Credeti cu adevarat in Dumnezeu?!
Raspunsuri - Pagina 9
MLDiana spune:
quote:
Originally posted by hannen
Diana, te rog imi dai voie sa rid?
cu ocazia asta imi cer scuze ca raspunsul meu nu a sunat conform asteptarilor tale si promit ca de acum in colo cind cineva o sa ma intrebe de ce mi-am schimbat religia o sa te consult in leg cu raspunsul.Se pare ca tu stii ce si cum mai bine decit mine.
Printesele mamii
Rizi daca e de ris.Cum sa nu.
Si daca stau bine si ma gindesc iti spun si tie ce i-am spus Andorei "sufletul unui om nu depinde de credinta in Dumnezeu ci de cum e cladit omul pe dinauntru."
Unii oamnei nu se schimba niciodata indiferent de credinta in Dumnezeu.
pa
iarina spune:
Stiti pariul lui Pascal? Daca cred in Dumnezeu si EL nu exista am castigat totul. Daca nu cred in Dumnezeu si EL exista am pierdut totul....cred ca am spus totul cu asta.
andora spune:
Diana, aici oricat de idealista as fi trebuie sa-ti dau dreptate... de fapt nu stiu daca - cu credinta adevarata - sufletul unui om chiar nu se poate schimba - insa eu stiu ceva real.... E doar un exemplu. Niste colegi ai sotului meu au fost plecati in Irak (cu armata). Anul trecut a fost tragedia acea unde au murit multi italieni dupa un atentat sinucigas. In post trebuiau sa fie romanii, insa fiindca facusera un schimb de tura cu italienii - iar acestia plecau a doua zi (!) si nu vroiau sa ramana datori ... - italienii au luat locul romanilor in acea zi fatidica. Au murit ei in locul colegilor sotului. Care colegi se declara credinciosi si la momentul acela au fost zic ei profund marcati.
Rezultatul? Acum sunt iarasi in Irak in loc sa stea acasa si sa-i multumeasca lui Dumnezeu pt ca traiesc, si stiu sigur ca nu mor de foame, deci din lacomie s-au dus, si stiu ce zic (sa ma ierte Dumnezeu daca vorbesc insa cu pacat, dar eu asa cred)...
Concluzia?
1 ori nu au destula credinta si desi se declara credinciosi - nu sunt
2 ori au nevoie groaznica de bani - cel mai putin probabil scenariu, dar si din asta puteau iesi altfel (unii au fost de 5-6 ori!!!)
3 ori minimizeaza experienta traita si pur si simplu au uitat din ce au scapat.
Mentionaez ca nu am absolut nimic personal cu nici unul din acestia.
Ideea e ca nu vreau sa tin degeaba sa cititi mesajele mele aiurite, vroiam doar sa inteleg daca e adevarat ce a zis Diana... Acum cativa ani as fi contrazis-o in plin avant de idealism si de incredere in credinta declatrata a oamenilor, dar acum... nu mai stiu.... Normal ar fi ca adevarata credinta sa poata schimba sufletul unui om, dar nu stiu cat de 'adevarat" putem crede in lumea asta plina de ispite de tot felul... Putini o pot face cred eu.
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
andora spune:
Iarina e super nenea Pascal... problema e ca nu toti se gandesc la alternativa... si totusi implica un pic de frica de un eventual Dumnezeu si judecata lui... iar aici se adevereste ce spunea cineva (scuze nu mai stiu cine) ca in fiecare e un sambure de credinta, ce trebuie doar cultivat/mancat de buruieni... Eu zic ca pascal a lasat sa iasa doar un coltisor afara si-l uda doar asa ca sa nu moara... si asa e totusi bine, decat deloc.
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
gabry spune:
Andora,imi pare rau pentru cele intimplate cu bunicuta si vroiam sa-ti spun ca exista un preot care-ti deschide cartea,dar e pe linga Brasov.Si oricum cred ca nu-ti asumi aceasta responsabilitate,e pacat mare,din cite am auzit si eu!
Cit despre ortodoxism si catolicism ,sint cam egale,catolicii spun;esti ortodox,ceea ce-nseamna ca esti mai credincios ca ei!Eu am botezat fetita la catolici,fiind aici,dar intrebind preotul care e diferenta dintre cele 2 religii,mi-a raspuns cu ceea ce am scris mai sus.
Cum am mai spus,credinta e in sufletul fiecaruia!!!
Mama luiElena -Stefania si Mircea
panagia gabri
ManyHope spune:
Zece-s poruncile:
"Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo înfatisare a lucrurilor cari sunt sus în ceruri, sau jos pe pamant, sau în apele mai de jos decit pamintul.Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pina la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,dar Ma indur pina la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
Sa nu iei în desert Numele Domnului, Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua în desert Numele Lui.
Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau: sa nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este în casa ta.Caci în sase zile a facut Domnul cerurile, pamintul si marea si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvintat Domnul ziua de odihna si a sfintit -o.
Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentruca sa ti se lungească zilele în tara, pe care ti-o dă Domnul, Dumnezeul tau.
Sa nu ucizi.
Sa nu preacurvesti.
Sa nu furi.
Sa nu marturisesti strimb impotriva aproapelui tau.
Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tau."
...or fi zece care le tzin pe toate cum se cuvine ???
Maria2 spune:
Iarina, fantastic este pariul asta al lui Pascal.
