Gigantism la 3 ani???
Raspunsuri - Pagina 3
sinzi_ana spune:
Si mie mi s-a parut un diagnostic foarte ciudat, de anul trecut cand mi-a spus...
Acum cand iar se repeta "diagnosticul" am stat un pic pe ganduri si am citit un pic despre boala asta...dar nu prea am gasit mai deloc informatii despre manifestarea bolii la copii asa de mici...
Acum eu nu sunt in masura sa contest ce spune un pediatru, si imi era cam teama sa ii spun "stai linistita ca copilul nu are nimic" pur si simplu ca asa mi se parea mie...
Singura pb care mie mi se pare ca o are, este greutatea...dar si asta e un subiect sensibil, desi i-am spus de cateva ori sa il treaca pe legume si fructe!!!
Nici nu stiu cum sa abordez subiectul...sa o incurajez sa continue invesigatiile sau nu?
Oricum printez pagina asta si ii dau sa citeasca...
". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"
Sinzi
si David
Poze de la prima noastra serbare si excursia din Timisoara
roserb spune:
Fetita mea are la 3 ani si jumatate 105-106 cm si 19 kg,e frumoasa si f. desteapta
. Nu mi-am pus niciodata problema ca ar fi vreo problema cu ea, Doamne fereste! Si noi suntem destul de inalti( 1,72 si 1,82). Baietelul nostru are la 7 luni 74 cm, si e de asemenea f. armonios dezvoltat. Am o gramada de prietene cu copii maricei (in comparatie cu standardele)
Asa ca eu zic ca parintii trebuie sa stea linistiti, si eventual sa apeleze la alt medic
Roxana
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
anya spune:
Baietelul meu are 2 ani si 4 luni 18kg si 1 metru. Are oasele grele si e f. lat in umeri. La picior purtam 27. Dar nu imi fac probleme. Eu am 1.70 si sotul meu 1.90 si 45 la picior (el, nu eu). Doctorita care il urmareste are grija sa ii dea calciu suficient astfel incat oasele sa aiba rezistenta necesara, il las sa alerge cat poate de mult (nu sta locului o clipa) iar la capitolul mancare ii dau ff multe fructe si legume si doar o felie de paine pe zi. Cu dulciurile am noroc - nu prea ii plac.
anya
Siminaf spune:
Revin si zic: gigantismul apare la copil in perioada de crestere (mai mult la pubertate), iar acromegalia (cu cresterea extremitatilor, deci si a limbii!) apare la adult, deci cind s-a incheiat perioada de crestere. Sint doua manifestari total separate ale secretiei excesive de hormon somatotrop!
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities