fumatul in timpul alaptarii

stie cineva ,din proprie experienta de efectul fumatului in timpul alaptatului? ma refer la o tzigara, maxim doua, asta dupa alaptat.Eu am intrebat`o pe dr. dar a fost cam evaziva.Nu am fumat in timpul sarcinii pentru ca nu am putut nu neaparat pentru ca nu am vrut. Acum pot dar nu prea ash vrea, si in acelasi timp simt nevoia, dar ma simt vinovata.Spune`ti`mi cevadespre asta, orice , sa `mi fac si eu o idee.
Multumesc si sanatate multa la
Raspunsuri

Hlihoritza spune:
Cassia draga sa stii ca eu am fumat inclusiv in timpul sarcinii (bineinteles nu mult-cam 5 tigari pe zi) si apoi si in timpul alaptarii cam la fel (inainte fumam pachetul si mai bine pe zi). Am citit chiar aici pe site la "Doctorul va raspunde" - verifica si tu - ca nicotina nu trece nici la copil in burtica si nici in lapte. Singura pb este sanatatea noastra a mamicilor (stii tu: "Fumatul dauneaza grav sanatatii" - iti suna cunoscut nu?). Faza este ca si eu simteam nevoia sa fumez, inclusiv in timpul sarcinii, si atunci fumam. Am mers pe principiul ca daca cea mica din burtica ma atentiona la o groaza de alte chestii care nu ii placeau si la tigara nu, inseamna ca nu ii face rau. Asta bineinteles fara sa exageram cu nimic ca e manacare sau tigara. Asa ca am nascut o bebe perfect sanatoasa (mai micuta in greutate ce-i drept - doar 2.800 kg) dar care pana la 2 luni s-a facut de 5 kg si este vesela de nu se poate. Din pacate eu nu o mai alaptez dar din cauza ca nu am avut eu grija sa mananc si sa beau multe lichide si o perioada nu am avut suficient lapte si atunci am inceput sa-i dau completare cu biberonul iar dupa o saptamana a refuzat sa mai suga la san. Asta e! M-am grabit.
Concluzia este ca daca mai simti nevoia de cate o tigara (si cum spui tu cate 2 tigari pe zi) nu trebuie sa ai nici un sentiment de vinovatie atata timp cat ai fost fumatoare convinsa inainte de sarcina si acum "bagi" doar 2 tigari.
Sa-ti traiasca bb-ul si sa fii sanatoasa!
Pupici!

mamica dulce spune:
si eu am fumat in timpul sarcinii,la inceput chiar destul de mult,macar o luna nu am stiut ca sunt insarcinata,apoi eram chiar cu doua-trei luni inainte de licenta si ,desi am redus mult tigarile nu am putut sa ma las.Dupa licenta le-am rarit si mai mult,trecusem deja de la marlboro rosu pe lights si aici in germania pe ultralights si mult mai putine,din cate tin minte 5-7/zi.
Am nascut un copil de 4 kilograme,sanatos tun.Am alaptat pana la 4 luni,fumand ca si in sarcina,4-5 pe zi.
acum pot sa-ti spun ca am fost inconstienta si chiar am fost,in timpul sarcinii si alaptarii habar nu aveam de riscuri,implicatii si pericole,efectiv am fost atat de optimista si de ignoranta...nu pot sa descriu.
Acum daca as ramane insarcinata probabil mi-as da cu ciocanul peste degete ori de cate ori simt nevoia sa aprind o tigara.
Daca nu ai ´fumat in sarcina..mai asteapta cateva luni,nu are sens sa te apuci.Eu sunt o fumatoare inraita si stiu ca o tigara deschide pofta spre pachet.
si nu e bine,pentru ca AFECTEAZA pe bebe.
numai bine!
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

nastasie spune:
si eu am fumat in timpul sarcinii, la fel de mult in prima luna nestiind ca sunt gravida.spuneam ca atunci cand voi ramane insarcinata nu voi mai fuma, dar nu am putut renunta.pe parcursul sarcinii le-am mai redus dar am fumat si in timpul alaptarii.nu stiu cat de mult afecteaza laptele, pt ca eu am alaptat doar o luna.doctora mi-a spus ca nu e bun laptele adica nu e consistent.acum ca o fi fost din cauza fumatului nu stiu ce sa-ti zic.
sanatate multa.adriana&
razvan (01.11.2004)

candy24 spune:
Eu nu am fumat in timpul sarcinii, dar m-am reapucat dupa alaptare care nu a tinut decat o luna.De regula nu fumez mult, cam 6 tigari pe zi dar atunci eu am vrut sa ma las.NU MI-A ZIS NIMENI NIMIC.Faci cum crezi tu ca e mai bine.
Ramona

oana_s spune:
Eu fumam inainte de sarcina un pachet/zi...in timpul sarcinii n-am fumat pana la 4 luni...apoi cate 4-5/zi pana am nascut. Am alaptat 4 luni, 3 luni n-am fumat si in ultima luna (de alaptare) fumam tot4-5/zi....bebe e super ok, e grasunica, nu s-a imbolnavit niciodata (are 10 luni), asa ca nu cred ca a afectat-o in vreun fel. Pe de alta parte se spune ca fumatul in timpul alaptarii este MULT mai nociv pt. bebe decat atunci cand esti insarcinata. Nu stiu ce sa-ti spun, eu m-am abtinut cat am putut, dar ajunsesem supernervoasa...visam si noaptea ca fumez asa ca eu am fumat pana la urma, fie si putin....si pana la urma fiecare decide pt el.
Oana si Mara 11.08.2004

moni25 spune:
Mey, daca te-ai lasat de ce te mai apuci?
Hai sa-ti spun despre mine:am fost o fumatoare inraita, am ramas gravida si continuam sa fumez la greu(nu stiam).Cand au inceput greturile nu suportam nici macar un iz de fum de tigara, imediat.
dupa nastere, la vreo 2 luni simteam din nou nevoia sa fumez.Insa mereu aveam discutii cu sotul meu, mai ales ca alaptam, apoi zicea ca-mi miros hainele, etc
Am renuntat, desi mi-a fost foarte greu.Am stat vreo 2 ani cu gandul sa mai trag si eu una, si sa accept ca m-am lasat de fumat.
Acum fumez cam o tigara la 2 luni si asta la o cafea buna, dupa o masa copioasa sau la cine stie ce intrunire de doamne.Si ma bucur enorm, in conditiile in care inainte de sarcina fumam peste un pachet pe zi
Asa ca lasa-te!Gandeste-te numai la mirosul pe care il lasi in urma ta dupa ce fumezi o tigare.Sau cum iti miros mainile cu care il mangai pe BB.
Moni si maria 4 ani si 4 luni

miag spune:
Bravo pentru subiect!!! Si eu am vrut sa-l deschid dar imi era putin jena..ma simteam vinovata...am fumat si in timpul sarcinii si acum alaptez si nu am reusit sa renunt la tigari...BB e super bine...s-a nascut cu 3.600 kg si acum la 6 luni are 10 kg si 73cm...
Eu ma simt vinovata ca fumez..asa ca sfatul meu..daca poti NU TE REAPUCA!!!! Vei avea mustrari de constiinta groaznice..cel putin eu asa am..dar mi-e imposibil sa renuntz..inqainte de sarcina fumam aproape 2 pachete...acum fumez sub 10 tigari..dar tot vinovata si fara vointza ma simt
Pupici.
BB Rolnad si mami Mia

danitin spune:
Nu sunt o fumatoare inraita, uneori trec doua trei yile fara sa simt nevoia de tigara, dar in perioade de stress fumez pana in jumatate de pachet pe zi. Cat am fost gravida am fumat una maxim 3 tigari pe zi, dar cand am inceput sa alaptez m-am speriat de ceea ce citeam prin reviste si am incetat cu tigarile. Problema era ca am ramas dupa nastere cu o constipatie super rebela iar la mine o tigara fumata relaxat era un remediu pentru chestia asta. Fiind si foarte stresata de colicii copilului si de lipsa mea de experienta in a-l creste am intrebat-o pe pediatra daca pot si ea mi-a zis ca o tigara pe zi nu are nimic asa ca ... am fumat o tigara pe zi intimpul alaptarii si, de doua sau trei ori in 6 luni, pana in trei tigari. Nu am observat efecte negative asupra puiutului dar ... fiecare organism are particularitatile lui si nu poti generaliza propria experienta.

adjadyn spune:
eu m-am lasat de fumat in timpul sarcinii, iar dupa am fuma 3 tigari...fiindca m-am oprit la gandul ca poate fi daunator pt bb.da , are efect asupra copilului, acuma poate nu...dar in timp...........

mcrmiki spune:
Si eu sunt fumatoare, dar categoric tigara nu face bine! Mai asteapta pana mai alaptezi.
Numai bine!
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad