concediu de odihna - maternitate

concediu de odihna - maternitate | Autor: gogoutza

Link direct la acest mesaj

buna. sunt o viitoare mamica, preconizata pt inceputul lui iulie 2005. vreau sa multumesc pt informatiile absolut utile si inedite (pt mine, cel putin) de pe aceasta sectiune a forumului - de genul cei 15 la suta, compensati de angajatori. as avea si eu o intrebare: tocmai mi-am luat integral concediul de odihna pe 2005, incepand cu 1 iunie. urmeaza sa il continui, probabil, cu concediu de sarcina si lauzie apoi de maternitate. caz in care, mi se comunica de la salarii, ca ar trebui sa returnez niste bani pe concediu, caci nu as fi avut dreptul la concediu integral. intrb: e legal sa mi se ceara banii inapoi? sau pot compensa cu concediul de dupa perioada de maternitate, cand ma voi intoarce la serviciu, cum am mai vazut pe forum raspunsuri. multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da asa este au dreptate, este legal ceea ce au solicitat. Va trebui sa retunezi banii aferenti perioadei (lunilor) din acest an (2005) in care daca nu ai fi fost in concediu de maternitate ai fi fost lucrat. Concediul de odihna sa acorda strict pentru perioada efectiv lucrata. Nu se poate compensa.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput