pacientele dr. Mihalache CFR2 (cap.3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pmihaela spune:

Natasha, imi pare rau ca n-ati prins momentul x, asta e, poate data viitoare. De-ar fi viata asta asa de simpla si totul s-ar rezolva cand si cum vrem noi, cred ca n-ar mai avea nici un farmec.
Eu maine merg sa fac eco, sper sa fie un foliculet, ceva, pe dreptul, va dau de veste !!!

Pupici la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxroxrox spune:

Draga MURA imi pare rau pentru nereusita ta, te inteleg, deoarece am trecut si eu prin asa ceva.
La Giulesti sunt in evidenta Dr.Dracea Laura care este foarte amabila si bine vazuta in randul medicilor, se spune ca este mana dreapta a Dr.Marinescu.Sincer nu prea am incredere in biologul care prepara sperma la laborator...iar la NOI problema este la calitatea "materialului" daca ma intelegi.
Cand ma intorc din concediu ma voi programa la Dr.Mihalache.
Iti multumesc pentru informatii si pe curand!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasha71 spune:

Buna-dimineata!

Fetelor, va multumesc mult! Azi vin si eu cu niste intrebari 'tehnice' care ma framanta de ceva timp (poate ma lamuriti si pe mine), am cautat eu prin arhiva dar nu am gasit ceea ce ma intereseaza:

1. cand anume se face inseminarea, in ce moment? stiu ca se fac eco repetate pana cand foliculii ajung la dimensiuni de peste 20 mm. care e ordinea? foliculi peste 20, pregnyl si dupa cat timp inseminarea? sau inseminarea se face dupa ce foliculii s-au spart? eu stiu ca ovulul traieste intre 12 si 48 ore dupa ovulatie iar spermatozizii traiesc intre 2 si 6 zile (daca au 'apucat' sa intre in uter). Vad ca este foarte important sa sincronizezi toate aceste elemente: glera favorabila, folicul eclatat si spermatozozizi vioi (adica pauza minim 3 zile inainte)... mi se pare ca aici e cheia problemei.

2. in ce zile se face stimularea cu injectabile? ce e mai bun, menogonul, gonalul sau puregonul? se fac tot intramuscular? in ce cantitate? se gasesc la noi in farmacii?

3. ce tratament primiti dupa inseminare? progesteron, aspirina, etc?

Da, Aysha, sunt multumita ca ovulez in fiecare luna, dar ce folos daca nu reusesc sa raman... si sotul meu a inceput sa ia tribulus de vreo 10 zile, o sa vedem efectele cand vom repeta spermograma... Vad ca ai inceput stimularea, multa bafta!

Mihaela, asteptam vesti de la tine!

Pup toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pmihaela spune:

Buna dimineata, fetelor!
Natasha, o sa-ti raspund in masura in care stiu caci eu am facut doar o inseminare.
Ce sa iei inainte, nu stiu daca e vorba de mai bun, sau mai putin bun, cred ca e functie de fiecare, eu nu am luat nici una din cele mentionate de tine, am luat clostilbegit, este cel mai slab am inteles,caci ovulatie am. Se face monitorizare (eco) asa cum stii, iar inseminarea se face cand cresc foliculii (peste 20 mm), de regula in jurul zilei a 14-a (la mine a fost 13).Cand sunt maturi, stabileste cand se face inseminarea, iar pregnyl-ul se face cu 36 ore inainte de inseminare. Intr-adevar, cred ca e foarte important sa prinzi momentul, pe mine m-a intrebat inainte de inseminare daca ma doare burta, incepuse sa ma doara, si a zis ca e bine, am mai stat putin, si m-a durut si mai rau, probabil momentul cand se sparg...
Dupa, mie mi-a dat utrogestan si niste supozitoare (scopnatil cred), doua saptamani de la inseminare. Dupa, depinde, daca nu-ti vine, iei in continuare...
Referitor la abstinenta, depinde si aici, sotului meu i-a facut mai multe spermograme (mobilitatea e cam slaba), cu 3 zile abstinenta, 5, si nu mai stiu, cert e ca i-a facut cred vreo 4 si a tras ea concluzia cate zile e mai bine sa avem pauza. Cam asta e. Sper ca te-am lamurit cat de cat.
Eu merg azi, sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Natasha, inseminarea se face dupa cum ai aflat deja cam in a 13-14-15 zi a CM. Tratamentul injectabil se face incepand cu a doua zi a CM, asa este cel mai bine. Menogonul este foarte bun mai ales ca este un produs natural (se produce din urina femeilor la menopauza), apoi mai puternic este Gonal F care este si mult mai scump.Menogon = 400.000 fiola; Gonal F = aproximativ 1.900.000 fiola.
Menogonul se gaseste acum , stiu eu 2 farmacii la care poti gasi iar Gonal F nu prea am gasit, in schimb mi-a facut rost Dr. Matei. L-am cumparat de la ea la jumatate de pret pentru ca spunea ea e la limita expirarii numai ca eu am vazut pe cutie ca a expirat in luna a 8-a 2004. Stie ea probalil nu cred ca imi da medicamente expirate.
La mine Menogonul nu si-a facut efectul asa cum ar fi trebuit dar la mine analizele hormonale sunt toate sub limita minima (insuficienta ovariana). Eu am nevoie de ceva mai puternic adica de Gonal F.
Tratamentul dureaza 8-10 zile timp in care se fac ecografii. Dupa cele 10 zile se monitorizeaza in continuare cresterea folilulilor si a endometrului si cand foliculii sunt peste 20mm si endometrul destul de gros, minim 10mm, se face injectia cu Pregnyl pentru a sti sigur ca ovulatia se produce peste exact 36 de ore, moment in care se face si inseminarea. Dupa inseminare imediat o pastila de No-spa, apoi din seara acelei zile incepe Utrogestanul 2 seara si 2 dimineata timp de 14 zile, daca nu vin rusii continui cu Utrogestanul. In rest mai nimic, poate in ziua inseminarii daca ai dureri sa pui supozitoare Scopantil, asta pentru durere.
Cred ca ovulul traieste doar 24 de ore si spermatozoizii 24-48 de ore. Migratia spermatozoizilor pe trompe se produce in 20-30 de minute de aceea Florina te tine pe masa cu picioarele in sus o jumatate de ora.
Abstinenta e bine sa nu fie mai mare de 3 zile, cam asta este perioada optima.
Daca nu ai inteles ceva sau daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile nu ezita sa intrebi chiar daca unele chestii ti sa par fara importanta. Aici totul este important.
Multa bafta
Sper ca impreuna cu Mihaela am reusit sa te lamurim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Natasha,eu am inceput stimularea cu puregon de 100 UI , din z. 5, cate una pe zi. Azi am facut a 2/a injectie. Sambata ma duc la prima eco si dupa aia urmeaza alte monitorizari, in f-tie de evolutie. Iti spun rezultatuil dupa prima eco. Nu stiu exact care dintre stimulente este mai bun, dar cred ca puregonul este destul de puternic. Se fac la stricta indicatie a medicului !!!! nu dupa ureche . Pregnyl nu am facut inca, dar voi cere asa ceva. Nu stiu exact la cate ore se face, dar o fata de la FIV a spus ca se face cu 12 ore inainte, deci probabil ca tot dr. stabileste, in f-tie de marimea lor.
Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Aysha, poate ca la FIV se face pentru maturarea foliculilor pentru ca la FIV nu e nevoie sa se sparga , chiar nu e indicat sa se sparga pentru ca trebuiesc culesi direct de pe ovare prin punctie, sub anestezie generala. Daca se sparg inseamna ca s-au pierdut.
Pentru inseminare se face Pregnyl cu 36 de ore inainte. Eu am facut de 3 ori. Si pe prospect scrie ca la 36 de ore se produce ovulatia.
Inceperea tratamentului din ziua a doua a CM si nu din cea de a 5-a este mai eficient.
Aysha, la tine e prima inseminare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Ce faci Mura mea frumoasa? Am intrat sa te pup pe tine si pe fetele tale de aici. cum mai stai? Pe cand o noua incercare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasha71 spune:

Fetelor, ati fost foarte dragute , mi-ati dat o gramada de amanunte, dar eu tot mai am intrebari:

- MIHAELA, asteptam vesti bune!

-AYSHA, cat costa puregonul si cate tb sa faci? se fac intramuscular, sau subcutanat?(intreb pt ca eu stiu sa-mi fac injectii dar numai intramuscular); Sa ne tii la curent cu monitorizarea, iti tin pumnii!

-MURA, la ultima eco pe care ti-o face (inainte de inseminare) foliculii sunt deja sparti, sau au au anumita dimensiune? Sau sa pun altfel intrebarea: cand depasesc 20 mm faci pregnylul si apoi inseminarea direct dupa 36 ore? Inainte de inseminare nu mai faci nici o eco sa se vada daca foliculii sunt acolo sau 'au plecat'? Pt. ca mie mi s-a intamplat ca sa ovulez inainte de cele 36 ore de la pregnyl... Apoi menogonul in ce cantitate/ injectie? Cate zile incepand din a 2-a zi? Stii cumva care e diferenta dintre puregon si menogon?
Experienta ta este de mult folos, sa stii

Hai fetelor, mai intrati si voi sa mai stam de vorba Claudia (KLA), Terrapin, Stepha, Ioana, RO ANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

salutari!!!!

mai fetele sunt suparata ca nu mi-a gatat de reparat calculatorul....sa-l ia naiba!!!

n-am mai avut rabdare si am iesit la un net sa vad ce mai faceti .....v-am citit repejor si vad ca inca nici o veste ca va veni vreun bb....

MURA-iubita imi pare si mie rau ca nu a fost nici de data asta,dar eu cred ca fiecare dezamagire ne face mai puternice.

nu mai stiu exact care ati intrebat care dintre stimulente e mai bun....eu din cate m-am interesat si din proprie experienta zic ca gonal f...e mai scump,dar e bun si pt endomentrul nu numai pt foliculi,e putin scup dar eu cred ca merita,aici 10 fiole de gonal f 75 costa 300€,deci vine 30€/fiola,daca vreti careva si nu-l gasiti in romania spuneti-mi si cu placere vi-l trimit,eu din toate IA care le-am facut in nici o luna nu am aj7uns sa fac toate 10 fiolele care sunt intr-o cutie si mi-au ramas pt urmatoarea luna de fiecare data!chestia ce nu-mi place mie e ca asta trebuie facut subcutaneu in burtica si pe mine una ma doare de numa!

despre mine nu prea am noutati...sunt in ziua 8 dupa IA si azi au cam inceput sa ma deranjeze ovarele.....ca niste crampe.....numai d-zeu stie ce va fii!eu tot sper sa fie cu ochisori.......
oare v-am zis ca daca nici acum nu va fi la sfarsitul lunii asteia voi incepe tratamentul pt FIV?hmmm....poate v-am mai zis dar am uitat....poate saptamana viitoare va voi anunta vestea cea mareeeeeeeeeeeee...uff ce frumos ar fii!

am scris cam mult stiu...dar cum intru mai rar am zis sa-mi fac plinul acum

IOANA-mama draga mesik mult pt sfaturi ,dar eu nu sunt graviduta inca....imi astept randullllllllllllll cu optimism!mai am de asteptat o saptamana pana pot sa-mi fac testul magic!

va pup dulce pe toate ,sa fiti cuminti si curajoase!

Mergi la inceput