Dezamagire in dragoste
Buna tuturor,
Sper ca am ales sectiunea potrivita!
Problema nu a mea, ci a unei prietene f. bune, colega de facultate!
Mi-a povestit azi pe messenger dupa multe insistente. Deci:
- sora ei mai mica (17 ani, tocmai termina clasa a 11-a la un liceu f. bun din Iasi cu note bune), si-a facut la inceputul anului scolar un prieten, care se pare c-a parasit-o acum o luna, destul de urat. Nu stiu amanunte.
Fata e insa f. dezamagita, a ajuns sa afirme ca nu exista dragoste pe lumea asta, si altele de genul asta, si are de gand sa se duca maicuta la manastire din iulie!! Da, la manastire!! De 3 saptamani de cand i-a venit ideea asta prietena mea (24 de ani), ca si parintii ei, sunt cu nervii la pamant, nu stiu cum sa se comporte, ce sa spuna s-o faca pe cea mica sa se razgandeasca, mai ales sa nu renunte la ultimul an de liceu, etc..
Se pare ca cea mica i-a amenintat ca daca nu-i dau voie, o sa fuga singura la o manastire, ca ei/parintii sa n-o gaseasca. Am inteles ca toti sunt disperati, nu stiu ce sa spuna, cum sa se comporte, cui sa ceara sfatul (nu au un duhovnic sau asa ceva, etc..).
Azi, acum o ora am aflat si am ramas.. fara cuvinte. Nici nu stiam ce sa-i spun. Prietena mea a incercat sa discute cu sora-sa, fara succes insa.
Un sfat/parere poate mi-ar fi de folos. I le voi arata prietenei mele, sper sa nu se supere mai apoi c-am facut 'publica' situatia.
Carmen-Delia
Raspunsuri
casandra spune:
N-o s-o primeasca nimeni la manastire fara acordul parintilor, si nici daca imboldul vine dintr-o dezamagire in dragoste.
Am avut si eu un coleg care vroia sa se duca la manastire, din cauza unei dezamagiri. Nu a fost primit.
Ramba spune:
Decat sa incerce sa o faca sa renunte mai bine merg cu ea, ca tot vine vacanta, la o manastire. Din cate stiu sunt manastiri care primesc oaspeti. Sa stea acolo o perioada sa vada cum e si poate se linisteste.
loreema24 spune:
quote:
Originally posted by Ramba
Decat sa incerce sa o faca sa renunte mai bine merg cu ea, ca tot vine vacanta, la o manastire. Din cate stiu sunt manastiri care primesc oaspeti. Sa stea acolo o perioada sa vada cum e si poate se linisteste.
Subsciu. O pot lasa la manastire o luna -doua si sigur nu ve vrea sa se mai calugareasca.Intre timp mai invata si cate ceva.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei
PoziciPozici noiFara par
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !
deya spune:
in orasul in care stau eu a fost dezbatuta la radio acesta problema din cite stiu eu trebuie sa stia la o manastire o perioada de proba de 3 luni sau 3 saptamini nu stiu sigura se pare k multi renunta dupa acesta perioada
poate acesa fata isi va da seama k acea viata este grea
poate akm k vine vcanta ar trebuii sa merga cum a mai zis cineva de aici sa vada kum e sa trraiesti akolo sa vada ca maicutel ajung sa traisasca foarte greu din cauza posibiitatilor materilae
cel putin laciteva manastiri din moldova asa este
sper k isi va da sema de ce vre sa faka ]
ANDREEA love you ionut
life goes on z
axia spune:
Ar fi bine sa ii promita ca sunt de acord ca ea sa se duca in toamna, dar in vara asta sa o duca in vacanta undeva (preferabil la mare). Daca va cunoaste alt baiat o sa-i treaca in mod sigur. Poate chiar sa-i faca cunostinta cu cineva.
O noua indragosteala este pilula cea mai buna la 17 ani. Hai sa fim serioase, cate dintre noi n-au crezut ca s-a terminat viata si s-au terminat barbatii, cand EL de 16-18 ani a iestit, intr-un fel sau altul din viata noastra ?
Dupa mine, indiferent cum se termina episodul asta (caci se va termina) ar trebui sa isi puna niste intrebari. Exista riscul ca la 25, daca o lasa vreunul, sa isi taie venele - serios, sa nu ia lucrurile in gluma. Daca e sensibila si cu gust pentru putina melodrama poate sa ajunga la lucruri neplacute, fara sa isi dea seama.
Andre si BB Tibi
Ina82 spune:
Toanele de adolosecent...ia tine-ne la curent si sunt sigura ca in 2-3 luni o sa vrea sa fie star la Hollywood....
adi2003 spune:
Daca ar stii cat de aspra e viata acolo, nu s-ar mai gandi sa se duca.
Oricum, acolo nu esti primit cu bratele deschise-in cazuri din astea. Si cei care cu adevarat vor sa urmeze calea asta in viata, intalnesc anumite impedimente.
Pentru fata, e doar o reactie de moment, care o tine putin si ii va trece. O vacanta in vizita la manastiri/ ca si turist/ n-ar strica. O spun din proprie experienta, cand te intorci de acolo, te simti altfel, mai linistit, impacat cu tine insati. Uiti de grijile lumesti si traiesti cu adevarat atmosfera de acolo.
Din exterior - acolo pare o bucatica din Rai, dar viata insasi, traita zi de zi in manastire nu e deloc usoara. E un sacrificiu. Nu inseamna numai rugaciune...nici pe departe. Nu oricine e facut pentru viata de manastire. Exista o selectie aspra acolo.
Simina
Fotografii
"Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsa."
adrienne12 spune:
Asta e o toana de copil. Parintii nu trebuie sa comenteze in nici un caz decizia ei, in nici un caz sa nu-i spuna nu, ca doar nu pleaca acum. Mai e o luna. Va veni inapoi SIGUR, chiar daca se duce. Iti spun pt. ca eu sint mama de adolescent si stiu cum gindesc. Fata se incrinceneaza acum pt. ca parintii s-au speriat si sint impotriva. De asemeni spera sa-i serveasca o lectie domnului, sa-i arate ca s-a dus la minastire... De asemeni, e o masura radicala prin care vrea sa se schimbe total de cea care a fost... Dar pt. asta e suficient sa-si schimbe culoarea parului sau coafura. Daca as fi maica-sa i-as popune o schimbare, de pilda uite hai sa mergem in iulie undeva, in vacanta. Te duci la minastire cind ne intoarcem, ce-i asa graba?
iully spune:
Eu sunt de parere ca in perioada asta nu trebuie sa o contrazica.Se poate face o vizita la manastire,o iesire la mare.Trebuie sa ii explice ca e f important sa termine liceul si dupa aceea poate hotara singura.Pana atunci mai e o vacanta si un an scolar la mijloc,se pot intampla multe intre timp.
Sper sa se rezolve spre binele fetei si al parintilor.
Pupici
Iuliana si Cristian
DidiAlex spune:
Nu cunosc persoana, asa ca nu imi pot da decat cu presupusul.
Daca avea de gand sa plece, pleca, ca oricum nu o mai interesa scoala.
Insa, ar fi bine sa se discute cu ea la modul serios.Ceea ce spunea cineva mai devreme. la 25 de ani ce o sa faca, dar daca o sa aiba copii?!
Nici prea multa ignoranta nu e tocmai cea mai buna metoda de rezolvare a crizei.
Noi ne dam cu parerea, dar, daca nu isi revine din acest episod ar trebui discutat cu un psiholog. Macar prin telefon; stiu o tipa, psiholog, tare buna insa e din bucuresti. Daca vrei un nr de telefon scrie-mi prin PM.
Acum, sa ma explic mai bine de ce nu e tocmai cea mai buna cale sa fie lasata situatia asa.
In '95 dupa terminarea liceului, prin septembrie cand m-am intors acasa de la examenul de admitere aflu ca o buna colega si prietena de generala s-a sinucis si fusese si inmormantata.
Suferise tot la fel din dragoste si nimeni nu o credea. Tipul plecase in Italia si o lasese balta. Acum, nici baiatul nu putea fi invinuit ca nu il punea nimeni sa se insoare la 19 ani!
Aceea fata a baut otrava de soareci. In clipele cat a costientizat ce a facut a mers la sora ei si i-a spus ca ii pare rau sa o salveze. Dar nu a mai putut fi salvata!
Asa ca mare grija cu adolescentii!
Alex
Mult noroc!