Salvati-l pe Mihaita ! (5)
Raspunsuri - Pagina 12
Corina G spune:
La multi ani Mihaita!!!! Multi ani sanatosi si frumosi, sa te bucuri de viata si sa ii faci pe parintii tai fericiti si mandri!!
Gabriela, nu iti fa probleme de malto-dextrin. Sa dea Domnul sa pape el orice, numai grasun sa se faca! Bine ca papa Nesquick!
Mai spune-ne ce se mai petrece cu comisia de etica (sau lipsa de etica ar spune unii, avand in vedere de cat timp va tot plimba), si cu analizele lui Mihaita.
Si aici s-au mai strans peste 1000 dolari americani. Cred ca cea mai buna solutie va fi sa ii aduc eu cu mine la Bucuresti (venim in curand) si sa fac un depozit in contul tau direct. O sa va dau detaliile donatiilor cand o sa le am pe toate (a mai venit ceva si de la Microsoft, dar nu stiu exact cat).
Sanatate multa si numai bine!
Dalina spune:
La multi ani Mihaita!
Sa iti dea Dumnezeu sanatate si parintilor tai putere si curaj!
Nu iti face probleme Gabriela, totul este sa se faca acatiste pentru un an .
Aveti grija de voi,
Dalina
Mirunaa spune:
Draga Gabriela, in fiecare dimineata cand vin la serviciu primul lucru pe care-l fac este sa intru pe desprecopii.com si sa vad ce se mai intampla cu voi.Am trecut prin toate starile emotionale:panica, tristete, bucurie.De fiecare data ma rog(asa cum ma pricep) sa fie bine, sa-i fie bine lui Mihaita.Si sunt convinsa ca toate mamicile de aici(si nu numai mamicile) se roaga pentru voi.E un cor de rugi...eu nu cred ca D-zeu nu ne aude si nu ne intelege.
Ce poate fi mai curat si mai pur decat o ruga venita din partea unei femei care stie ce inseamna un copil?
Ma bucur ca Mihaita este bine si sunt absolut convinsa ca veti reusi.Multa sanatate ii doreste o mamica !
Toate cele bune!
Aida Soare spune:
Draga Mihaela, dragii mei, marturisesc ca, intotdeauna cand ma gandeam la Mihaita si la a intra pe DespreCopii, ma incercau aceleasi sentimente ca pe sauzimdebine.
Sunt atat de fericita pentru vestile pe care le-am citit incat nu-mi mai incap in piele de bucurie! Mihaita zambeste si rade, lui Mihaita i-a scazut bilirubina in mod spectaculos! Mihaita a implinit un an jumatate.
Astea sunt vesti care ne aduc lacrimi de fericire.
Mihaita, La multi ani! sa traiesti sanatos si fericit si sa continui sa ii bucuri pe parintii tai si pe restul celorlalti care se gandesc la tine si asteapta vesti cu sufletul la gura.
Multa sanatate si rabdare dragii mei. Personal simt ca am iesit din niste neguri. Va fi bine, soarele a rasarit si pe strada lui Mihaita.
Cu drag,
Aida
gabriela hogas spune:
Dragi prieteni,
Va multumesc din suflet pentru urarile de bine. Ne-am gandit la voi si ne doream f mult sa fim macar cu o parte dintre voi impreuna. Dar vor veni si zilelele alea.
Am vorbit azi cu Magda Janssen, coordonatoarea, si am intrebat-o de ce Mihai nu este pe lista de asteptare. Ne-am dat seama ca sedinta Comisiei de Etica nu va fi nici joia asta, nici joia viitoare, va fi poimaine la vara. Am fost extrem de furioasa si ei sunt f contrariati de atitudinea noastra. Pentru ca la inceput ne-au zis: asteptam comisia de etica sa ne spuna daca o accepta sau nu pe Mihaela si doar in caz de refuz il punem pe Mihaita pe lista de asteptare. Varianta a doua si finala a fost, daca comisia de etica va zice da atunci Mihaela oricum va fi acceptata "just in case" daca nu gasim ficat pe lista de asteptare timp de 2-3 luni cel mult sau daca posttransplant apar complicatii ce necesita un al doilea transplant de urgenta. Deci, oricum trebuiau sa il puna pe Mihai pe lista de asteptare !!
Am stat mai bine de 20 minute sa o fac sa inteleaga ca trebuie sa il puna pe lista de asteptare si la sfarsit, ok, il voi pune astazi pe lista. Nu imi venea sa cred!!! Cred ca are nevoie si ea de concediu la fel ca majoritatea care sunt plecati deja.
Eram oarecum mai optimisti pentu ca o fetita de 5 ani din Polonia astepta de 1 an jumatate pe lista si acum 2 nopti pe la orele 23 a sunat-o Magda si i-a zis ca in sfarsit au primit ficat pentru fetita ei. Si deja fetita este transplantata si este bine. Si eram asa bucurosi ca se misca lucrurile ... Odata au facut 3 transplanturi intr-o saptamana cu ficat venit de pe lista de asteptare. Deci oricand putem intra in operatie, dar daca nu suntem pe lista, degeaba.
Maine cand mergem la injectii voi cere detalii despre locul pe care se afla Mihai pe lista si vreau sa stiu exact cand se va intruni comisia aia ciudata. Mihaela, te rog frumos, du-te in concediu, nu iti fa program in functie de noi pentru ca uite si tu ce raspunsuri primim. Nu iti fa griji nici cu serviciul. Cand va fi sa vii va fi si vom vedea atunci ce probleme sunt si cum le rezolvam. Vreau sa te relaxezi, sa o iei pe frumoasa Maria si sa plecati la mare, sa va simtiti bine. Asteptarea nu va fi placuta si ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa te stresezi si tu. Crede-ma ca nu stam cu mainile in san si suntem cu ochii pe ei, ne interesam in dreapta si in stanga ca sa fim f bine informati si o sa le cunoastem si obiceiurile si programul si o sa stim tot ce trebuie sa stim. Pentru ca aici daca nu intrebi nu ti se spune nimic. Ai dreptul sa stii tot ce se intampla cu copilul tau in cele mai mici detalii, dar doar daca intrebi. Trebuie insa sa stii cand sa intrebi si pe cine sa intrebi.
Tocmai am sters din greseala o bucata mare de text ... Imi vine sa ma strang de gat ! Din graba sa ma misc cat mai repede, am sters, of ... O iau de unde am ramas.
Vroiam sa multumesc la toti cei care sunt alaturi de noi, care ne scriu si se roaga pentru Mihaita. Uneori iti vine sa o iei razna si de cele mai multe ori fug la internet si va gasesc pe voi si atunci imi dau seama ca nu suntem singuri si este minunat. Pacat ca in week-end nu avem internet si programul este de pe la amiaza pana la 7 seara. Oricum e bine si asa decat deloc.
Eliza, multumim din suflet pentru banii stransi. Cand ai tu timp poti sa ii trimiti in contul din BCR Iasi. Te rog sa le multumesti la toti de acolo care au facut posibila aceasta veste. Am avut odata ocazia sa fim la un Sf.Maslu in primavara acestui an la manastirea Sf. Nectarie din Bucuresti. A fost f frumos iar la una dintre evanghelii preotul a pus biblia pe capul lui Mihaita. Doamne, ne-am simtit atunci de parca eram chiar in bratele Domnului! Cred ca Adema este cea cu care am mers atunci. Am sa o rog pe ea daca poate sa duca un acatist pentru Mihaita.
Corina, cred ca incepi sa ai dreptate cu comisia lor de lipsa de etica. Macar sa iti spuna verde in fata. Ori am prins noi vacanta si lucrurile sunt mai incete, ori am venit cu asteptari mult prea mari, nu stiu. Sunt insa convinsa ca la un moment dat ii vom intelege. Sistemul este complet diferit de cel din Romania si noi am avut tot felul de surprize care de care mai placute sau mai putin placute si trebuie sa ne acomodam. Vreau sa iti spun ca vestea despre bani este nemaipomenita. Mii de multumiri ca nu ai abandonat campania. Esti extraordinara si stiu ca lupti f mult pentru Mihaita. Sa dea Domnul sa fie bine ! Este f buna varianta cu Bucurestiul. Cum iti este mai usor noi suntem de acord. Ti-am ramas datoare cu scanarea hartiilor de la banca. Nu am uitat, te rog sa ma ierti. Sper ca nu ti-am creat probleme si sper sa rezolv curand. Deocamdata nu stiu de unde sa iau un scaner.
Gabrianah, bine ai venit ! Ma bucur ca esti cu gandul si la Mihaita. Multumim pentru urari.
Aida, ce ma bucur sa te reaud. Intr-adevar trebuie sa privim vestile bune, iar cele rele o sa dispara treptat treptat. Multumim pentru urari.
Vreau sa le multumesc si lui Mirunaa, Dalina, Rodica, Carmi, OanaB, Motanik, si tuturor celor care s-au gandit de bine la noi dar nu au apucat sa scrie. Sunt convinsa ca sunteti alaturi de noi si va suntem profund recunoscatori.
Cu speranta ca de maine vestile vor fi numai de bine, va imbratisez pe toti cu drag. Sa aveti numai bucurii alaturi de cei dragi. Doamne ajuta !
Gabriela
Corina G spune:
Gabriela, oameni buni!!! Este strigator la cer!!! De atatea saptamani (sau luni) ei nu sunt in stare sa se intruneasca si sa ia o hotarare... Ceva nu e curat! Chiar asa sarcina grea este aceasta!!?? Dar le convine, nu, ca banii curg in toate aceste saptamani cat Mihaita este sub suprevegherea lor, in asteptare? Nu se poate sa va tina de atata timp in "suspense"... Nu este omenesc, ce sa mai vorbim de etic. Incep sa cred ca sistemul medical, care lasa de dorit asa de mult in Romania, pare sa fie "fapt comun" in toata Europa. Aici, in U.S., nu s-ar intampla asa ceva... In sfarsit!!
Sper din suflet sa reusiti sa puneti intrebarile la cine trebuie si cand trebuie, in asa fel incat sa obtineti raspunsurile satisfacatoare si in timp util.
Doamne ajuta si sa auzim vesti bune cat mai curand!
steliandrei spune:
Hmmm! Auzi la ei - etica!
Mihaiela, tu ai umblat pe la Fundeni si stii cum e sistemul in Romania. Nu abanodona practica "da peste ei" caci vad ca nici aia nu au nici o treaba. Pai vorba lui Corina, banii intra in cont si aia e cel mai important! (Asa-i peste tot, stati cuminti! - cu o singura diferenta, in Romania banii ajung la doctori, care nu se mai satura, si nu la proprietarii spitalului)
Auzi la ei: sa se intruneasca comisia! Pai s-o ia naiba de comisie; ar trebui sa se intruneasca atunci cind spitalul o cere: Hei, avem acest nou pacient! Ce ziceti! Ei se intrunesc cind vor ei! - de parca boala asteapta dupa ei, sa-si termine vacantele!
Mihaita, ne rugam in fiecare seara pentru tine! Doamne ajuta!
Stelica
rodicaosoian spune:
Lucrul acesta cu etica nu suna prea bine,oare de ce nu se hotarasc odata?oare nu putem face nimic??????????
Gabriela ia stat de voraba cu directorul spitalului?spunei situatia voasta ,spunei ca nu va mai ajung banii si multe alte lucruri care sant reale.Nu cred ca pot sa fie chiar asa de reci cu voi,cineva trebuie sa faca sa se hotarasca o data.Stiu Gabriela ca poate ai facut aceste lucruri doar sant foare furioasa acum,Corina are dreptate ,astia de aici nu ar fi facut asa,poate este alt sistem aici,aici fiecare se teme pentru jobul lui si asa cda isi face cat mai bine meseria si este foarte politicos cu clienti(pacienti)
HAIDE-TI SA NE GANDIM ,OARE REUSIM SA-I AJUTAM SAU SA-I CONVINGEM PE ACEI DOCTORII SA SE HOTARASCA.
gabriela hogas spune:
Dragii nostri prieteni,
Eu va inteleg supararea si starea de nervi. Din pacate nu putem sa ii fortam. Acum este necesara foarte multa diplomatie. Aveti incredere in mine ca nu ii las in pace. Tot timpul sun la spital si cer informatii, sa ma asigur ca nu lasa nimic pe a doua zi. Cred ca nici o interventie nu este binevenite acum.
Eu va multumesc sincer ca va ganditi sa faceti ceva in sensul asta, dar credeti-ma ca nu este nevoie. Singurul rezultat pe care il putem obtine este sa se incapataneze mai tare. Eu cred ca suntem destul de insistenti deoarece tot timpul punem intrebari, chiar daca sunt mereu aceleasi intrebari, tot timpul le prezentam starea lui Mihaita si ne aratm ingrijorarea pentru el.
Astazi am fost la o noua consultatie. De fapt trebuia sa avem numai injectiile cu vitamine, dar prof. deVille ne-a luat si la consult. Am discutat cu el despre lista de asteptare si ne-a confirmat ca Mihaita a fost pus pe lista de asteptare si daca avem noroc in max 2-3 luni Mihaita va putea beneficia de un ficatel si va putea fi transplantat. Pana atunci va fi atent urmarit si usile ne sunt oricand deschise. Greutatea lui este stabila, 7 kg si 600 g, ccea ce li se pare un lucru foarte bun. Tot asteptand in sala de asteptare am discutat cu tot felul de familii venite la control posttransplant si intr-adevar asa merg lucrurile. Mai lent, mai asezat. Chiar si cu parinte donator tot au asteptat undeva intre 1-2 luni sa faca transplantul. Pe de alta parte au existat si 3 transplanturi intr-o saptamana cu ficat provenit de pe lista de asteptare. Deci, cu Dumnezeu inainte. Oricum intalnirea de azi cu prof. deVille ne-a linistit si ne-am dat seama ca totusi trebuie sa avem incredere in ei.
Am vorbit apoi si cu Magda si ne-a spus ca Mihaita este al doilea pe lista de asteptare, deci nu este chiar foarte rau. Dupa preconizarile lor nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 luni. Intre timp am aflat ca faimoasa comisie de etica se va intruni doar la sfarsitul lui august, deoarece este vacanta.
Starea lui Mihaita i s-a parut ok prof. deVille, ne-a precizat ca datorita situatiei rinichilor il vor avea in vedere pentru transplant cat de curand. Chiar daca acum Mihai tuseste si ii curge nasul nu are nevoie de antibiotice deoarece plamanii nu sunt afectati. Slava Domnului ! Ii vom da mult suc de portocale si citrice in general sa il revigoram, multa plimbare prin padure, si sper sa ii treaca de la sine. Aici aerul este destul de tare si foarte des se intampla sa raceasca usor. Sper sa nu se agraveze.
Sa speram ca rezultatele RMN-ului de luni vor fi bune si nu va fi nevoie de un stres in plus. Eu personal sunt f ingrijorata de acest RMN, dar incerc sa nu ma gandesc prea mult la el. Doamne ajuta sa fie bine !
Va imbratisez pe toti cu drag,
Gabriela
Corina G spune:
Gabriela, sa dea Dumnezeu sa fie bine si ca Mihaita sa aiba noroc de un ficatel cat mai curand. Mie una 2-3 luni mi se pare o perioada f. lunga!!! Apoi sa nu uitam ca voi mai trebuie sa stati acolo si post-transplant cateva luni. Bineinteles ca lor le convine si nu se grabesc, ca toate aceste luni de tratamente, teste si consultatii fac ca banii sa curga in directia lor. Offfff...
Despre ce RMN este vorba? Am impresia ca este prima oara cand il mentionezi.