pacientele dr. Mihalache CFR2 (cap.3)
Raspunsuri - Pagina 10
Natasha71 spune:
Claudia, asteptam vesti de la tine, ai un tonus super! Tine-o tot asa! Sa inteleg ca mai ai cateva zile pana la test, poate pana atunci iti repari computerul, ne dai vestea cea mare si nu mai e nevoie de nici un fiv!
Chi spune:
Ma bag si eu in vorba, dar va citesc de mult timp si va cunosc deja foarte bine.Vreau sa incerc si eu o inseminare la dr Moisa si daca da gres, vin cu arme si bagaje la dr voastra, ca prea vorbiti frumos de ea.
Despre inseminare, parerea mea este ca e si o mare loterie pt ca oricat ne-am monitoriza, exact momentul ovulatiei este f greu de prins si cum noi sau sotii nostri, avem varii probleme, e foarte probabil ca ovulul sau spermatozoizii sa nu traiasca atatea ore cum spune la carte ci mult mai putin (poate si cateva ore) si practic sincronizarea sa nu se produca.
Cand ma gandesc cat de complex este totul si cate femei care habar nu au pe ce lume traiesc raman gravide pe banda rulanta, ma apuca disperarea!
Trebuie rabdare!
Mura, din partea mea, ai nota 10 cu felicitari pt rabdare si incredere!
Natasha71 spune:
Ai dreptate, CHI, este foarte complex totul mai ales atunci cand sunt mici probleme care adunate impiedica procesul sa se desfasoare asa cum trebuie... si trebuie muuuulta rabdare, eu nu excelez la acest capitol dar se pare ca nu prea am de ales, m-am autoeducat... 'cu rabdarea treci si marea'... acum incerc si eu sa strang cat mai multe informatii despre inseminare, deja le-am agasat pe fete 

cu intrebarile, dar ce sa fac... asta mi-e firea, trebuie sa aflu totul si sa inteleg, altfel nu pot... Din cate am inteles, ovulul traieste intre 12 si 48 ore iar spermatozizii traiesc intre 2 zile si 6-7 zile (daca reusesc sa intre in uter, e f.important, pt ca in vagin mediul este ostil lor si nu traiesc decat cateva minute). De aceea inseminarea inlatura acest inconvenient, ii introduce acolo unde ei pot trai mai mult...
Ce nu mi-e INCA mie clar, cand e mai bine sa se faca inseminarea, inainte de ovulatie sau dupa (vorbim de maxim 12 ore intre ele, nu de zile)?
Ioana75 spune:
Salut fetelor
!
Azi ma duc la doamna dr., ca nu ne-am mai vazut de o luna
. Sper ca i-a trecut raceala. Mai vine cineva azi? (eu sint la 18:45)
kla, stiam ca nu ti-ai facut testul, dar ziceam sa nu faci bai fierbinti, asa, prevenitv
. Cred ca ati citit si voi multe despre astea, nu va cicalesc, doar va reamintesc
. Te asteptam cu o veste bunaaaaaa
.
Va pup fetelor, si va doresc multa bafta luna asta. Se apropie deadline-ul la mine, intr-o luna jumate musai trebuie sa auzim de un bb, sa predau stafeta
.
Ioana
MURA spune:
Iubitele, ce mai faceti?
Lachione multumesc de intrebare. Se pare ca luna asta incerc o alta inseminare de data asta cu Gonal F si Menogon combinate.
Chi, bine ai venit pe la noi. Perseverenta este cheia succesului si asta fac si eu si celelalte fete, perseveram.
Ce sa zic despre femeile care habar nu au ce se intampla in organismul lor si raman insarcinate pe banda. Poate ca si noi am fi fost la fel daca nu aveam probleme. Crezi ca am fi stiut tot ce stim acum daca am fi ramas insarcinate fara prea mari batai de cap? Eu cred ca nu.
Natasha, inseminarea se face la 36 de ore dupa Pregnyl. Pregnylul se face cand foliculii depasesc 20mm. La 36 de ore se presupune ca ovulezi, dar.... e posibil sa fie mai devreme sau mai tarziu. De aceea daca este mai devreme e bine pentru ca ovulul s-a spart si spermatozoizii sunt pe drum, daca este mai tarzior..... asta nu e bine, de aceea se face o alta eco dupa inseminare. Eu am facut IAS la ora 10 dimineata si trebuia sa fac eco seara la 17.00 ca sa vedem daca s-au spart numai ca eu am avut niste dureri groaznice luna asta si nu am fost in stare sa ma mai duc la eco. Eram si cu nervii la pamant si nu mai voiam nimic. Ma gandeam cu groaza sa ma duc si sa imi bage iar sonda aceea peste toata durerea mea asa ca am vorbit cu Florina si ea a zis ca daca ma doare asa tare sigur ovulez si nu mai are rost eco.
Nu cred ca spermatozoizii pot trai atat de mult 6-7 zile si chiar daca ar trai atat de mult nu stiu cat de vioi ar mai fi.
Va pup, am putina treaba si mai "vorbim" mai tarziu.
AYSHA 2 spune:
Mura,sunt la inseminarea 2. Prima a fost luna trecuta, pe ovulatia mea,fara pregnyl, fara stimulare. Am inseminat cand foliculul avea vreo 22 mm. Nu stiu ce s-a intamplat.
Natasha, eu am dat pe o fiola de puregon cump. de la producator 1.900.000 lei. La farmacie costa vreo 2.400.000. Am luat 5, fac 4, apoi eco si daca se impune o fac pe a 5-a. Toate intramuscular, nedureroase.
Chi, ai dreptate cu sincronizarea. Nici eu nu sunt la Mihalache ( inca), dar ma simt asa de bine cu fetele....
Chi spune:
Si inca ceva : Moisa si majoritatea dr pe care i-am intalnit, recomanda contactul sexual sau inseminarea inainte de ovulatie, pe ideea ca ovulul e mai labil si traieste mai putin decat spermatozoizii.
OK, dar in cazul nostru (astenospermie) baieteii sunt cam lesinati, pana asteapta ei ovulul, mor cu totul! si totusi dr considera ca tot mai bine este inainte de ovulatie.
Parerea mea este ca e mai bine de prins momentul "dupa".
Parerea mea!
Natasha71 spune:
Bine ai venit in 'clubul' nostru, CHI, si eu te cunosc de mult timp (sa stii ca nu este un club cu circuit inchis, aici sunt si fete care nu sunt pacientele dr. Mihalache si carora le face placere sa intre pe subiect)

Ioana
, eu ma duc la d-na dr abia pe la sfarsitul lunii ca se se uite pe analizele mele hormonale si sa imi prescrie tratamentul de stimulare. Iubita, sper ca macar una din noi sa preia stafeta de la tine, cea mai aproape este Claudia
Dar experienta ta ne va ajuta mult, sunt sigura!
MURA, inca o data multumesc pt lamuriri, a inceput 'sa se faca lumina la sate'... draga mea, cand te mai simti rau intra si vorbeste cu noi, ai sa vezi ca vei gasi multa caldura!
Despre inseminare si MOMENTUL cand e mai bine sa fie facuta voi mai vorbi cat de curand, nu scapati de mine asa usor, ma documentez in continuare si ... voi reveni...
Natasha71 spune:
Buna-dimineata, fete frumoase! (de fapt e cam aproape de pranz...) Ce mai faceti, ce mai ziceti?
Mihaela
trebuia sa vina cu niste vesti de la eco...
Ioana
ce mai face bebelusa, ai vazut-o la ecografie?
Claudia
, ma tii ca pe jar...
MURA
, nu ne-ai zis luna asta ce faci?
Eu m-am hotarat, vreau menogon!(numai sa fie de acord d-na dr...)
Urmeaza un weekend pe cinste!