Secrete secretele

Secrete secretele | Autor: nshiro

Link direct la acest mesaj

Voi aveti secrete fata de sotii vostri? Nu ma refer la secrete mari ci la nimicuri, maruntisuri care omiteti intentionat sa le spuneti consoartelor.... nu pentru ca ar fi ceva rau ci pentru ca pur si simplu nu v-ar aduce nici un avantaj daca ar sti el anumite manevre ba dimpotriva ... Mie mai demult un fost iubit mi-a spus ca femeia nu trebuie sa fie ca o carte deschisa pentru partener si ca e spre binele ei si al relatiei ca el sa nu stie chiar tot ce face dansa, pastrandu-si in felul acesta o unda de mister (in conditiile in care eu militam pentru comunicare absoluta si totala). Ca sa nu mai spun ca si babele tot cam asa m-au invatat "Daca vrei o casnicie reusita, maica, barbatu` nu tre sa stie el tot." Voi ce parere aveti?

rocsana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Sint de acord cu asta. Mai mult, mi-a spus odata cineva o chestie care mi-a ramas intiparita in memorie de atunci:
''Barbatul nu trebuie sa stie despre femeie decit de la talie in jos. Restul... apartine numai femeii inteligente.''

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Asa imi spunea si mie mama, cu toate astea si eu am fost pentru comunicare totala, insa uneori am gresit spunandu-i sotului meu lucruri pe care cred ca el insusi ar fi preferat sa nu i le spun. Mici secrete am, insa nu ceva de importanta capitala. Si eu am ajuns pana la urma la concluzia ca pana la urma e mai sanatos asa. Vorba ceea 'Cine stie multe, moare repede'

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Hm ..interesant...si pe urma ne vaitam ca nu comunicam ...ca aflam cu tristete ca are secrete...egalitate..alta data

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

ei na, daca nu-i dau raportul cand ma epilez se cheama ca am carente in comunicare?

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Pai ce asta-i secret ?Dupa mineun secret este un fapt important ,personal nu cand ma duc la cosmetica sau cand imi iau o bluza.

Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Asta e pararea mea mai ales gandindu-ma la casnicia mea ,acum daca un barbat prefera sa aibe o permanenta doza de mister sau necunoscut in casnicie inseamna ca e consensual si iti permiti sa ai secrete probabil chiar doresti sa ramai misterioasa ,la mine prefer sa fiu sincera din punctul meu de vedere lipsa de comunicare chit ca e vorba de secrete duce la probleme.

Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

pai autoarea subiectului zice asa:"Nu ma refer la secrete mari ci la nimicuri, maruntisuri care omiteti intentionat sa le spuneti".
si eu zic-orice femeie desteapta are astfel de omisiuni, nu de alta dar sa mai cultivam o farama de mister,atat cat se mai poate.

Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)

Mergi la inceput

Normal ca daca eu stiu ca mi se ingrasa parul repede nu ii spun ca doar nu am de ce.Eu ma gandeam la secrete mai serioase ,adica la..secrete,cred ca avem conceptii diferite despre ce e un secret ,daca consideri ca e un secret tot ce nu ii spui ca cele legate de igiena feminina,cosmetica,ok sunt de acord ,daca sunt cele legate de suflet stil de viata,mai discutam.

Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Dupa ce m-am casatorit prima oara, o matusa de-a mea (mai in varsta) ma sfatuia sa nu spun totul sotiei (de la servici, despre parintii mei, familie) si ma uitam la ea crucis; cu timpul, am invatat ca uneori este bine sa te mai abtii cu spusul, protejeaza nervii partenerului. Nu stiu de ce se considera ca femeile ar avea mai multe de ascuns, insa in mod sigur nu m-am casatorit doar cu partea de jos a sotiei mele (care da, imi place mult, recunosc), ci cu tot ansamblul.
Daca insa "omisiunile" trec de stadiul de mister, imi pot pune intrebarea daca mai sunt sau nu partener si pot actiona in consecinta. Adica sa o las singura pe "femeia inteligenta", sa omita ce vrea ea!

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

[quote]Originally posted by Rufus

Daca insa "omisiunile" trec de stadiul de mister, imi pot pune intrebarea daca mai sunt sau nu partener si pot actiona in consecinta. Adica sa o las singura pe "femeia inteligenta", sa omita ce vrea ea!

===================================

Draga Rufus,

Nu ai inteles semnificatia a ceea ce am spus mai devreme. Daca inca nu ai realizat chestia asta, iti spun eu: o femeie este mult mai cistigata daca nu spune sotului toate maruntisurile posibile care-i trec prin cap zilnic.

Exemplificare: Ce sens are sa-i spuna lui ca azi si-a luat un ciorap, ieri un sutien, iar alaltaieri a birfit-o cu Paraschiva pe Vasilica de la etajul de sus?! Crezi ca i-ar face bine la moral sotului sa stie ca nevasta-sa ii spune si ce a mincat dimineata la serviciu?! Ma indoiesc.

Mai mult, majoritatii barbatilor li se intimpla un fenomen ciudat in clipa in care nevasta incepe sa tzacane fara oprire cind saracu' abia intra pe usa: ii apuca pandaliile. Asa ca decit sa te alegi cu un raspuns sictirit de "mai lasa-ma-n durerea mea, papusa!", io zic totusi ca nu are sens sa naram sotului / prietenului absolut tot ce facem 24/24.

Cum spun si alte fete aici, o unda de mister nu strica niciodata: chiar intretine interesul barbatului. Ia spune-ne noua acum, daca sotia ta ti-ar povesti cite-n luna si-n stele despre ce face si ce gindeste zilnic,... dupa, sa zicem asa, vreo 4-5 ani (ca sa fiu marinimoasa) ce oare ai mai avea de discutat cu ea?! Ai sti totul. Si ar fi si normal sa incepi sa te plictisesti si sa-ti cauti alte activitati para-casnice sau para-familiale to'mnai ca sa iti inlaturi plictisul cu pricina.

Iti recomand cu caldura, in sensul acesta, un roman fascinant al lui Jack London, "Valea lunii" ("The valley of the moon"). Acolo ai sa vezi de ce chiar si acest autor cunoscut sfatuieste femeile, in general, sa ramina putin misterioase, sa nu-si goleasca tot sufletul iubitului de prima data pentru ca o unda de mister il va face pe acesta sa vrea mereu sa o recucereasca, iubind-o astfel la nesfirsit. Asa zice el... Io insa sint mai sceptica.

Dupa umila mea parere, putinii barbati pe care i-am cunoscut intim pina acum mi-au intarit convingerea ca vor sa cunoasca femeia pina in fundul sufletului tocmai fiindca knowledge is power. Daca stiu totul despre noi, atunci le este foarte usor sa prevada fiecare gest al nostru, sa ne controleze in tot ce facem (asta in cazurile extreme) sau ne lipseasca de acea intimitate, solitudine pe care fiecare om o are. Si spune-mi tu acum, daca ofer unui barbat tot ce-i in sufletul meu, mie ce-mi mai ramine?! (Stii bine ca deseori oferim acest dar de pret celor care ne merita cel mai putin). Un sau un

Iarta-mi parerea, insa eu personal cred ca nu este o idee buna sa-ti expui sufletul gol-golut celui de linga tine atita timp cit nu stii cum evolueaza viata cu el sau ea. Iar asta nu o stim niciodata. Esti prea usor de vatamat daca o faci. Este, deci, un cerc vicios.

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput