Despartire - care sunt motivele?
![](images/user_woman.png)
Eu si sotul tot ne certam in ultima vreme, de multe ori simt ca nu mai pot deloc, imi vine in cap ideea sa ne separam, insa nu am curajul sa o fac pentru ca il iubesc f. mult.
Am tot incercat sa-mi imaginez viata fara el, nu pot.......
Noi ne tot certam pentru ca el in casa e musafir nu ma ajuta cu nimic, daca insist sa faca ceva imi tot spune ca are de invatat si e stresat, insa nici nu invata sta pe internet sau vorbeste la tel. cu un prieten de al lui (cica asta il ajuta sa se destreseze), ori asta ma enerveaza cel mai tare, eu nu inteleg cum poate sa stea degeaba si celalalt sa frece, sa spele sa faca mancare....si el nimic, si gata incepe cearta.
Apoi tac si fac singura ...
Sau eu fac ceva, el e nemultumit de cum a iesit, si iar incepe cearta, ca sunt o proasta, tampita, ca nu am minte.... ca el trebuie sa se gandeasca la tot, arunca cu cuvintele, e foarte cicalitor, si atunci imi vine sa plec de acasa.
Peste cateva ore, ii pare rau, vine isi cere scuze, si devine un alt om, dar degeaba ca pe mine deja m-a jignit f. tare., si nu imi trece asa rapid, desi stiu ca tine la mine, il simt si e vizibil asta, daca nu ma simt bine sau am o problema de sanatate, sta si ma ingrijeste mai ceva ca maica-mea, dar eu nu inteleg cum poti sa iubesti pe cineva si sa-l jignesti asa cand tu crezi ca ai dreptate, eu nu pot sa arunc in persoana iubita cu atatea reprosuri, simt ca trebuie sa-i protejez nervii, nu?, ori el asta nu intelege.
Eu imi doresc un copil si stie asta, el nu, insa in momente bune imi spune ok, facem un bebe, insa cand ne certam imi spune ca lui nu-i trebuie, sa munceasca pentru noi? si el sa se streseze si mai tare pentru toti.
Odata reuseam cu mult umor sa fac fata mai usor la atacurile lui verbale, insa acum am obosit de-a dreptul, nu mai fac fata...
Are calitati pe care le apreciez, este sincer si pot avea incredere in el, are principii f. clare si nu se abate de la ele, nu bea si nu fumeaza, este tandru.
Cand iese la cumparaturi tot timpul imi cere sa-l insotesc si peste tot mergem de mana.
La voi cum e?, din ce motive va despartiti, stiu altele sunt mai grave decat ce e in relatia mea, insa nu stiu cum sa procedez si nici nu am cu cine sa vorbesc. Sa fie stresul de vina? Am tot vorbit cu el, comunicam mult, in special el..... si ii spun ce ma deranjeaza promite ca va tace, insa nu o face.....
Va multumesc ca existati.
Va pup pe toate,
Mirela
Raspunsuri
mariuca_mrc spune:
buna......noi tocmai ne-am despartit din motive asemanatoare......si pot sa spun ca mi-e tare greu..........cred ca se comporta asa ca e ffff obosit psihic......si nu realizeaza(di cauza asat ne-am separat si noi).......nu stiu ce sa-ti propun, poate ar trebui sa ia o vacanta, poate un psihiatru sa vada care e adevarata problema........dar atata timp cat nu vede ca are probleme, tu nu poti face decat sa te superi si sa plingi........el considera ca suferi de paranoia si esti isterica (ca cica asa sunt femeile)........nu stiu ce sa-ti spun.....pt ca relatia mea s-a distrus....dar incearca sa-l faci sa-si vada adevaratele probleme
succes
mariuca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Eu ma gandesc ca nu ai ce problema sa-i arati, ca nu prea ai ce; totul pleaca de la un blocaj in care ati intrat si, este drept, devine periculos.
Eu as incerca sa-l scot din stres cu doua metode: in primul rand, atunci cand se poate vorbi cu el, i-as explica, fara sa-l invinuiesc de ceva, ca in ritmul asta nu mai dureaza mult pana o sa va despartiti in cele mai rele relatii; apoi, daca lucrul asta inseamna ceva pentru el, gasiti o metoda de a pune amandoi familia inaintea tuturor problemelor.
Daca insa gandeste ca, cariera este mai importanta decat cea pe care a ales-o sa-i fie alaturi pana la moarte si este deranjat ca munceste pentru sotie si eventual pentru copil, incepi sa-ti imaginezi viata si fara el.
http://community.webshots.com/user/tora97
MirelaSe spune:
Mariuca ,
tocmai am fost in vacanta, daca nu suntem acasa e ok, cum ajunge acasa iar incepe, de fapt stii ce face,
cum ajunge acasa cica vrea sa se apuce de invatat, insa intra pe internet si sta la calculator pana pe la 2 -3 noaptea, descarca filme, muzica, iar eu normal ca incep sa fac spume, daca il chem sa ma ajute cu ceva nici nu aude, si tot asa peste cateva zile e suparat ca tot a pierdut vremea si nu a invatat si tot pe mine ma acuza ca nu-l pun la invatat, si devine din ce in ce mai nervos, (nici nu e odihnit nici nu a invatat) internetul e ca un drog pt. el, stie ca isi pierde vremea dar nici nu vrea sa termine o data cu el. I-am zis ca-l las singur, dar probabil ca e sigur pe mine ca nu a luat nici o atitudine.
Mirela
n/a spune:
1. Daca are de invatat si prefera sa-l uite Dumnezeu pe internet, lasa-l sa "zaca" acolo pana o vedea negru in fata ochilor. Dar pentru ce ar trebui sa invete? Daca nu va invata, nu va reusi in ceea ce are de facut, iar atunci cand te ia la rost ca nu l-ai pus la invatat, revolta-te: cum adica sa il pui tu? Dar el ce pazeste? Nu e in stare sa invete din proprie initiativa? Daca nu, inseamna ca e un puturos si nu isi vede interesul. Si inclin sa cred ca numai de familie nu ii arde lui, din moment ce i se pare greu sa munceasca si pentru un copil. Dar atunci pentru cine sa traiesti si sa muncesti?
2. In legatura cu certurile, tine-te tare pe pozitii si spune-i raspicat ca esti nevasta lui, nu o "fufa" de pe strada pe care poate sa o jigneasca el cand si cum vrea. Daca intelege, bine, daca nu, plateste-i. Ii pare rau peste cateva ore? Pai e simplu...el isi descarca nervii pe tine...tu te enervezi la randul tau...el te jigneste...tu te intristezi...trece timpul...el uita...vine la tine cu coada intre picioare...tu il ierti...si tot asa... Normal ca nu se mai termina niciodata.
De ce nu stai imbufnata cateva zile, ca si cum el nu ar exista? Sa vina la tine si tu sa nu ii dai atentie? Sa isi ceara iertare si tu sa-i spui ca e a nu stiu cata oara cand se intampla si te-ai saturat? Poate asa va vedea cat de mult te doare...
Eu am o regula cu sotul meu. Cand simtim ca nu mai putem sa punem stavila nervilor si avem tendinta de a vorbi ceva ce sigur vom regreta, unul din noi pleaca afara. Ne racorim cateva ore, ne trece, si gata. Punct.
Edessa spune:
MirelaSe, cu internetul e boala grea. Grea de tot si fara scapare: eu am patit-o cu al meu si ma chinui de 4 ani. Sper totusi sa nu fie aceleasi motive si la tine ca si in cazul tau. Al meu e dependent de o..anumita fatzeta a internetului...
SIMONABB spune:
nu intelegi cum poate sta in nesimtire pe internet sau la telefon si tu sa "speli, sa freci si sa faci mincare si curat" ?
asa l-a invatat ma-sa, asa l-ai preluat si asa il ai
daca nu pui piciorul in prag, el peste citiva ani va fi barbat inca tinar si frumos, iar tu o femeie obosita, plictisita si frustrata.
iti convine ?
http://community.webshots.com/user/simonabb
dora78 spune:
Corect, SIMONABB!!!
Intr-adevar, ia spune-i tu ca "acasa" nu inseamna hotel Lido, ca acolo menajera e platita, ca a disparut sclavia de muuuuuuuuuuulti ani si ca intr-o casnicie nu se poate ca unul sa fie prost si sa traga, iar celalalt destept si sa raga. Si ca sa nu zica ca-i numai gura de tine... lasa-l flamand si nespalat cateva zile. Poate nu-i place si se "simte". La mine a mers, ca exact aceleasi texte aveam, ba ma lasa si sa fac cumparaturile fara masina, ca tampita, caram de mi se lungeau mainile, ca el trebuia sa se duca la servici cu masina. Si i-am spus ca eu nu mai car. A ramas frigiderul gol vreo saptamana jumate, apoi am ramas si fara detergenti si alte produse de curatat... pana a sesizat foamea dn burta si lipsa hainelor curate. Si si-a amintit ca trebuie sa fie si el om... te pup!
Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
din tot ce am citit, un lucru e clar: sotul tau nu trebuia sa se insoare. nu ii era vremea de insurat. el e inca un copil, nu ii plac responsabilitatile. trebuia sa mai stea cu ma-sa un timp pana ii vine mintea la cap...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Cei trei muschetari
![](coreografie.gif)
![](bibe.gif)
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
bruxinha spune:
bey gagici, io vreau sa va spun ca indivizi ca asta n-au leac. Am mai auzit de asemenea istorii, el s-a insurat avand bine bagate in cap idei de genu' nevasta tre' sa spele sa calce sa faca mancare si curatenie iar barbatu sa mai bata si el un cui din paste in craciun, idei mostenite de la isteata de mama-sa, care se lauda ca i-a dus ghiozdanu' baiatului pana in clasa a 4-a . No si ce credeti? Nevasta astuia s-a saturat la un moment dat de slugareala si pe fondul unor discutii anterioare a zis ca nu mai face nimic. Ca nu s-a maritat sa spele si sa calce pentru 2, sa gateasca cand de fapt ea mananca numai salate, sa "rāneasca" in casa cand ea pleaca de la 6 dim. si se intoarce la 8 and so on..
Va las sa ghiciti ce s-a intamplat? Nu va las ca nu ghiciti. Flacaul s-a dus la ma-sa sa-i spele si sa-i gateasca, ca vezi doamne nevasta-sa refuza sa-i faca menajul. Care mamitzica l-a primit cu bratele deschise si in plus a si insirat la toti care aveau timp s-o asculte ca ce putoare e nora-sa si cum nu face ea nimic in casa..
Comments, anyone?
"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin