Caderea parului brusc
O fetita de 10 anisori a avut acum doua zile un accident de circulatie, nu s-a asigurat cand a traversat strada si a spulberat-o un taxi, a zburat vreo 10m in aer. Insa a avut mult noroc, desi are fracturi multiple e in afara de orice pericol. Insa de azi are alta problema, ii cade parul masiv si doctorii nu stiu cauza....sa fie oare din cauza socului?
Are careva idee?
Va multumesc anticipat.
Fetele de pe DC babusca adusca
Tu borg or not tu borg...asta-i intrebarea parca..
Raspunsuri
lexi spune:
ma mira ca doctorii nu stiu cauza, caderea parului e foarte intalnita in urma unui soc puternic, cum a fost accidentul fetitei. are si un nume, ii zice alopecie (totala, partiala, universala, in functie de cat de mari sunt suprafetele).
am avut un coleg in scoala care a patit la fel, si tot in urma unui accident de circulatie. partea rea e ca nu i s-a mai refacut parul, partea buna e ca a invatat, pe masura ce a crescut in varsta, sa se obisnuiasca cu ideea.
iarina spune:
Si eu cred ca este tot din cauza socului....cred ca ar trebui totusi sa mearga la un dermatolog si la un psiholog. Fetita este micutra si parul poate creste la loc.
roz6 spune:
Si mie imi cadea parul de la stres (in sesiune). O doctorita dermatolog fff buna mi-a dat ca tratament vitamina B6 si B12 si sa ma spal pa cap numai cu galbenus de ou (se amesteca 2 galbenusuri cu putina apa calda).
Calciul, proteinele, acidul folic, beta-carotenul, magneziul si zincul au rol important in cresterea parului.
Uite si un site cu informatii despre ingrijirea parului:
http://www.hairboutique.com/tips/tip214.htm
"Here are some other hair growing tips:
Eliminate or cut back on smoking, caffeine and carbonated sodas which weaken the body and block maximum hair growing potential.
Eat a healthy diet. Avoid foods that are high in sugar or fat.
Treat your hair like a piece of fine old lace. Treat it carefully avoiding any unnecessary brushing, combing or handling.
Avoid use of hot water, hot blow dryers or other hair care tools that may stress the hair.
Have a weekly scalp massage to provide stimulation to the hair follicles.
Do a series of ongoing hot oil treatments to protect the hair's shaft.
Have regular trims to eliminate split ends and allow the hair to look and feel healthier.
Get plenty of rest and sleep to allow your body to grow hair."
Bafta!