adevarat. acum e si filozof.
asta e . daca spunea asta de la inceput...era mai simplu. sa accepte realitatea.
si apropo de cum aratam : sunt slaba, frumoasa si nu cred ca asta a cautat. cred ca nici el nu stie ce.
vineri mergem acasa sa discutam cu nasii cu parintii mi se pare de bun simt sa ii anuntam mai ales ca am avut cu ei o relatie super) si vom divorta.
nu l-as putea ierta dupa tot si cred ca merit si eu sa traiesc dupa atatea luni de chin.
pb e ca nu inteleg cum un om care zice ca a iubit asa mult poate sa se indragosteasca asa repede de o alta chiar daca i se pare ca e cea care tb.
cand ne-am casatorit tb sa se gandeasca la asta.
dar se pare ca asta e viata.
sper sa reusesc sa fiu tare sa nu mai scot o lacrima in fata lui ca chiar nu merita. am facut totul pentru casnicia mea pentru ca eu stiu ca familia e totul. e, pe asta am pierdut-o. poate ma asteapta alta altundeva...
pupici

Mergi la inceput