ce stiti despre menopauza ?

ce stiti despre menopauza ? | Autor: silveana

Link direct la acest mesaj

Aveam 27 de ani cand m-am imbolnavit de tiroida(hipertiroidie cu boala Graves basedow).Am urmat timp de 1 an tratament dupa care la indicatiile medicului endocrinolog m-am operat fiindu-mi scoasa doar o parte din tiroida,doctora asigurandu-ma ca voi putea avea copii si ca nu este cazul sa ma ingrijorez!In urma operatiei am ramas fara ciclu iar dupa mai multe investigatii aceeasi doctora mi-a zis cu seninatate ca am intrat la menopauza.Va dati seama ca in clipa aceea tot universul meu s-a distrus,niciodata nu avusesem probleme cu menstruatia iar acum dintr-o data sa primesc asa o lovitura!Doctora m-a asigurat ca nu este din cauza operatiei ci ca asa avea sa se intample chiar daca nu m-as fi operat,am incetat sa ma mai duc la ea nevrand sa accept situatia.Un an de zile am umblat pe la alti doctori,ginecologi,endocrinologi si toti mi-au spus acelasi lucru,menopauza.Acum am 33 de ani si abia de anul trecut am gasit singurul tratament dupa care ma simt mai bine si cu care am scapat de simptomele bolii,copii nu pot avea decat cu un ovul de la altcineva.Va inteleg pe toate care aveti probleme,nu va lasti!Dumnezeu este sus si are grija de fiecare!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Silveana, si eu aveam 21 de ani cand am pierdut primul si ultimul copil din viata mea.Doctorita la care mergeam mi-a vazut chisturi si a zis ca e nevoie de operatie pt a le scoate(si pt a mai putea avea copii) Zis si facut.Iar dupa operatie, cu aceeasi seninatate ca si dc. tau imi zice: Ti-am scos ovarele dar nu e nici o problema, iti zic eu ce sa faci pt a putea avea copii.Si mie mi-a cazut cerul pe mine.Am crezut ca innebunesc.N-am mai fost niciodata la ea.In schimb am fost la Tm si in Spania aici si am aflat ca mai am ovarul drept(o bucata), si ca ceea ce am avut nu au fost nici pe departe chisturi, ci doar cheaguri de sange.............................
Am 26 de ani acum, mi-e din ce in ce mai greu ca na.............cam acum e varsta cand vrei un copil, toate colegele mele au cate un copilas, sau sunt insarcinate.............
Eu nu prea am nici o speranta pt ca procentul de reusita e ff mic (25%), dar totusi ma gandesc ca exista D-zeu si vede cat de mult imi doresc si cat de mult sufar pe chestia asta.
Tu nu iei nimic pt menopauza? Eu in tara si o perioada de timp aici am luat anticonceptionale pt a avea ciclu, iar acum imi pun plasturi pe fund (exact cum ar fi alea pt fumatorii ce vor sa se lase).
Daca nu as avea ciclu si nu mi-as pune nimic mi-ar fi tare rau.
Sincer crede-ma te inteleg prin ce treci.Iti urez mult noroc.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silveana spune:

Mihaela,ma bucur ca pot sa stau de vorba cu tine despre acest subiect,putine prietene inteleg prin ce-am trecut si cat am suferit.Imi pare rau totodata ca mai exista femei tinere care dintr-o neglijenta a doctorilor au fost mutilate pe viata, asa ma simt mutilata!Dupa mult timp am reusit sa-mi revin si sa trec peste asta si sa ma agat de aceast Fiv ca pe o ultima solutie.Problema este ca doar eu ma gandesc la asta nu si prietenul meu cu care sunt impreuna de 7 ani(de 4 stam impreuna) si tot nehotarat este,nu concepe ideea ca nu pot avea copii.Acum sunt mult mai linistita, el este plecat iar eu imi vad de tratament in continuare.De 1 an de zile fac implant cu Rissele si ma simt foarte bine.Acum pentru ca au trecut cele 6 luni de cand l-am facut ultima data imi fac o noua serie de analize caci numai asa mi-l face,daca imi ies analizele bine, riscuri fiind destule.Trebuie sa fac la fiecare 6 luni eco mamara si eco transvaginala iar la 1 an Papa-Nicolau.Se implanteaza in fesa o pastiluta,ca si cum ai face o injectie iar pastila asta tine timp de 6 luni,in paralel cu implantul la fiecare 15 zile de cand mi-a venit "ciclul" iau Utrogestan timp de 12 zile si tot asa.Am un an de cand urmez tratamentul si ma simt mult mai bine, am scapat de insomnii si de dureri de cap,bufeuri si restul pe care le stii si tu foarte bine.Toate starile aste ma terminasera psihic de-mi era si mie lehamite de mine,nu mai vorbesc de cei din jur!Acum doctora ma incurajeaza si-mi zice ca au mai fost cazuri care in urma acestui tratament au inceput sa mai ovuleze dar eu nu mai cred nimic si de cate ori ma duc sa-mi fac eco vaginala nu-mi pun mari sperante ca sa nu fiu dezamagita,acum ultima data cand mi-am facut-o in afara faptului ca endometrul si-a revenit si pot tine o sarcina,ovarele tot inactive sunt.Am incredere in Dumnezeu si ma las in voia Lui!Iti urez mult noroc si sa ti se indeplineasca tot ce ti-ai propus!

Mergi la inceput

Mihaela,am uitat sa-ti spun ca mie doctorul Marinescu nu mi-a specificat nimic despre faptul ca as da vre-un ban pe ovule,banca de sperma exista dar pentru asa ceva nu!Atat mi-a zis ca nu se tine o evidenta la ovule decat ca cea de la care au fost recoltate sa fie sanatoasa.De doctorul Marinescu ce stii?

Mergi la inceput

Silveana , e nasol, vad ca tu ai de facut mai multe chestii decat mine.Eu nu am avut mult timp treaba cu bufeurile pt ca am inceput sa iau anticonceptionale exact dupa operatie.Aici am stat mai bine de jum de an fara sa iau nimic sa vad daca imi mai functioneaza bucatica de ovar lasata, dar nu mai vrea sa functioneze.Pe perioada ai mi-a fost tare rau intr-adevar.Dar am suportat cu gandul ca va da roade.................
Eu cu sotul meu nu am treaba. Din contra, el e cel care-mi zice mereu:Lasa ma, bine ca esti sanatoasa.Daca o sa poti bine, si daca nu la fel.Zice ca au fost atatia oameni pe lumea asta ce nu au putut avea copii, si ce au putut face? Nimic, au trait asa.
Partea proasta e ca nu accept eu ideea asta.Si la mine e altfel.Daca atunci cand m-a nenorocit "doctora" asta mi-a cazut cerul in cap, am zis ca cu trecerea timpului o sa uit cat de cat si o sa-mi revin.Dar cu cat trece timpul cu atat mi se adanceste rana mai tare, si devin din ce in ce mai irascibila, insuportabila, plang din orice, sunt paranoica ce mai..................Sper sa ma pot controla ca pana la nebunie e doar un pas.
Eu cand am sunat la Tm. si am intrebat pretul mi-a zis 3000€ in care se includ si ovulele.De regula ovulele se cumpara.Poate acolo nu e asa.Nu stiu.
De dc Marinescu nu stiu absolut nimic, crede-ma.Ti-am zis mie mi-a recomandat-o cineva pe dc Laura Dracea de la aceeasi clinica.
si mai vorbim.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Fetelro va tin pumnii sa dea roade tratamentele si sa aveti cat eun bebic cat d ecurand.
Va sfatueisc sa va RUGATi mult si sunt sigura ca Dumnezeu va va ajuta!
VA pup si numai bine, sa veniti cu vesti bune

Denisa
7+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Denisa, multumim multttt de tot pt incurajari.Nu toata lumea ne intelege.
Ti-am vazut pozele.

Mihaela

Mergi la inceput

Multumim,Denisa pentru incurajari si as vrea sa stiu, tu ai ramas cumva insarcinata prin Fiv?Spune-mi te rog mai faci vre-un tratament in timpul sarcinii si ce analize se fac inainte de fiv,a cata oara ai reusit si daca costa la fel ca prima data.Te pup pe

Mergi la inceput

MIhaela, eu acum de cand stiu ca ovarele nu-mi mai functioneaza nu prea mai am chef de.Inainte de a ma imbolnavii eram o persoana foarte activa si plina de initiativa, acum fug ca de nu stiu cum sa scap mai repede,poate este doar o obsesie de-a mea.Din cate am mai citit, si rau am facut, cam asa se este!Nu zic ca tot timpul mi se intampla dar in mare parte da, tu daca nu sunt indiscreta dupa ce-ai patit ti s-a schimbat intr-un fel sau altul viata ?Cand vrei sa vii in Ro pentru Fiv,te-ai hotarat deja?Iti tin pumnii dupa acum ,sa ai reusita din prima si sa fii !
Te pup

silveana

Mergi la inceput

Vai Silveana, cat de mult ne asemanam.Si la mine e la fel.Si eu ma rog sa se termine cat mai repede.Sotul meu nu intelege ce mi se intampla si zice ca sunt ninfomana.
Mi-a zis cineva sa nu-i zic niciodata ce mi se intampla.Sper sa nu afle el.
Eu vreau sa vin in Rom. in august sa fac analizele si sa ma intorc in iarna sa fac Fiv-ul.Poate, nu sunt hotarata.Si nu stiu nici unde sa-l fac.As merge la Tm. dar am inteles ca dc de acolo nu vorbeste nimic cu tine.
As merge la Bc la Giulesti la dc Laura Dracea.Am inteles ca e tare de treaba.Dar problema e ca nu am pe nimeni in Bc si nu o sa am cu cine merge la clinica si la cine sa stau.Hai ca de stat sai la hotel , dar n-are cine sa ma ghideze prin Bc.Si sotul meu nu stiu daca va veni in iarna.Cred ca va veni acum , face analizele, doneaza sperma, si nu stiu daca se mai intoarce pt FIV.
Nu stiu, o sa vad eu.Important e sa reusim.TOATE.
Te pup. Mai vorbim.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgippo spune:

buna fetele mele dragi.din cate am citit nu radiati de optimism:nu-i nimic ; si eu sunt in aceeasi situatie ca si voi dar acum ma simt putin mai bine d.p.d.v. psihic am 35 de ani si diagnosticul menopauza precoce cu toate simptomele aferente care le-ati listat si voi.
cand am aflat aceasta veste am fost ffffffff...distrusa ,mi-am isterizat sotul timp de 3,4 luni am venit in Rom.pt a consulta zeci de doctori am cheltuit muuuulti bani timp si nervi, am auzit acelesi cuvinte,etc.am luat "2 saci" de ceaiuri,tincturi si pastile am plecat in Italia am facut o luna de tratament dupa care am intrerupt pt. ca acum sunt in Bucuresti.dar reiau imrdiat ce ma intorc.ceea ce vreau sa va spun este ca ma simt fff. bine fizic si moral sunt muuuult mai calma (m-am lasat de fumat dupa 13 ani) si sunt optimista dpdv sotul spune ca este incomparabil cu "inainte" iar eu sper ca bunul d-zeu sa ne fericeasca cu unu' doi bebici am curaj ,nu-i asa?sper ca v-am ridicat miralul suntem in aceeasi barca si va inteleg perfect.multi pupici

Mergi la inceput