Dezamagire in dragoste

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmon spune:

Va multumesc mult!! Am mai vorbit cu prietena mea, i-am aratat raspunsurile voastre, si de altfel sfatul cu "lasati-o sa plece ca oricum se va intoarce" l-au primit de la mai multe cunostinte. Asa ca la inceputul lui iulie vor pleca (prietena mea cu sora-sa si cu mama lor) pentru cateva zile la o manastire si la nevoie o vor lasa acolo pe cea mica. Sunt inca un pic speriati cu totii, mai ales ca prietena mea a incercat sa vorbeasca cu un psiholog in Iasi despre problema sora-sii, iar ala i-a trantit-o "Ziceti mersi ca nu s-a sinucis!!" .
Oricum, vor sa vorbeasca si cu stareta sau cine-o fi mai mare pe la manastire, sa n-o accepte pe fata, sau macar s-o trimita sa-si continue liceul si sa vina anul urmator, daca in cele 2 luni nu s-o razgandi!!

Toana de adolescent, normal, dar pana acum a parut o persoana f. echilibrata, desi exagerat de pudica. Asta e.. merci tuturor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Intr-adevar sa zica mersi ca nu s-a sinucis. In special ca e f. la moda. Citeam deunazi ca in japonia procentul de sinucidere in rindul adolescentilor e destul de crescut si ca exista site-uri in acest sens. O alta idee ar fi sa invite vreo ruda sau prietena optimista (trebuie sa fie cineva traznit in orice familie, cineva care intotdeauna face haz de necaz sa vina sa stea la ele o perioada). Daca persoana asta e de virsta apropiata poate fata i se destainuie, poate fi captivata in alte activitati productive, nu stiu, depinde ce ii place ei sa faca, moda, dans, pictura, limbi straine.... fiu meu e de pilda pasionat de computere. Chestia cu discutatul f. serios are si el rost dar nu va bazati pe asta. Copii la virsta asta nu constienteaza, nu gindesc in perspectiva. Asta pt. ca creierul lor nu e maturizat. Pur si simplu nu sint in stare sa gindeasca in perspectiva, la consecinte si iau decizii proaste. E bine sa i le spuneti dar nu asteptati minuni. Cineva de virsta ei va comunica mult mai bine cu ea sau cel putin va fi in stare sa o faca sa inteleaga mesajul adultilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Am o prietena stareta la o manastire in creierul muntilor si stiu de la ea ca nu poti depune juramantul decat la 25 de ani.
Si intradevar regulile sunt absolut drastice:
- rugaciuni de trei ori pe zi inclusiv de la 12 la 3 noaptea
- alimentatie vegetariana in principal
- si detstul de multa munca fizica

Imi pare rau sa spun dar prietena mea tot dupa o deceptie in dragoste s-a calugarit.
Ea avea deja 34 de ani si este f religioasa. Si da au primit-o, a ajuns stareta.
E greu sa-ti dai cu parerea despre ce sa faca cineva, ea este fericita.
N-ar putea sa o convinga sa se duca dupa ce termina liceul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

carmon,poate ii trece cat de cat daca ii spui sa citeasca articolul din ziarul ´´Adevarul``de maine:
´´Maicuta asasinata prin crucificare´´

O maicuta in varsta de 23 de ani, de la Manastirea "Sfanta Treime" din comuna vasluiana Tanacu, a murit in chinuri groaznice, dupa ce a fost tinuta trei zile legata cu lanturi pe o cruce de lemn, fara mancare si cu un calus in gura, de catre preotul duhovnic al manastirii si alte patru maicute. Preotul Petru Corogeanu (29 de ani) a sustinut in fata anchetatorilor ca a recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei maicute. Potrivit politistilor, in 10 iunie, Corogeanu, ajutat de alte patru maicute, au sechestrat-o pe Maricica Irina Cornici intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare cu sfori. In 13 iunie, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus un calus in gura facut dintr-un prosop. Maicuta a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mancare intr-un pridvor unde era foarte racoare, ea murind in seara de 15 iunie. "Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea si daca s-a intamplat sa intre in coma si sa faca infarct... Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rand, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decat la maini si la picioare", a declarat staretul Daniel de la Manastirea "Sfanta Treime" din comuna Tanacu. text copiat din ziarul online Àdevarul´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inca o zi spune:

Uite ca tare m-a socat stirea asta si daca tot e vorba de manastiri si de calugarit, mai va scriu o data stirea, de data asta luata de pe ´´Evenimentul zilei´´ online :

Rastignita de preotul Diavolului

Daniel, staretul Manastirii din Tanacu, zice ca "din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect"

Teo Popescu
Vineri, 17 Iunie 2005

• Maricica Irina Cornici (23 de ani), o maicuta de la Manastirea „Sfinta Treime” din comuna vasluiana Tanacu, a murit in chinuri groaznice, dupa trei zile de suferinta aproape biblica
• Autorul odioasei crime este preotul Petru Corogeanu (29 de ani), de la aceeasi manastire

• Pe 10 iunie, preotul diabolic si patru maicute au sechestrat-o pe Maricica intr-o chilie si au legat-o cu sfori de miini si de picioare

• Trei zile mai tirziu, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, cei cinci au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au infundat in gura un prosop

• Maicuta Maricica a fost tinuta pe cruce 3 zile, in frig si fara mincare. Ea a murit in seara zilei de 15 iunie

• Preotul si complicele sale si-au recunoscut fapta, motivind senin ca „doreau sa alunge duhul rau din tinara posedata”. „Era bolnava de duhuri rele”, sustine si staretul manastirii

O calugarita in virsta de 23 de ani, de la Manastirea „Sfinta Treime” din comuna vasluiana Tanacu, a murit in chinuri groaznice, dupa ce a fost tinuta trei zile legata cu lanturi pe o cruce din lemn, fara mincare si cu un calus in gura, de catre preotul duhovnic al lacasului si alte patru maicute. Episcopia Husilor a inceput deja o ancheta in acest caz.

Pe 15 iunie, politistii vasluieni au fost sesizati de Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui cu privire la faptul ca ambulanta a transportat cadavrul unei calugarite de la o manastire din comuna Tanacu. Maricica Irina Cornici, 23 ani, maica la Manastirea „Sfinta Treime”, prezenta leziuni la nivelul membrelor superioare si inferioare si in jurul cavitatii bucale, ceea ce a condus la concluzia ca moartea a fost violenta. Preotul Petru Corogeanu (29 de ani) a sustinut in fata anchetatorilor ca a recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei maicute. Din primele cercetari s-a stabilit ca, pe 10 iunie, Corogeanu, ajutat de alte patru maicute - Nicoleta Arcaleanu (32 de ani), Adina Ciopraga (20 de ani), Elena Otelea (23 de ani) si Simona Bardanas (21 de ani) - au sechestrat-o pe Maricica Irina Cornici intr-o chilie si au legat-o de miini si de picioare. Trei zile mai tirziu, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce din lemn si i-au pus in gura un calus facut dintr-un prosop. Maicuta a fost tinuta pe cruce inca trei zile, fara mincare si intr-un pridvor unde era foarte racoare. Aceasta a murit in seara de 15 iunie.
Prosop pus calus la gura. Ajunsi la fata locului, medicii de la Serviciul de Ambulanta Vaslui au constatat ca tinara era deja moarta, iar pe miini, pe picioare si la gura avea numeroase rani provocate de lanturile cu care fusese legata si de prosopul care tinuse loc de calus. Cadrele medicale au anuntat imediat politia. „Cei in cauza si-au motivat gestul prin faptul ca tinara era posedata si doreau sa alunge duhul rau. In prezent se asteapta rezultatul necropsiei medico-legale pentru a putea fi facuta incadrarea juridica a faptei. Cel mai probabil este vorba despre lovituri cauzatoare de moarte sau vatamare corporala grava, urmata de moartea victimei”, a declarat Mihaela Straub, purtatorul de cuvint al IPJ Vaslui, citat de Mediafax.
Rugaciuni si exorcizare. Maicuta Irina, in virsta de 23 de ani, a ajuns la manastirea din Tanacu in urma cu trei luni pentru a-si vizita o prietena, insa a fost convinsa de aceasta si de staretul lacasului sa ramina acolo. Tinara, care provenea de la un orfelinat din Arad, a acceptat gindindu-se la o viata mai linistita. Cu aproximativ o luna in urma a inceput sa se simta rau, iar crizele pe care le facea erau din ce in ce mai dese, motiv pentru care atit staretul, cit si celelalte maicute au sustinut ca tinara este posedata. „Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea, si daca s-a intimplat sa intre in coma si sa faca infarct... Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rind, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decit la miini si la picioare”, a declarat staretul Daniel reporterilor PRO TV Iasi. Maica Marta, de la aceeasi manastire, este in continuare convinsa ca staretul si maicile nu au gresit cu nimic. „Din cauza ca era bolnava la cap a trebuit sa fie tinuta in chilie, si pentru asta am mai tinut-o in chilie, dupa care am dus-o in biserica. Am inceput s-o tratam asa, am zis ca intii cu rugaciuni, cu mila lui Dumnezeu, daca nu se face bine o ducem la doctor si am incercat asa citeva zile, si asa a fost voia lui Dumnezeu, ca a decedat”, spune calugarita.
In paralel cu ancheta penala, staretul si maicutele care l-au ajutat vor trebui sa raspunda si in fata forurilor competente din cadrul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane. Potrivit parintelui Costel Stoica, purtatorul de cuvint al Patriarhiei, reprezentanti ai Episcopiei Husilor au plecat ieri spre Manastirea „Sfinta Treime” si au inceput o ancheta ale carei rezultate vor fi facute publice in cursul zilei de azi.
Medicii stiau de boala fetei. Maicuta Cornici suferea de schizofrenie, lucru descoperit de medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui in urma cu doua luni. Doctorul Lelia Croitoru, directorul SJU, a declarat ca pe 10 aprilie, seara, Irina Maricica Cornici a fost adusa la Camera de garda a spitalului de doua maicute si de fratele tinerei.
Interesant este faptul ca, la internare, medicul a remarcat semne suspecte pe trupul fetei. Mai exact, ea prezenta leziuni la nivelul incheieturilor miinilor, a picioarelor si in zona cervicala. Semne clare ca tinara fusese supusa unor „tratamente” asemanatoare celor care i-au provocat decesul. In mod normal, un pacient diagnosticat cu schizofrenie trebuie tinut obligatoriu sub observatie medicala. Daca familia isi asuma raspunderea si solicita externarea bolnavului, medicul nu se poate opune. Asa s-a intimplat si in cazul maicutei Irina. Pe linga reprezentantii manastirii care au cerut externarea ei din spital, cel care si-a asumat raspunderea pentru plecarea tinerei din spital a fost fratele acesteia.

Asta e parerea mea, nu e de pe site copiata!!

E plina lumea de nebunii!! Sau mai bine zis de....nebuni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaBianca spune:

Draga Carmen,
Din pacate nu prea ai ce sa faci. Adolescenta e un altfel de monstru ce isi arata capetele. La varsta asta e greu sa stim ce vrem sau credem ca stim totul, ca nimeni nu ne intelege, ca povestea noastra de dragoste e unica si parintii nu ne inteleg, ca pe vremea lor era altfel, iubirea pe care o simtim la acea varsta e cea adevarata si ca nu vom mai gasi niciodata dragostea vietii. Asa e cand ai 17 ani. Istoria se repeta cu fiecare generatie iar hormonii vesnic raman aceasi. Adolescenta e o perioada destul de grea menita sa ne invete din propriile greseli. Tot ce poti sa faci e sa le fii alaturi si sa fii o ureche ascultatoare. Eventual logica si timpul vor invinge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Imi aduc aminte ca am trecut si eu prin ceva asemanator pe la 19 ani, dar eu nu am spus la nimeni. Pana la urma mi-a trecut. Bineinteles ca depinde de firea fiecaruia. Daca fata e hotarata sa mearga, e bine ca se duc in vacanta la manastire. In felul asta o sa vada ce inseamna viata de maicuta si o sa poata decide singura daca va putea/vrea sa duca o astfel de viata.

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Nu as zice ca sunt "toane de adolescent", la disperare omul este in stare sa faca multe. O persoana la 17 ani este capabila de sentimente marete. Cand sentimentele ne sunt calcate in picioare suferim cu totii, la orice varsta.

Si eu am avut idei asemanatoare, la mine povestea s-a sfarsit intr-un accident de masina... Nu am dat de stire gandurile mele, ideea e ca doream sa caut un refugiu pentru ca nimeni nu intelegea ca la 18 ani pot iubi cu adevarat.

Poate ca ar fi util ca familia sa fie mai suportiva cu ea in problema iubirii. Sa o asculte, sa o creada ca iubeste si este ranita.

_

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
- Web
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fetelor, ma tem ca va contrazic. Bineinteles ca fata e ranita si ca a iubit cu tot sufletul ei nu cred ca cineva pune la indoiala asta. Diferenta intre a fi ranit in dragoste cind ai 17 ani si a fi ranit cind esti matur e urmatoarea: un adult nu-si rateaza intregul viitor, viata profesionala pt. o dezamagire in dragoste. Un adult poate merge la o bauta cu prietenii, se poate duce la un shrink, devine mai circumspect, mai neicrezator in omaneni, dar profesia e profesie... fata asta vrea sa abndoneze scoala, facultatea etc.... ca sa meraga la minastire... De ce nu ia o hotarire de genul "o sa ivat f. bine sa ajung departe, sa-i arat eu lui." Ca un facut nici un teenagers nu gindeste asa!?!? Si nu-mi spuneti mie de "chemare pt. viata monahala" la 17 ani. Daca ar fi fiica cui a zis asta nu cred ca ea ca mama, ar accepta cu seninatate asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna ziua
pot sa ma exprim si eu? primul gand pe care l-am avut la inceputul subiectului a fost ca la mai toata lumea: ifose de adolescent. insa gluma se ingroasa caci dra nu vrea sa renunte la idee asa ca am crezut ca vazand reactia parintilor continua cu ideea ei din ambitie. nu contest ca l-a iubit pe baiatul respectiv dar reactia in urma despartirii e prea prea.
eu obisnuiesc sa stau mai mult cu oamenii in varsta si la scoala si la locul de munca, si vorbind de adolescentii din vremea lor si adolescentii din vremea noastra se trage usor concluzia ca cei de acum sunt mult mai maturi la o varsta relativ frageda fata de cei din generatiile trecute. ma uit si la fratele meu de 15 ani care este si el in love de o fata care nu il baga in seama. e distrus saracul chiar a plans din cauza ei (fratele meu nu plange in nici o situatie, nici cand il doare ceva, nici la filme, si nici cand era mititel nu plangea) insa se tine bine.
continui sa cred ca o face la ambitie, caci mi-e greu sa cred (mai ales ca ai zis ca parea a fi echilibrata) ca nu isi da seama ca a renunta la scoala in favoare manastirii nu este o mutare inteligenta.

anne`mary

Mergi la inceput