ma roade invidia

ma roade invidia | Autor: anne`mary

Link direct la acest mesaj

buna ziua
nu stiu daca am postat subiectul unde trebuie dar sunt oarecum in criza de timp si nu am timp sa trec peste toate categoriile de subiecte ca sa vad unde se incadreaza mai bine. daca pot sa-l retransmit in alta parte sa ma atentiona-ti si remediez greseala.
problema mea e urmatoarea. eu sunt anul 4 la facultate si saptamana trecuta am avut 2 examene consecutive: la unul am avut de prezentat lucrarea de licenta iar a celalat un caiet de practica. am o prietena f buna care e si colega. eu am facut lucrarea de licenta iar ea a cumparat-o (ea lucreaza iar eu nu, dar ea e si mai comoda). la primul examen am luat aceasi nota 9.95...m-am ofticat din 2 motive: unul pt ca mi-ar fi placut sa fie 10 rotund caci am lucrat mult la lucrare, si 2 pt ca ea a luat aceasi nota ca mine, ca pe mine profesorii m-au bombardat cu intrebari iar pe ea au lasat-o sa faca un rezumat al lucrarii, ei stiind ca nu cunoaste lucrarea si ca daca o intreaba ceva nu o sa stie sa raspunda. i-am spus ca m-a deranjat.
la al 2-lea examen de practica eu i-am facut caietul (caietul continea toate procesele simulate organizate in cadrul facultatii eu fiind la drept) si ca sa vezi am luat aceasi nota, 8. m-am ofticat si mai tare ca am luat o nota si mai nemeritata decat 9.95 pt ca eu am fost la toate procesele si am participat la 2 procese o data ca parat si o data ca reclamant. ea nu a fost decat la 3 si nu a participat la nici unul. nu i-am spus ca m-a deranjat.
de retinut faptul ca e prima oara cand am sentimente de genul asta fata de ea sau oricine. de asta sunt si ingrijorata pt ca daca as fi fost invidioasa de fel nu m-as mai fi obosit sa scriu acest subiect. s-a intamplat sa ia note mai mari decat mine dar sincer va spun ca nu am simtit nimic rau in momentele alea. este super frumoasa si de cate ori iesim in oras isi rup barbatii gatul dupa ea iar eu o anunt ca se uita dar nu ma deranjeaza , nu am nimic impotriva ei, nu o invidiez ca arata bine pt ca este un om absolut minunat. mi-a fost alaturi la bine si mai ales la rau.
cu toate astea recunosc faptul ca m-am ofticat ca a luat aceleasi note ca mine.
ce sa inteleg de aici?
vi s-a intamplat si voua sa ii invidiati pe prietenii vostri?

anne`mary

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

hai nu mai fi suparataca doar n-a cerut ea nota asta.Indr-adevar e putin nedrept,dar NU e vina ei!!!asta se cheama BAFTA!daca e prietena ta crezi ca n-.ar fi preferat sa aiba cu un punct mai putin ca tine,pentru ca tu ai invatat si ea nu si asa ar fi drept?
ea ce sa faca acum?contestatie sa.i scada nota??
degeaba ii spui ei ca te-a deranjat,daca vrei intr-adevar sa schimbi ceva ar trebui sa vorbesti cu proful,sau seminaristul,dar in fond..mai ai putin,termini si notele astea sunt totusi foarte bune.si ea e prietena ta,bucura-te de bafta ei,doar nu sunteti in competitie.
Mai bine mergeti la o bere sa sarbatoriti!ar fi culmea sa lasi invidia sa va roada prietenia!!

si eu am trecut prin fac prin situatii din astea,dar ,ca sa fiu sincera am fost mai des in pielea prietenei taledeci stiu ce spun!!

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

se intampla...nu e intotdeauna cum vrem noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina82 spune:

Cred ca fiecare dintre noi am gustat din discordia geloziei mai mult sau mai putin....foloseste-o intru-un mod pozitiv...ex....poate sa te motiveze sa iti dai si mai multa sirguinta sa inveti sa iei o nota mai mare cu toate ca la notele alea nu cred ca ai de ce sa fii geloasa.Poate in subconstientul tau esti geloasa ce e asa de frumoasa si cind iesi cu ea te simti inferioara cind toti barbatii se uita dupa ea....imi dau si eu cu parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Nu trebuia sa-i faci caietul! o sa-ti treaca supararea, sunt multi oameni care nu muncesc prea mult si au noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

eu zic ca ea a avut mai mult noroc ca tine...si ca e normal sa te simti un pic invidioasa si sa fi suparata-oameni suntem. Dar nu e vina ei ca a avut noroc, sau poate ca profesorii au fost mai indulgenti stiind ca lucreaza- si cu mine unii au fost mai intelegatori cand am lucrat si nu am putut merge la toate seminariile...si daca e o prietena asa buna nu lasa asta sa va desparta...

nu am invidiat prietenele mele foarte apropiate -dar nici nu am avut de ce..dar alti prieteni,da...asa cum spusei-oameni suntem...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu cred ca ai dreptate sa te simti nedreptatita. Vina nu este nici a ta, nici a ei, ci a sistemului care permite cumparare de note, cumparare de lucrari si unde nu mai conteaza daca inveti sau nu, tot nota aia o iei. Ne mai miram ca totul se duce de rapa.
Tu nu ar fi trebuit sa ii faci caietul, dar banuiesc ca tot aia era, gasea ea alta solutie neortodoxa. Pe mine ma oftica toti cei ce trec prin scoala ca gasca prin apa si mai au si medii mari pe ne-merit, iar eu eram proasta ca invatam, daca nu ma ducea capul la necinste, asta e.... Sa ma ne mai miram ca nu sunt facultatile recunoscute sau apreciate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Nu inteleg acest sentiment pt ca ,sincer,nu l-am trait niciodata.N-am nici-o treaba!Eu am fost colega cu sotul si acelasi lucru se intimpla cu noi:adica el era studiosul si eu ne-studioasa..iar notele erau egale sau chiar,uneori,eu luam mai mult.Se cam oftica putin dar ma iubea mult si-i trecea repede.
Intotdeauna exista nedreptati in viata si intotdeauna oamenii sint subiectivi!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mia.

Nu inteleg acest sentiment pt ca ,sincer,nu l-am trait niciodata.Eu am fost colega cu sotul si acelasi lucru se intimpla cu noi:adica el era studiosul si eu ne-studioasa..

Pai d'aia nu l-ai trait, ca erai aia nestudioasa

Facultatea ar trebui sa fie facultate nu bataie de joc, dar asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Nu m-am referit strict la studii ci si la acest sentiment in viata,in general.Nu am fost niciodata invidioasa sau ofticoasa(ca altii)ca altu' are Mercedes,sau vila ,sau mai stiu eu ce si eu n-am...
Toleranta si bunatatea sint lucruri tare rare in ziua de azi!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Sunt confuzata, mia. Tataluiluca ce apare la pozele tale nu e administrator la copilaria? E alt tata a lui luca?

Mergi la inceput