Gigantism la 3 ani???

Gigantism la 3 ani??? | Autor: sinzi_ana

Link direct la acest mesaj

Baietelul unor cunostine este foarte inalt pt varsta lui si pediatrul o tot tine intruna ca ar avea gigantism (acromegalie).
Anul trecut au facut niste teste (masurarea hormonului de crestere) care a fost irelevant datorita varstei (avea 2 ani)...
Acum la 3 ani, dr vrea sa repete testul...
Parintii sunt si ei f inalti (mamica are 1.90m!!!) si tatal tot pe acolo...si nu prea se ingrijoreaza, ba chiar se gandesc sa schimbe pediatrul...dar o umbra de indoiala tot exista..
Dr ii sperie ca boala lasata asa poate avea urmari destul de grave si insista sa ii faca cat mai multe investigatii...
Baietelul e si destul de gras, si eu stiu ca copiii supraponderali se afla intre 70-99 procente inaltime pana la varsta de 10 ani cand cresterea in inaltime inceteaza brusc...

Unde ar putea sa ii faca niste teste relavante??? La ce dr sa apeleze?
E o boala rara, dar stiti ceva de ea?
Cum pot sa ii ajut?

". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"

Sinzi si David
Poze de la prima noastra serbare si excursia din Timisoara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

zi-ne inaltimea si greutatea,ca altfel...
cat despre supraponderal...raportat la varsta, sau la inaltime?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu mai stiu exact lungimea...in jur de 1.05m (oricum putin peste 1 m)la 2,8 ani si 21 de kg...
Greutatea raportata la varsta, ca asa se calculeaza...eu stiu ca nu se raporteaza la inaltime ca nu e relevant...
Mama ei, spune ca sa lase copilul in pace (mai mult ea il creste) ca ea (mama copilului) a fost obeza si ff inalta pana la gradinita, ca de abia putea sa mearga si acum e ff inalta si slaba...si ca copilul seamana cu ea...

". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"

Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu cred ca ar trebui lasat copilul in pace. Daca la 2 ani are 1m inseamna ca adult va avea dublu, adica 2m, adica cit masoara si parintii.
Mai cred ca ar trebui facut graficul de la nastere pina acum si vazut daca nu e o problema. Da' mi se pare prematur sa chinuie copilul cu analize hormonale.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

copiii cumnatei mele au avut ambii un metru la 3 ani, din parinti normali de inaltime.Deci la parinti de 1,90m e perfect normal sa aiba asa o inaltime.
21 de kg e intr0adevar mult...dar poate sa aiba oase grele etc

sanzi, stiu ca tioe ti-a zis dr ca nu se masoara greut in raport cu inaltimea, dar se pare ca e o tehnica invechita.mie mi-au zis Ana culcer si Gina Palicari(pediatrele celebre ale Bucurestilor) ca acuma conteaza armonia generala a copilului(era vorba de sofia mea care era prea mica si slaba ca bb, acu la 2.9 luni e mica spre mediu, deci e mult mai bine
daca stau bine sa ma gandesc...21 de kile e mult,dar nu chiar asa de mult.Sa reduca fainoasele si sa suprime complet dulciurile, si se rezolva p;roblema.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

mie nu mi se pare gigantic, mi se pare ca are cam multe kg.
media la 3 ani e undeva in jur de 98cm, e adevarat ca e destul de inaltut pt. varsta lui dar avand in vedere ca si parintii sunt f. inalti chiar nu cred ca poate fi vorba de o problema

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

sanziana...dar asta NU e gigantism..Marc are 1 metru la 2 ani si 18 kile si crede-ma ca e perfect normal..nici macar la categoria grasut nu intra!!!!
eu zic sa schimbe pediatrul!!!!Si eu sunt inalta,am aproape 1.80,sotul la fel si puiul nostru arata si este mai solid,mai inalt(dar nu sa te dea pe spate) decat alti copii de varsta lui.
uitati-va in pozele de mai jos ,sunt foarte recente!

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Confuzie: gigantismul este datorat secretiei in exces a hormonului somatotrop (de crestere) din hipofiza la copil, iar acromegalia este datorata secretiei excesive a aceluiasi hormon la adult, adica cind s-a incheiat perioada de crestere. Se si manifesta diferit. Daca ati fi vazut o persoana cu acromegalie sigur nu ati fi uitat-o in veci: are extremitatile crescute fata de cum era inainte, fata de normal (acros = extremitati, in lb. greaca): limba, urechile, nasul, fata cu totul este mai colturoasa, mainile si picioarele mai mari... ce mai, e oribil.

Asa cum ti-au mai zis si celelalte fete, nui lasa sa se alarmeze degeaba: copilul are zestrea genetica de asa natura. Poate cam multe kile, dar daca si parintii lui sint mai solizi, nu numai inalti, asta e! Poate mai incolo sa-l si controleze, dar acum e chiar prea timpuriu.

Sanatate multa!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Varsta - KG minim - kg medie - kg maxim
9 luni - 6.7kg - 8.6kg - 10.8kg
12luni - 7.4kg - 9.6kg - 11.8kg
15luni - 8.0kg - 10.4kg - 12.8kg
18luni - 8.7kg - 11.0kg - 13.6kg
21luni - 9.0kg - 11.6kg - 14.2kg
24luni - 9.4kg - 12.0kg - 14.8kg 2 ani
27luni - 9.8kg - 12.6kg - 15.4kg
30luni - 10.3kg - 13.0kg - 16.1kg
33luni - 10.8kg - 13.6kg - 16.6kg
36luni - 11.2kg - 13.8kg - 17.2kg 3 ani
42luni - 11.5kg - 14.5kg - 18.5kg
48luni - 12.0kg - 15.5kg - 19.5kg 4 ani
54luni - 12.9kg - 16.5kg - 20.9kg
60luni - 13.5kg - 17.5kg - 22.0kg 5 ani
66luni - 14.2kg - 18.2kg - 23.4kg
72luni - 15.0kg - 19.0kg - 24.8kg 6 ani
78luni - 15.9kg - 20.0kg - 26.3kg
84luni - 16.8kg - 21.5kg - 28.5kg 7 ani
90luni - 17.5kg - 22.5kg - 30.5kg
96luni - 18.2kg - 24.0kg - 32.5kg 8 ani

Lungime: minim si maxim
9 luni - 64.0cm - 74.5cm
12luni - 67.0cm - 78.0cm
15luni - 70.0cm - 82.0cm
18luni - 73.0cm - 85.5cm
21luni - 75.5cm - 89.0cm
24luni - 78.0cm - 91.5cm 2 ani
27luni - 80.0cm - 94.5cm
30luni - 82.5cm - 97.0cm
33luni - 84.0cm - 99.5cm
36luni - 86.0cm - 101.5cm 3 ani
42luni - 89.5cm - 105.5cm
48luni - 92.0cm - 109.0cm 4 ani
54luni - 95.0cm - 112.0cm
60luni - 97.8cm - 115.5cm 5 ani
66luni - 100.5cm - 118.8cm
72luni - 103.0cm - 121.5cm 6 ani
78luni - 105.5cm - 124.5cm
84luni - 108.0cm - 127.8cm 7 ani
90luni - 110.5cm - 130.5cm
96luni - 113.0cm - 133.5cm 8 ani

Poat ete ajuta asta.. sa sti ca 1 m la 3 ani nu e exagerat de mult.. dar 21 de kg ar putea sa mai taie dulciurile... la o adica nici aia nu e enorm de mult, unii sunt mai mari in os.. mai grei... daca si parinti sunt asa nu mi-asi face probleme deloc.. am cautat pe net si sincer la ce ai zis tu nu am gasit sa fie incadrat copilul la asemenea boala rara... iar a doua a explicat siminaf foarte bine.

Ps: Julian are 30 de luni, 94 cm si 13 kg...

O zi buna

Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Sunt de acord cu parerea lui Siminaf. Numai adultii sufera de gigantism si acromegalie. Am cunoscut un tip de genul asta (avea in jur de 40 de ani), niste maini si picioare imense iar nasul...Doamne iarta-ma, era monstruos, Pinocchio ar fi murit de invidie.
Eu insami am fost un copil foarte mare,plinuta - fara a fi grasa,la gradinita eram cu un cap mai mare ca restul copiilor, apoi am fost cea mai inalta din clasa pana intr-a sasea (eram cat dirigintele) iar de la 12 ani n-am mai crescut nici un centimetru. Am 1.66 m, deci mediu pt. o femeie, sunt armonios dezvoltata, acum dupa sarcina am ceva kg in plus, pana sa raman insarcinata n-am trecut niciodata de 60 de kile.
Nu cred sa fie nici o problema cu copilul.

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by Sabina

sanzi, stiu ca tioe ti-a zis dr ca nu se masoara greut in raport cu inaltimea, dar se pare ca e o tehnica invechita.mie mi-au zis Ana culcer si Gina Palicari(pediatrele celebre ale Bucurestilor) ca acuma conteaza armonia generala a copilului(

Copiii grasi si copiii obezi se incadreaza intre 70-99 procente la inaltime pana la varsta de 10 ani (mie asa mi-a explicat pediatra mea ca i-am povestit si ei de acest baietel) cand cresterea lor in inaltime este inhibata brusc si mai cresc foarte putin pana la varsta adulta. Spre deosebire de copii cu o greutate normala care atunci sse dezvolta si au eruptiile de crestere de-a lungul pubertatii. Ea spune ca asta ar fi cauza (greutatea excesiva) si mostenirea genetica, desigur...
Desi copilul nu pare deloc obez, putin grasutz...poate asta deruteaza dr lui...
Si mie mi se pare un diagnostic aiurea si nefondat...si am incercat sa o linistesc, dar ca mama cred ca iti faci multe griji de m ulte ori degeaba

Janism"

Sinzi si David

Mergi la inceput