hemoroizi - tratament

off, off, off... sunt in faza asta: constipatie, sangerari, dureri in timpul defecatiei si mai ales purit (mancarime in regiunea anusului); am facut tratament cu hemorzon ovule dar degeaba, nici o schimbare...
poate stie cineva vreun tratament mai eficient.
Claudia
Raspunsuri

mmc_nd spune:
Claudia, si eu am probleme similare din cand in cand.
In primul rand, trebuie sa ai grija ca nu ajungi la constipatie. Daca nu iesi afara 1-2 zile ia masuri - fie ceai antihemoroidal (pe mine m-a reglat foarte bine), fie, in cel mai rau caz si pentru situatii de urgenta, supozitoare de glicerina (nu trebuie insa sa abuzezi de ele). Mie doctorul mi-a spus ca kk normal trebuie sa fie pastos (scuzati, citez intocmai), astfel nici nu te vei rani. Tu ai fost la doctor?
Acum, pentru situatia in care esti, tot doctorul mi-a dat urmatorul tratament: fierbi in 3 litri de apa o cana de tarate de grau - sper ca tin bine minte cantitatile. Oricum obtii un lichid ca o smantana subtire in care te asezi cu fundul (sa nu fie fierbinte, ci suportabil de cald) si stai acolo pana se raceste. Sa vezi ce bine iti face!!!
Pruritul apare tot din cauza constipatiei, mi s-a explicat, ca se formeaza presiune pe hemoroizi. Eu mai pun Hermozon unguent sau crema de galbenele.
Sanatate!
mmc

mmc_nd spune:
Claudia, si eu am probleme similare din cand in cand.
In primul rand, trebuie sa ai grija ca nu ajungi la constipatie. Daca nu iesi afara 1-2 zile ia masuri - fie ceai antihemoroidal (pe mine m-a reglat foarte bine), fie, in cel mai rau caz si pentru situatii de urgenta, supozitoare de glicerina (nu trebuie insa sa abuzezi de ele). Mie doctorul mi-a spus ca kk normal trebuie sa fie pastos (scuzati, citez intocmai), astfel nici nu te vei rani. Tu ai fost la doctor?
Acum, pentru situatia in care esti, tot doctorul mi-a dat urmatorul tratament: fierbi in 3 litri de apa o cana de tarate de grau - sper ca tin bine minte cantitatile. Oricum obtii un lichid ca o smantana subtire in care te asezi cu fundul (sa nu fie fierbinte, ci suportabil de cald) si stai acolo pana se raceste. Sa vezi ce bine iti face!!!
Pruritul apare tot din cauza constipatiei, mi s-a explicat, ca se formeaza presiune pe hemoroizi. Eu mai pun Hermozon unguent sau crema de galbenele.
Sanatate!
mmc

puskin spune:
Buna Claudia,
Eu am reusit sa rezolv problema asa:
-ceai antihemoroidal
-hemorzon unguent
-Detralex ( sunt pastile)
-NU mai folosi deloc hartie igienica, ci spala bine zona cu apa si sapun
Ai grija cu constipatia, incearca sa mananci multe fructe, legume si cereale.
Sanatate,
Ruxandra

Loma spune:
Carpicon supozitoare tare bun, sau crema, insa sa urmaresti ce scrie pe cutie neparat sa contina rasina de conifere, stiam ca nu prea se mai gaseste.
Extrase dintr-un topic mai vechi tot de de DC:
Cum am scapat eu definitiv de hemoroizi: - metoda babeasca
Timp de 30 zile la fiecare 2 zile cate 2 banane coapte mancate cu coaja cu tot ( sa stiti ca nu sunt rele).
Un unguent ( eu am folosit hemcort ) aplicat in fiecare zi dupa ce stateam cu fundul in apa calda pe care nu o lasam sa se raceasca, cam 5-10 minute.
Procto-glyvenol unguent!!
E un pic cam scump,dar isi merita banii!!!
Eu am avut dupa nastere o criza hemoroidala urita de tot si mi-am revenit foarte repede dupa aplicarea unguentului!!!
PS Pentru fetele cu probleme de constipatie cronica:incercati o vreme ca dimineata pina la ora 12 sa nu mincati altceva decit fructe de orice fel(nimic altceva decit fructe-fara cafea,ceai,lapte).Apoi de la 12 si pina seara mincare obisnuita.
Loma
Smerenia este regina virtutilor.

Karina spune:
Da click si mai jos:
Compresa cu rivanol pt. hemoroizi ?
Asta e parerea mea si nu trebuie sa faci ca mine

Karina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Karina spune:
Pt constipatie incearca Duphalac. E cam scumpicel, dar merita !
Asta e parerea mea si nu trebuie sa faci ca mine

Karina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Klaus29 spune:
nu mergeeeeee
am incercat cu ceai antihemoroidal si procto-glyvenol unguent... dar nici un rezultat
au trecut vreo 10 zile... credeti ca o sa aiba efect in timp si sa mai continui sau sa incerc altceva???
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

andreea_tx spune:
Eu de la nastere nu am mai avut probleme cu urmat. trat.se amesteca in parti egale ung. de proctoglyvenol pimafucort si lasonil.se unge de 2-3 ori pe zi.in acelasi timp se fol si sup.proctoglyvenol tot asa 2-3 pe zi.la aceste creme o sa gasesti o spatula mica si cand faci amest. si te ungi incerci sa bagi un pic de crema si mai inauntru in anus.seara la culcare dai cu mai multa crema si bagi si un supozitor .
andreeat

ankgratiela spune:
Uite cum am rezolvat eu problema, care era deosebit de acuta , m-am operat de hemoroizi in timp ce eram insarcinata.
- de retinut ca orice unguient sau supozitor oricat de scump ar fi , nu rezolva decat pt 2-3 ore pb, si marea majoritate nu se aplica pe zone care sangereaza sau sunt purulente
-pentru constipatie Herbolax, indiferent cate fibre sau alte chestii mananci, nmacar pana se iese din criza( este numai din plante si nu creeaza dependenta)
-pastile de Ginkor fort- actioneaza din interior si mareste circulatia singelui exact in zona asta si pot sa iti garantez ca dupa un tratament complet cu el se amelioreaza muult situatia( in cazul in care esti gravida inghite Detralex)
- o igiena a zonei deosebita, dar nu exagera cu sapunul, si foloseste sapun de copii
- de retinut ca hemoroizii nu se vindeca miraculos, se amelioreaza situatia, dar chiar si dupa operatie pot aparea alaturi
-incearca pe cat este posibil sa scoti definitiv din alimentatie orice condiment, oricare din condimente la iesire irita, nu bea cafea, nu alcool, nu grasimi
- dupa ce vei iesi din criza( si asta se intampla cam in 10 zile cu sfaturile mele) consulta un homeopat
- pentru hemoroizii cate se trombozeaza apeleaza cu mare incredere la clinica Proctoline, acestia nu se pot vindeca cu absolut nimic, ramane acolo chiagul de sange si se poate infecta casa nu mai vorbim de durerile insuportabile
Sper ca sfaturile mele iti vor fi de folos, eu am iesit din criza si inca nu au revenit de 6 luni, dar situatia mea a fost cumplita , nu mai puteam merge, efectiv ma taram in 4 labe prin casa
- multa sanatate si nu ezita sa ma contactezi daca vrei mai multe amanunte
Ank si Teo0 1an 1 luna

araya spune:
Dupa nastere am suferit cumplit, acum parca nu mai este asa de rau. Si chirurgul, si ginecologul mi-au spus ca nu exista rezolvare (sa exclud condimentele si daca sangerez sa ma ung cu Proctolog)