Cred ca poate fi de mare ajutor celor care incearca sa ajunga la credinta in mod logic.(Sau cel putin asa sustin).
Sbiectul asta este foarte interesant si cred ca este bine sa nu incepem cu ironiile si contrazicerile pentru ca va denatura.
mamica de 2 printese si un print
MLDiana spune:
Am mai sters un mesaj mai devreme ,(sunt experta doar).Probabil ca de acum in colo o sa va urmaresc de pe margine.Asta pentru ca nu prea am timp si risc sa ma fac neinteleasa.
MLDiana spune:
Credinta poate schimba sufletul unui om.Probabil ca da.Insa depinde de om cit isi doreste asta .
Stii de ce am zis ca sufletul depinde de viata si de om?pentru ac sunt n motive pentru care un om este impins sa pacatuiasca.Si de asta in mesajul sters am amintit de cele 10 porunci scrise de Manyhope.
Nu toti le stiu dar unele dintre ele sunt si regulile vietii pe care daca le respecta ,pentru ca asa e friesc si normal ,omul ar pacatui mai putin.
Cit despre soldatii aceea care au uitat cit de pretioasa este viata .Nu stiu ce sa zic ,au avut motivele lor.Banii ,aventura etc.Eu una nu as putea omori un om ,asta e sigur .Nu am singele chiar atit de rece.Tin minte ca atunci cind ma bateam cu sora mea si incepea sa plinga ,plingeam si eu pentru ca am ranit-o pe ea.
Pupici si probabil ca de acum in colo o sa intervin mai rar. cu o intrebare doua .
greieras spune:
As vrea sa spun si eu ca cred in Dumnezeu. Cred ca este Creatorul, Cel care tine in mana Lui universul, este mai mare decat orice ne putem noi imagina cu mintea noastra ingusta limitata de timp si spatiu. Stiti ca El nu e limitat de timp si spatiu? De aceea El stie deja sfarsitul vietii fiecaruia dintre noi. Ce mi se pare extraordinar la El este ca desi este atat de mare se ocupa cu atata finete de lucrurile marunte. De exemplu sunt fascinata de fructe si legume. Fiecare cu gustul si culoarea ei, si chiar cu vitaminele atat de necesare noua. Credeti ca este la intamplare? Ce il mai face special pe Dumnezeul meu este ca desi este atat de mare, s-a smerit, a venit printre noi, niste nenorociti, si a ales sa plateasca el cu viata in locul nostru, pentru pacatele noastre. A ales sa se lase chinuit, batjcorit si omoarat de niste fiinte pe care le putea distruge doar cu o vorba. Mai stie cineva un Dumnezeu atat de iubitor? Pentru ca pretul a fost atat de mare Dumnezeu Tatal a ales ca intrarea in Rai sa se faca numai prin credinta in jertfa lui Iisus. Apropo de asta cred ca oricat de bun ar fi un ateu, deci cineva care nu da doi bani pe Dumnezeu, nu va putea in veci sa intre in Rai pentru ca se intra doar prin credinta si nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.(Efeseni 2:8-9) Si mai zice in Biblie ca nu oricine zice Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. (Matei 7:21) Ce-si doreste El cel mai mult de la noi este sa facem voia Lui. Dar noi ne-am gasit mai destepti si facem orice altceva decat ce ni se cere in Biblie, poate Il inia o pauzam pe Dumnezeu asa din cand in cand, de Paste, si de Craciun.
Dumnezeul meu este un Dumnezeu drept. El cerceteaza inima omului si la el sigla de catolic, ortodox, protestant nu face doua parale, pentru ca atunci cand Iisus a murit pe cruce nu a murit pentru o sigla, ci pentru ca oamenii sa aiba o relatie cu El.
Cum stiu ca exista? Ii simt prezenta in fiecare clipa, mi-a condus viata pana acum intr-un mod pe care nu mi l-as fi imaginat niciodata. Il chem si imi raspunde. Asta nu inseamna ca nu am suferit, ca nu am venit cu intrebari al El si ca intotdeauna am inteles actiunile Lui. Cine sunt eu lutul sa-L intreb pe marele Olar de ce m-a facut asa cum m-a facut? (Romani 9:20-21)
Ati vazut voi vreo maimuta sa se faca om? De cate mii de ani este pamantul asta nu s-a intamplat, si chiar veriga lipsa nu e de ajuns, omul tot din maimuta vrea sa se traga. Si stiti de ce? Pentru ca nu le place ca trebuie sa dea socoteala Cuiva pentru vietile pe care le traiesc.
Si intr-un final pot sa spun ca Dumnezeul pe care Il cunosc are doar o cale spre Rai, Iisus Hristos care a trait si a murit cu mult inainte ca Mahomed sa se fi nascut macar. Dar am tot respectul pentru persoanele de alta religie, pentru ca este vorba aici de liberul arbitru. Am fost chemati sa binecuvantam si nu sa blestemam, sa iubim si nu sa uram.
In mare cam astea ar fi cateva dintre motivele pentru care cred ca Dumnezeu exista si am ales sa-i fiu azi aparator (nu ca ar avea nevoie). Stiu ca nu am fost in totalitate coerenta, dar atat am reusit sa adun la ora asta.
Va pup pe toate de toate rasele si religiille, si poate ne mai auzim.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
poze