hiperactiva si nemancata...

hiperactiva si nemancata... | Autor: luciana12

Link direct la acest mesaj

Am o bebelusa de 8 luni tare neastamparata. A inceput deja sa stea in picioare pe marginea tarcului si e intr-o agitatie continua. Doarme relativ bine, dar cand vine ora mesei....ufff...nici 3 minute nu sta calma in scaun si incepe...eu cu lingurita in dreptul ei, ea cu nasul cand in jos, gasindu-si de lucru (de ex: scarpina scaunul sau isi studiaza talpa) cand in dreapta, sus, stanga, ba se agita, se foieste...si uite-asa din cauza agitatiei inghite si aer si da mancarea afara. La biberon la fel...bea mai mult aer decat lapte. La san idem. A fost o vreme cand o potoleam cu peritol, dar deja era riscul sa cream dependenta. Stiu ca trebiue sa nu o fortez cu masa, dar chiar sa ia cateva lingurite si apoi nimic de teama ca vomita?...Am tinut-o si nemancata uneori si 7 ore si tot asa se comporta. Nu mai stiu ce sa-i fac.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Ai incercat sa-i schimbi mancarea? Adica nu-i place chiar nici un fel de mancare? Nu are nici o mancarica preferata?
Caut-o de viermisori. Chiar si un copil de 8 luni poate avea viermisori.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Schimba locul de hranit, schimba tactica si vesela, ai grija ca ea sa fie atenta la mincare, stiu ca e greu dar e musai. & ore de nemincat nu e o solutie, nici nervi si nici renuntarea.
Si cu Eva mea am trecut la fel priin multre faze de acest gen si citeodat picam testul , citeodata nu.Important e sa nu te dai batuta, si fa si o vizita dc cu set de anlize complete.

Lavi bebe teo din butici + Eva mica

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Asa era si fiu-meu la virsat bebelinei tale. Si stii ceva? Acum are 19 ani si tot la fel se comporta vizavi de mincare (e.g e un chin sa gatesc ceva pt. el care sa ii si placa). Are o gramada de lucururi pe care nu le suporta si ar minca numai junk...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUSE spune:

Salut fetelor !
Nu stiu in ce stadiu mai esti cu bebelina ta ( a trecut ceva vreme da cand ai scris mesajul), dar iti pot spune prin ce am trecut eu (si inca nu am depasit problema).
Pe la 2 luni si ceva bebelinul meu care ieri a facut 9 luni nu a mai vrut sa manance san (lua cateva gurite si apoi incepea sa tipe si facea ca un arc). Nu a mai luat in greutate, imi cerea tot mai des sa manance, am fost la medic si im tot spunea ca poate mananc eu ceva ce nu ii prieste. Ajunsesem aproape sa nu mai mananc nici un fruct nici o leguma cruda (sunt moarta dupa salate de legume si fructe), nu chiftelute, nu cartofi, nu nu si nu. Nu mai stiam ce sa mananc. Singura care nu avea contraindicatii sigur era carnea (am ajuns sa o urasc). Copilul a mancat din ce in ce mai putin pana cand a ajuns sa nu mai manance deloc.Secretia de lapte se micsora pe zi ce trecea nefiind stimulata de supt. Ma duc din nou la doctor, intre timp copilul normal slabise, desi incercasem sa ii dau si lapte praf pe care nu il accepta de asemenea. Doctorita, inteligenta, zice"pai nu vezi ca nu mai ai lapte, ce vrei sa manance ?" desi stia ca venisem si in urma cu 2 saptamani sa ii spun ca nu mananca copilul si atunci aveam sanii pietroi.Ce sa iti spun, m-a facut sa ma simt ca o cretina care nu vrea sa isi hraneasca copilul (care plangea toata ziua si noaptea de foame, dar nu vroia nimic -n feluri de lapte incercate).
Am schimbat doctorita, dar nici la cealalta nu am gasit rezolvarea.
Ea considera ca Exlutonul a schimbat gustul laptelui (m-a facut sa ma simt si mai vinovata decat prima).
Am cumparat tot felul de biberoane, am un dulap plin. Singurul cu care a vrut in sfarsit sa manance a fost CHICCO din acela fiziologic (300.000 lei, dar eram atat de fericita ca mananca incat nu mai conta!). A mancat NAN 2 saptamani, dupa care iar a inceput sa faca la fel ca si la san .Am schimbat laptele pe SIMILAC. L-a mancat, desi nu cine stie ce -in medie 120 de ml la masa si fara placere(doctorita imi spunea vadit plictisita de insistentele mele ca are colici si de aceea nu mananca bine (ii cerusem sa facem niste analize sa eliminam posibilitatea unor virmisori sau alte probleme medicale), pana la 6 luni jumate cand am facut o enterocolita. M-am dus la medic dupa vreo saptamana de diaree (eu deja ii dadusem lapte fara lactoza, supa de morcov si orez, ceai de menta). Doctorita imi spunea sa fac exact ce deja facusem, in plus ne-a dat Debridatul, care intr-adevar ne-a ajutat, si SURPRIZA ne-a dat sa facem, o coprocultura ! Imi venea sa innebunesc !Eu ii spuneam de 2 luni sa facem asta si de-abia dupa ce copilul a facut diareea aceea a ajuns si ea la concluzia ca ar trebui facuta o analiza !Care bineinteles ca a iesit pozitiva la giardia (copilasul meu e la fel de agil ca si fetita ta si de pe la 3-4 luni baga in gurita tot felul de obiecte si lucruri -hainutele lui, cearceafurile, pernuta, punea gurita pe marginile carucirului atat de repede incat nu puteam sa il impiedic tot timpul sa faca asta, iar doctorita sustinea ca un copil atat de mic nu are de unde sa ia giardia)
Vreau sa iti spun ca din momentul in care i-am dat laptele fara lactoza copilul meu l-a baut si cu placere si in cantitate mai mare. Din prima saptamana ajunsese la 200 de ml, ba uneori chiar depasea.
Pe la 4 luni incepusem sa ii dau cu lingurita sucul de fructe, apoi pireul de fructe , supa, etc. NU VROIA SA MANANCE NIMIC !! Exact ca fetita ta se misca in toate partile, nu statea locului o secunda. Era epuizant sa manance si pentru mine si pentru el. Am incercat tot ce mi-a trecut prin cap si mie si celor cu care am mai vorbit, vesela frumoasa, colorata, moale, tare, avea canita lui mereu aceeasi, ma faceam ca mananc si eu, a mancat in liniste sa nu ii distraga nimic atentia, a mancat apoi pe muzica, ii aratam jucarii undeva sus deasupra capului, deschidea gurita si eu cu lingurita pac mancarica (mergea o data de 2 ori ca dupa aceea se prindea si nu mai tinea figura).Locul era mereu acelasi dormitorul lui unde ii place sa stea.
Ajunsesem la concluzia ca nu ii place nici un fruct nici o leguma pentru ca le-am luat si pe rand si i le-am dat NIMIC !!!
Cand a inceput sa manance laptele delactozat a inceput sa manance si mancarica mai bine. Uneori manca cate un castronas plin. Eram atat de fericita ! A durat cam o luna... Apoi iar nu a mai vrut.Cand incercam sa ii dau lingurita cu papa strangea buzitele, cand era vreo doctorie (vigantol, fier)sau ceva de baut-apa, suc- o accepta fara probleme .Vazand ca iarasi sta pe loc cu greutatea, am disperat (dupa experienta dinainte de la 4 luni la 6 cand lua cate 100-200 g pe luna, cine nu s-ar fi panicat?) si i-am pus fructele in biberon. Din castronas manca o lingurita si atat, cu biberonul manca 200 ml.
Din cand in cand mai incerc sa ii dau cu lingurita, dar se stramba de zici ca ii dau fiere.Nu pot intelege cum mananca din biberon exact aceeasi mancare ! Dupa ce am inceput sa ii dau totul cu biberonul s-a rotunjit la fata, este mai vesel, doarme mai bine (deh e satul). Nu iti recomand sa faci ca mine pentru ca acum am incput iarasi ofensiva linguritei. As vrea sa il dau la cresa si nu cred ca il primeste daca mananca biberon.
Cat despre agitatie, si la biberonul cu fructe sau supa, pe care il mananca in patut culcat pe spate sau pe o parte, este la fel de agitat. Giardia am tratat-o cu remedii homeopate pentru ca am inteles ca cele alopate sunt toxice pentru ficat si nu sub
nt recomandate la copilasi asa de mici.Acum suntem si mai nervosi pentru ca ne dau dintisorii de sus si se vad 4 dintr-o data.
Astazi este prima zi cand am atacat mai serios problema linguritei.A mancat dimineata la 7 lapticul cu cereale si la 12 i-am dat supa cu lingurita (doar 5-6 lingurite a vrut). A baut ceai si a adormit. Doarme de o ora jumate...Voi vedea. Tu in ce stadiu esti ?

Sper ca nu te-am plictisit, dar simteam nevoia sa imi spun offul si asemenarea cu tine mi-a dat aripi (ca sa zic asa).

Pofta mare si pupici,
Mama lui Sorin

Mergi la inceput