Salvati-l pe Mihaita ! (5)
Raspunsuri - Pagina 6
rodicaosoian spune:
buna,mai stie cineva ceva despre Mihaita?.Sper ca totul sa fie ok,ultimul mesaj a lu Gabriela ma cam ingrijorat
daca cineva stie ceva sa ne impartaseasca si noua aici pe forum
sanatate multa ii doresc la MIHAITA,GABRIELA SI DAN
lidiaNR spune:
Buna Ziua tuturor!
Scuze pentru absenteism. Abia am venit din vacanta.
Am sunt-o pe Gabi, care mi-a spus ca sunt super fericitit sa fie la 'o aruncatura de bat' de la spital si sa aiba in camera linie directa cu spitalul. Se pare ca doctorul este 'un om de milioane' si ca Mihaita se simte mult mai bine acolo decat in Romania. Bilirubina a crescut doar la 50 (de la 47), deci cu o rata mult mai mica decat in trecut. I s-au prescris alte medicamente si se pare ca il ajuta sa se simta mai bine. Doctorii au fost ingrijorati de culoare galbena a pielii lui, dar au spus ca desi ficatul este intr-o stare ingrijoratoare, nu este totusi o stare critica. Reactia lor a fost cu mult mai calma si increzatoare decat a medicilor din Romania.
Mihaita doarme foarte foarte bine si mult mai mult decat in Ro.Mananca foarte bine si este tot timpul intr-o dispozitie foarte buna. Gabi si Dan sunt mult mai relaxati si se bucura mult de timpul 24/7 petrecut impreuna cu Mihaita-cel-Voinic.
Romanii din Bruxelles sunt de mare ajutor si foarte ospitalieri.
Le este destul de greu in camera mica de hotel care nu are aer conditionat si in care este destul de innabusitor.
Gabi va scrie in curand poate mai multe detalii, dar intre timp va transmite tuturor ganduri bune.
In alta ordine de idei, Ladybug, exista cumva posibilitatea de adauga la link-ul contacts numerele lor de telefon din Bruxelles? Dar adresa de acolo? De asemeni as dori sa fiu si eu trecuta la persoane de contact in caz de nevoie (la acelasi link). Multumesc!
Salutari tuturor si numai bine.
Lidia NR
Atlanta, Ga
ladybug spune:
Lidia, multumim pentru vesti. Sigur, voi updata pagina cit de curind cu numarul lor de telefon si cu tine la contact persons. In primul rind trebuie sa mentionez ca au ajuns in Belgia. Bilirubina de "numai" 50 nu suna prea bine. Eu ma asteptam sa-i dea ceva sa-i scada. Nu poate acolo sa-i faca dializa?
lidiaNR spune:
Ladybug,
am spus ca bilirubina a crescut 'doar' la 50 doar prin comparatie cu ultima valoare de 47. Gabi mi-a spus ca este prima data cand se observa o incetinire a cresterii acestei valori. Da, este foarte ridicata in general, dar este un semn ca Mihaita a reactionat pozitiv la medicatia din Belgia.
Gabi,
Dupa cum am spus cu ceva timp in urma, sunt in legatura cu o persoana care lucreaza in USA pentru o companie europeana care vinde echipament necesar transplantului de ficat si medicamente pentru perioada post-operatiorie.
Explicandu-i situatia voastra financiara mi-a sugerat ca sa depunem cerere de calificare intr-un program de ajutorare a pacientilor cu situatii financiare precare.
In primul rand, mi-a spus ca are nevoie de numele doctorului care il monitorizeaza pe Mihaita-cel-Voinic, precum si numele Case Manager (probabil asistenta medicala desemnata 24/7 lui Mihaita)
Sara Sharp va contacta acest Case Manager ca sa se ocupe de partea administrativa, precum ca sa afle si detaliile medicale necesare inregistrarii lui Mihaita in acest program de ajutorare.
Sara a spus ca St. Luc va va ajuta cu ceva medicamente pentru perioada post-operatorie, dar sa nu uitam ca Mihaita va avea nevoie de medicatie foarte specifica pentru multi ani in viitor, iar aceasta companie de echipament medical si medicamente cu sediul in Belgia va ajuta la procurarea medicamentelor cu cost minim sau zero. De asemeni, Sara mi-a spus ca aceasta companie are o sucursala si in Bucuresti.
Gabi, astept aceste detalii atunci cand ai ocazia sa o faci. Nume complete si numere de telefon directe a acestor doua persoane. Acest proces poate dura ceva timp, astfel incat este bine sa incepem cat mai curand.
Sper ca toti trei sunteti la fel de fericiti ca ultima oara cand am vorbit si ca Mihaela va trece cu bine toate testele de calificare ca donator (din punct de vedere al standardelor belgiene). Mult noroc inca o data!
Cu mult drag,
Lidia NR
Atlanta, Ga
pashosha spune:
Buna fetelor,
Va urmaresc cu mare interes si admiratie si ma rog alaturi de voi pentru binele lui Mihaita..sper din suflet sa se intoarca sanatos acasa...de asemenea as dori sa particip si eu cu ce se poate , pentru a-i lumina zilele acestei familii.Sunt convinsa ca si la intoarcere vor avea nevoie de ajutor, nu cred ca vor sta pe roze cu banii, si sper din suflet sa imi permiteti sa va ajut si eu atat financiar cat si cu tot ce ar mai putea avea nevoie Mihaita..
Dumnezeu sa il ajute sa vina sanatos acasa si Sfanta zi de Maine a Sfantului petru si Pavel...
va sarut si toata admiratia mea
pashosha mami lui Luca si Maia
where is a will, there is a way !!!
cristia spune:
Ziua buna,
Cum fac sa aflu daca niste bani pe care i-am trimis in contul in lei deschis la BCR Iasi au ajuns unde trebuie?Imi fac griji, pentru ca la data la care i-am trimis eu (20 Jun05) Gabriela era deja plecata din tara.
Multumesc frumos,
Cristiana si Andrei
http://community.webshots.com/user/crivaid
Corina G spune:
Buna!!
Ma bucur mult, mult ca Mihaita e mai bine. Doamne ajuta! Inca un pic.
In ce stadiu sunt demersurile cu acceptul donatorului? Mihaela, mai stii ceva sa ne dai si noua ultimele noutati?
Lidia, multumim mult de vesti! Este extraordinar daca ai putea sa ajuti cu medicamentele. Doamne ajuta sa reusesti!! Vezi ca doctorii/clinica Saint Luc nu vor da amanunte prin telefon despre starea unui pacient fara acordul (poate chiar in scris) al parintilor. S-ar putea sa ai nevoie de un acord scris.
Cristiana, daca ai putea sa o suni pe Gabriela in Belgia, probabil ca ea ti-ar putea spune daca a primit banii. Sau te-ar putea pune in legatura cu sora ei, care am inteles ca se va ocupa de acele conturi in lipsa Gabrielei.
Si eu mai am vreo $610, si mai astept inca cativa $$. In curand o sa ii transfer in contul Gabrielei. Va voi tine la curent.
Multa sanatate si sa auzim numai vesti bune cat de curand!!
Cu drag,
eliza-daniela spune:
Buna! Sunt Eliza Ghinea din Toronto. Mi-a scris o prietena a mea din Belgia, Andrada, a vorbit cu Gabriela. Iata mesajul:
draga Eliza,
am cateva vesti bune. Am vorbit cu gabriela la
telefon. Mihaita e in teste si luni vor avea despre el
o idee mai clara privind sansele de reusita. Colegiul
spitaluluio trebuie sa-si dea acordul mai intai pe
baza acestor teste.
Dupa aceea trebuie analizat donatorul si in sfarsit
odata totul aprobat va fi programat. Vocea gabrielei e
febrila si am fost profund emotionata sa "aud" cum
spera!!!
banii din toronto au ajuns cu bine.Sora ei a confirmat
din romania. Cele cateva sute de dolari prefera sa le
transferi in contul din romania care este inca
deschis.
Acum este cazata intr-o pensiune de langa spitalul
Saint Luc si prefera asa penttru ca fac des de garda
pelanga Mihaita si trebuie sa fie acolo pana la
sfarsitul analizelor.
Cam atat deocamdata
A
gabriela hogas spune:
Dragi prieteni,
Ma bucur sa va scriu din nou. Ieri Mihaitza a avut o zi foarte grea cu analize foarte grele, dar se pare din pacate ca si astazi va fi la fel. Ieri dimineata am coborat cu Dan si cu Mihaitza in blocul operator. Avea de facut anestezie generala. Am putut sa il insotesc pana in sala si sa stau cu el pana a adormit. A fost cumplit sa il tin; el se zbatea, nu suporta masca pe fata, dar cred ca ar fi fost mult mai greu pentru el sa fie singur acolo si sa nu ne vada pe unul dintre noi. In sfarsit a adormit si medicii i-au facut endoscopie, biopsie la ficat si i-au recoltat si maduva pentru ca vor sa verifice si sa analizeze tot ce se poate analiza. Apoi i-au facut cateva injectii cu vitamine si vreo cinci vaccinuri. Cat a fost anesteziat nu a simtit nimic si medicii ne-au spus ca a reactionat bine la anestezie, fapt care ne-a bucurat, avand in vedere inimioara lui. Toata ziua a fost mai mult adormit si a stat in perfuzii pana astazi pe la amiaza pentru ca s-a spart vena si nu a mai mers. Ar mai fi trebuit putintel dar nu l-au mai intepat pentru cateva ore. Perfuzia era necesara pentru ca a facut cateva doze de antibiotic si era nevoie de hidratare si hranire. Spre seara insa s-a trezit de-a binelea si am inceput sa observam ca il doare cand ii atingem picioarele, cand il schimbam de pampers, cand vrem sa il luam in brate. A facut temperatura 38.6 si frigea foarte tare. L-am lasat descoperit si i s-au administrat medicamente pentru febra. Din pacate nici la ora asta dupa 2 zile de febra, nu a scazut foarte tare. Cand am plecat de la spital avea 38.3. Este foarte agitat si doar spre seara astazi am reusit sa il facem sa zambeasca.
Saracutul de el este intepat peste tot si nu stii unde sa mai pui maina sa nu il doara. Ne bucuram ca a terminat cu analizele astea urate si maine trebuie sa facem o ecografie si s-ar putea ca in week-end sa ne putem intoarce la pensiunea de langa spital. Astazi l-am luat si in brate si statea cu capusorul pe mine si ii placea foarte mult. Inca mai are dureri dar sper din suflet sa ii treaca cat mai repede. I-au recoltat si sange si a plans foarte mult, dar a primit o jucarie simpatica care face zgomot si s-a linistit repede. Deh, copiii ! Bravo lor. E foarte curajos. Cand statea pe masa unde se recolteaza sange, la un moment dat si-a bagat un degetel in gurita si il strangea tare tare si cealalta mana o tinea in mana mea si ma strangea foarte tare si nu mai vroia sa planga. Se auzeau doar cateva icnete si imi venea sa plang acolo cu toti de fata. Bine ca nu a fost mult de recoltat si am plecat repede de acolo. In salon suntem singuri acum, in mod normal sunt 2 paturi. Conditiile nu se compara cu nimic din ce este in Romania. Astazi la vizita au venit doctorii si ne-au spus ca este normal prin ce trece acum, ca a avut multe de facut si organismul se resimte. Sper ca de maine sa poata sa mearga, sa stea in fundulet sa se joace. Sau poate chiar din noaptea asta. Nu cred ca va dormi nici la noapte pentru ca la fiecare atingere se scoala si plange, iar astazi la fiecare 10 minute se trezea si plangea. Sigur il doare ceva. I-au administrat ceva pentru durere dar se pare ca mai are scapari. In plus de asta, daca la inceput era constipat acum face foarte moale si trebuie sa evitam diareea.
Am crezut ca este deschis la net pana la opt dar acum mi-a spus tipul de aici ca la sapte se inchide si este deja 7 si 10 minute. Trebuie sa plec. Ma bucur ca sunteti alaturi de noi si sper din suflet sa avem vesti bune despre transplant.
Va pup pe toti. Lidia, bineinteles ca vreau sa facem ce ai zis. Revin zilele acestea cu informatii.
Va pup pe toti. Doamne ajuta ! Mihaela, te asteptam cu drag. Sa te faci bine. Si Maria la fel. Am primit mesajul.
Cu drag, Gabriela