ma roade invidia
Raspunsuri - Pagina 2
anne`mary spune:
saru`mana
invidia si oftica nu ma caracterizeaza (ca altii) si de accea mi s-a parut suspect sa fiu tocmai pe ea. intradevar daca nu ii faceam eu caietul il facea sora ei, dar am zis sa-l fac eu pt ca stiu cu ce se mananca. asta s-a intamplat sambata. acum vb la telefon si totul e ok. nu a fost ceva ce sa ne afectere prietenia (in 4 ani nu prea ne-am certat iar cand s-a intamplat ne-am impacat imediat...nu ne permitem sa ne despartim pt ca prieteni nu gasesti pe toate drumurile). insa eu nu am fost niciodata invidioasa pe ea...nici ca arata bine, nici ca are o situatie financiara mai buna..niciodata. nici constient nici inconstient.
insa sentimentele mele m-au pus pe ganduri, si dupa ce au trecut au lasat loc mustrarilor de constiinta. ma simteam rau si rusinata pt propriile simtaminte fata de ea, de accea am postat subiectul, ca o incercare, reusita, de a-mi reveni.
va pupic dulce
anne`mary
ankalaura spune:
Fara gluma, subiectul celalalt m-a facut curioasa.
Parerea mea la acesta: ceea ce simti este normal, numai ca trebuie sa te consolezi, pentru ca de acum o vei simti din ce in ce mai mult.
O vei simti cand cutare va primi cadou de ziua de nastere cheile unei superbe masini, desi sta si taie frunza la caini iar tu muncesti cu sarg, numa' ca respectiva persoana s-a intamplat sa aiba un tatic patron de casa de amanet sau altceva, cand vreun coleg sau colega de serviciu munceste jumate cat tine insa primeste plata dubla (ca cica salariile sunt confidentiale dar... nu e chiar asa...), samd.....
Nu stiu daca sa o numesc neaparat invidie. Mi-as pune intrebari despre tine daca n-ai simti NIMIC. Pai ce, soro, esti de piatra? mai faci si dreptul... Daca ai un simt al dreptatii, nu te pot lasa indiferenta aceste nedreptati. Totul e sa le intelegi, sa le controlezi, si sa nu lasi aceste sentimente sa iti afecteze viata si relatiile.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005
Lauraa spune:
Draga mea, colega mea mi-a copiat toata lucrarea la licenta si SURPRISE (!!!!) a luat nota putin mai mare, ca a copiat si de la cel din stanga ei subiectul pe care eu nu l-am tratat suficient. Si nu a zis nici "Merci" niciodata. Eh, mi-a trecut, acum mi-am adus aminte dar ma doare-n cot. Atunci am fost cam verde insa...
Mama de Lara Celine
alinah spune:
Si eu m-am ofticat, dar in sens invers. La un examen tip grila, obisnuit de semestru, am copiat dupa colega "tocilara", eu fiind aia lenesa , ea a luat 9 si io am picat. Mentionez, aceeasi grila, nu lasa loc la interpretari.
Acum, ca tu i-ai facut caietul...daca lua nota mica nu te ofticai iarasi, ca meritai mai mult, adica lucararea doar atat merita???
Si mai am o observatie, am observat multi ca pretind sa aiba nota maxima doar ca au lucrat mult la lucrare, asta nu inseamna neaparat succes si ca cutarica a lucrat cu 2 luni mai putin...pai e corect?
Ce vreau sa spun e ca nu o nota conteaza in viata si nici cum ai luat un examen intr-un final, sunt examene la care am invatat pe rupte si am luat nota mica si examene la care m-am dus in dorul lelii si am avut surprize de nu ma mai tineam pe picioare de fericire. Acum toate astea sunt trecatoare. Notele raman undeva intr-un dosar, nu ridica nimeni statuie ca ai terminat sef de promotie (spre exemplu). Nu traim pentru titluri, note si calificative. Peste 5 ani nici nu-ti mai amintesti de examenele astea ca fiind ceva deosebit. Sunt lucruri mult mai importante in viata, o sa vezi, acum ca o sa intri in paine. Pune de o parte astea si incearca sa nu te uiti peste gard, ce model nou de mercedes si-a luat vecinul si incearca sa te simti implinita numai de dorintele si telurile tale. Nu toti avem aceleasi teluri, deci nu compara ceea ce vrei tu cu ceea ce vrea prietena ta.
Poze (23.08.2004)
anne`mary spune:
buna ziua
frumoase sfaturi. sunt perfect constienta ca viata mea de acum, si problemele mele de acum sunt o nimica toata in comparatie cu ce se intampal , asa cum zice alinah, cand oi intra in paine. si mai ai dreptate cand spui ca telurile mele sunt distincte de ale prietenei. amandoua ne uitam dupa mercedesuri...diferenta e ca eu vreau sa il cumpar singura cu banutii mei caci altfel nu as putea sa ma bucur de el. iar ea vrea sa-l obtina.
multumesc mult de sfaturi si ca ati impartasit ganduri si amintiri din vremea facultatii
pupici dulci
anne`mary