pentru toate cele ce sunt disperate!

pentru toate cele ce sunt disperate! | Autor: cius22

Link direct la acest mesaj

Fetelor!,
va inteleg foarte bine durerea...dar ascultati aici ...eu am inteles foarte tarziu ceea ce mi s-a spus in tinerete:ca cu cat te indarjesti mai tare,cu atat e mai rau...trebuie sa te relaxezi,si sa UITI(daca asa ceva e posibil) ca vrei un.Am auzit chiar si expresii de genul:cine are sa-i traiasca,cine nu,sa nu-i doreasca...Gandeam atunci,ca oamenii care ma sfatuiau asa,sunt CINICI,si rai...Acum...pot spune ca aveau dreptate...si povestea mea sta marturie...o mica parte din ea,am povestit-o in subiectul"maternitatea tarzie"...povestea mea reala,e insa mult mai complicata si nu am vrut sa stresez pe nimeni,povestind prin ce am trecut...acum,insa cand vad cate fete sufera cumplit,simt nevoia sa va incurajez!Sunteti tinere,nu asteptati sa aveti 40 de ani sa va "relaxati"(asa cum am facut-o eu)...Dirijati-va mintea spre alte scopuri(profesie,hobby-uri),traiti din plin viata,si fiti iubitoare fata de sotii vostri...in momentul in care va veti relaxa...SE VA INTAMPLA!...va asigur!...Eu,dupa ce am infiat o fetita,inca mai speram sa se intample minunea...eram incrancenata ca si voi...si asta vreo cativa ani...Cand am ajuns la 37 de ani,am trecut si printr-un divort...in momentul acela,mi-am dat seama ca nu mai am nici o sansa sa fac un bb.si am inceput sa ma obisnuiesc cu gandul...in vreo 2 ani am reusit...e drept o aveam si pe fetita mea,care a facut ca totul sa fie mai usor...s-a intamplat insa ca la 40 de ani sa ma indragostesc din nou...nici prin cap nu imi trecea de casatorie sau de bb.Mi-am trait pur si simplu dragostea...si ce credeti voi fetelor?...la 41 de ani am ramas insarcinata si la 42 am nascut cel mai minunat din lume,pe Victor care are acum 1 an si 4 zile...Acum suntem o familie fericita...fetita il iubeste pe fratiorul ei si ma ajuta enorm in cresterea lui...nu mai zic de tati,care il creste de fapt,el primind indemnizatia pentru cresterea copilului...eu merg la servici,si sunt cea mai fericita femeie din lume!(si cu tati ne iubim la fel ca in prima zi!)...Privind in urma,imi dau seama ca ceea ce ma sfatuiau unii in tinerete a fost perfect adevarat,l-am facut pe atunci cand nu eram deloc incrancenata...Ganditi-va la povestea asta ,si uitati de teste de sarcina in fiecare luna!Faceti orice altceva!...nu asteptati varsta mea!...mintea e mai puternica decat va puteti imagina!insasi incrancenarea e cea care reprezinta bariera in calea indeplinirii visului vostru!...

Credti-ma ,nu vreau sa fiu cinica(asa cum credeam eu despre altii!),vreau doar sa aflu ca v-ati atins visul,ca suntetisi fericite,alaturi de comorile voastre!Va si sa auzim numai de ...CURAJ!

cius22

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Draga cius22 sunt de acord cu tine. Eu cred ca stresul este problema mea cea mai mare si incerc de ceva timp sa nu ma mai gandesc la BB. Dar e asa de greu sa nu te gandesti...sa nu cumva sa pierd ovulatia...vine sau nu vine....Cred ca sti si tu cum e...
Eu una imi doresc foarte tare sa nu ma mai gandesc la asta si nu stiu ce/cum sa fac.
Ma bucur ca ai reusit sa iti implinesti visul. Sa iti traiasca copii si sa te bucuri de ei.

Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

buna vorba asta..
dar stii cum e iubita...usor de spus..greu de facut.

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Multumim draga cius22 pentru faptul ca ne-ai impartasit experienta si pentru dorinta ta de a ne da o speranta.

Sa-ti traiasca copiii si sa ramai mereu atat de fericita!

_

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

da,stiu din proprie experienta cat e de greu sa...nu te gandesti tot timpul la...BB.(mai ales cand timpul trece...anii se aduna si nu se intampla nimic..).si totusi...exista solutii...de exemplu...sa iti propui pentru o jumatate de an sau un an...un alt proiect asupra caruia sa te concentrezi,dupa care sa revii la dorinta cu ...sa iti spui..."dupa ce realizez chestia cutare o sa fac un "...apoi,toata atentia se va indrepta asupra noului proiect!(fetelor,eu vorbesc de cazul in care din punct de vedere fiziologic nimic nu ar indica imposibilitatea aparitiei piticutului...daca sunt alte probleme de ordin medical...atunci...e alta poveste...acolo e nevoie de rabdare si perseverenta si multa colaborare cu medicul...)
De asemenea e extraordinar de folositoare orice metoda de armonizare a corpului din Qi-Gong sau Yoga(acolo chiar exista metode de marire a fertilitatii,prin dieta,exercitii,posturi corporale etc)

Tuturor celor ce asteapta in viata lor un ingeras,le doresc din toata inima multa BAFTA,curaj si INCREDERE...

cius22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

cius22, te admir mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Ileana,te inteleg atat de bine...e greu...dar se poate...nu stiu ce profesie ai,nu stiu ce pasiuni ai,dar ai putea sa incerci cu ceva nou care sa iti placa si care sa te preocupe pentru o vreme...Qi-Gong,Yoga...ceva de genul asta...eu...iti tin pumnii din toata inima si ma rog la D-zeu sa va fericeasca pe toate cele ce doriti atat de mult un bb-lic(il meritati!..cand te gandesti ca sunt atatea femei care fac bb-ei pe care ii lasa apoi prin orfelinate...acelea in mod sigur nu si i-au dorit...)

Pupici...si Curaj!

quote:
Originally posted by ileana_marius

Draga cius22 sunt de acord cu tine. Eu cred ca stresul este problema mea cea mai mare si incerc de ceva timp sa nu ma mai gandesc la BB. Dar e asa de greu sa nu te gandesti...sa nu cumva sa pierd ovulatia...vine sau nu vine....Cred ca sti si tu cum e...
Eu una imi doresc foarte tare sa nu ma mai gandesc la asta si nu stiu ce/cum sa fac.
Ma bucur ca ai reusit sa iti implinesti visul. Sa iti traiasca copii si sa te bucuri de ei.

Ileana

cius22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Pana in urma cu 5 luni (cand am aflat ca sunt insarcinata) si eu gandeam la fel ca voi: "e usor sa dai sfaturi, cand ai un copil". Fiecare luna care trecea si in care bebe se lasa asteptat, era ingrozitoare. Cand am aflat ca o prietena a ramas insarcinata cu al 2-lea copil (si eu nu aveam nici macar 1), am simtit ca ma prabusesc de durere.
La inceputul lui noiembrie mi-am spus: GATA! Nu mai sper aiurea! Cand vrea sa vina bebe, o sa vina.
Am avut UM pe 4 noiembrie. Apoi NIMIC. Eu nu aveam ciclu regulat, asa ca mi-am facut griji. Apoi ma durea putin burta si am crezut ca am racit. Au venit Sarbatorile si am zis ca merg la doctor sa vad de ce nu imi vine ciclul, dupa Revelion. Mi-am spus ca poate am facut iar chisturi ovariene. Sotul meu imi zicea:"bai tu esti gravida" si refuzam de fiecare data sa cred acest lucru pt ca refuzam sa imi mai fac sperante desarte.
Pe 11 ianuarie mi-am facut un test si...NEGATIV. Mi-am spus: "uite ce bine ca nu am sperat aiurea". Pe 12 m-am dus la ecograf si...bebe avea 8 saptamani.
Va doresc tuturor sa aveti burtici cu bebei cat mai curand!

Luminita
32+ cu Andrei
Tati si mami lui Andrei http://pg.photos.yahoo.com/ph/lumylorv/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leah1981 spune:

in primul rind as dori sa salut pe toata lumea!
am si eu o problema...trebuie sa fac histeroscopie si am nevoie de un numar de tel.sau o adresa a unui doctor bun din cluj!
va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

quote:
Originally posted by MirelaV

buna vorba asta..
dar stii cum e iubita...usor de spus..greu de facut.

MirelaV
pupicei pe burticei

Mirela bine zis.
Si eu am un copil dar tot mai sper la unul.Nu cu incrancenare, dar sper ,pentru ca speranta moare ultima.

http://community.webshots.com/user/ubi19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzycatBB spune:

Cius22 ai mare drepatate legat de faptul ca trebuie sa o iei incet si relaxat am ajuns si noi la aceasta concluzie dupa luna trecuta cand am avut o noapte de dragoste care ne-a facut sa spunem ca trebuie sa punem punct la activitatea de gen roboti. Este foarte greu sa nu te gandesti la faptul ca iti doresti un copil cu tot trupul si sufletul tau mai ales ca luna asta in jurul meu au nascut o groaza de prietene si cunostiinte(parca s-au vorbit) te doare oricat te straduiesti sa nu arati si eu cred ca nu este ura, este onormal sa te doara nu neaparat reusita altora ci in special insuccesul tau. Cum ai reusit sa treci atatia ani de astfel de situatii,cred ca ti s-a intamplat si tie?
Ai mare drepatate cand dorinta de avea un copil devine o fixatie(noi incercam de 8 luni) nu mai da rezultate ea trebuie sa mearga in paralel cu alte preocupari (servici, cursuri, plimbari, tenis etc... ce isi doreste si isi permite fiecare) si eu incerc cat pot sa ma conformez la ce am scris mai sus. Cand sunt in zilele de inainte sa imi vina ciclu (cum sunt si acum)adica sa vad daca am prestat sau nu degeaba, ma lasa pur si simplu nervii si constientizez (tot week-end-ul am plans mi-am amintit prin cate am trecut, eu am pierdut 2 sarcini la 6 si respectiv 5 luni de sarcina ) dar acum incerc sa-mi incar ziua cat pot sa vorbesc cu lumea si sa nu ma mai gandesc.
Multumesc mult ca ai scris pe forum pe mine cel putin mai incurajat si mi-ai intarit convingerile la care ajunsesem si eu.

Mergi la inceput