Gigantism la 3 ani???
Raspunsuri - Pagina 2
anemona spune:
Inaltimea copiilor este puternic influentata genetic, deci din doi parinti mult peste media ca inaltime (mama de aproape 190, wow!) doar nu o sa iasa un statu-palma-barba-cot. Eu cred ca e perfect sanatos copilul. Cresterea lui este una conditionata de gene, nu de un exces al hormonului de crestere.
Dar, ca sa se linisteasca, poate sa-i faca dozarea hormonului de crestere la Institutul Parhon aici in Bucuresti. Dar sunt sigura ca va fi in limite normale.
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by anemona
.
Dar, ca sa se linisteasca, poate sa-i faca dozarea hormonului de crestere la Institutul Parhon aici in Bucuresti. Dar sunt sigura ca va fi in limite normale.
Multam mult...asta cred ca isi doresc si ei, sa se linisteasca si sa aiba o dovada ca nu e asa...
". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"
Sinzi
si David
Poze de la prima noastra serbare si excursia din Timisoara
alina costin spune:
Baietelul unui verisor de-al meu avea la 2,5 ani 1m si 20 kg,dar nu era foarte gras,avea oasele mai grele.Parintii s-au speriat caci mergea destul de greu si cadea mereu.Au facut mai multe analize,dar copilul nu avea nimic,doar ca mama lui il hranea tot la 3 ore si mai minca si noaptea.La 3 ani l-au dat la gradinita si de atunci este ok.A mai slabit putin caci nu mai maninca toata ziua si a devenit mai activ(caci era mai puturos).Acum are 4 ani,1m si 5cm,si 21 kg.Este un copil istet si nu are nici o problema de sanatate.
Parintii lui ii fac mereu analize(deoarece ea a pierdut mai multe sarcini)si-l iubesc foarte mult.Le este frica sa nu pateasca ceva.
Uitasem sa-ti spun ca "din pre multa dragoste"crezind ca fac bine l-au indopat cu vitamine cind era mic.Probabil ca acesta este motivul pentru care lua proportii.
Alina
bebe03 spune:
BUNA.
Fetita mea Raluca are 4 ani si 2 luni, are 1,15 m si 20 de kg.
Nu mi-am pus niciodata problema ca ar fi prea dezvoltata, desi e cea mai mare din grupa mica de la gradinita, si multa lume ne intreaba daca merge deja la scoala....si inca ceva noi parintii nu suntem foarte inalti, eu 1,64 si sotul 1,78...cred ca mosteneste pe bunici sau strabunici... eu o alint mereu Ghita Muresan, fiindca poarta si mult la incaltaminte
Medicul ei mi-a spus ca asa cresc unii copii au perioade de crestere cresc o perioada apoi stagneaza...va pup si sanatate multa
didita spune:
Schimba doctorul si lasa copilul in pace! Am avut si eu caazul a doi copii dintr-o famile de oameni mari (1.80 si 1.95) si copii erau si ei inalti si nu chiar slabuti (la 2 ani fetita se imbraca cu hainute de 5 ani, iar baiatul la 1an arata de doi si)
Amandoi sunt cat se poate de normali, frumosi si destepti!
didita
sinzi_ana spune:
Baietelul are si niste pb din cauza greutati...o usoara modificare a osaturii gleznelor care s-au intreptat catre interior...
Acum daca stau si ma gandesc am si eu la gradinita unde predau 2 fete gemene (abia au implinit 6 ani) care sunt aproape cat mine...mama si au o gura!!!!!!!!! Vorbesc non-stop...
Si s-au nascut una cu 1.050kg si cealalta sub 1 kg!!!!
". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"
Sinzi
si David
Poze de la prima noastra serbare si excursia din Timisoara
light spune:
Si eu zic ca ii mosteneste pe parinti mai ales ca se si incadreaza totusi in limitele normale. Asa ca sa mai mearga si la alti doctori ca sa se linisteasca. Pai uite un alt exemplu de mostenire genetica. Nepotul nostru, acum adult, obez, s-a nascut cu 5.250 kg. Si era o mostenire genetica, bunica lui fiind imensa. Asa ma gandesc ca si prietenul vostru este inalt ca si parintii lui.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Desene noi - iunie
danielac spune:
si eeu sunt de acord cu voi, nu e vorba de nici un gigantism, e prea devreme pentru asa ceva... Diana mea are la 3 ani si 7 luni, 99 cm si 15 kg in schimb colegi de-ai ei de grupa au peste 1m si peste 20 de kg... sa fim seriosi...
Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
adi_dalma spune:
Fetita mea are 3 ani si 8 luni, are 107 cm si 20 kg si sunt foarte linistita ca este okety...Este drept nu ii dau dulciuri si fainoase ca sa nu se ingrase dar asta este alta poveste (eu sunt supraponderala si mi e frica sa nu aiba probleme)
Fetita unei colege are exact 2 ani si 8 luni si este aproape cat fetita mea... si este un copil perfect normal.
Deci ...
Nu cred ca baietelul are gigantism.
Si doctorita respectiva este prea rigida.
narcisa spune:
Si eu sint in totalitate de acord cu fetele.
Mai ales, daca parintii sint si ei inalti..........sa schimbe pediatrul. Si mai stiu, dar nu ff. exact, ca aceste analize se fac mai tirziu pe la 5-6-7 ani; stiu de la soacra mea ca sotului meu i-au facut astfel de analize, copil fiind(se poate controla cresterea cu nu stiu ce fel de injecti, cel putin asa am inteles de la ea), desi era inalt tot pe cale genetica, bunicul lui avea tot in jur de 1,90-2,00 m inaltime. Pina la urma nu s-a ajuns asa departe sa se intervina medical.
Si nici mie nu mi se pare peste masura de mult la 3 ani 1 m, greutatea cu putin efort se poate controla; Patrick are 97 cm la 3 ani si 14 kg, si e un copil deloc inalt pt. virsta lui.
toate cele bune
narcisa x 
Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004
http://community.webshots.com/album/360173780chSDfG