lapte praf pentru bebeii supraponderali

lapte praf pentru bebeii supraponderali | Autor: Leta

Link direct la acest mesaj

Buna

Fetita mea are 5 luni si este foarte-foarte grasuta. Cred ca are peste 9 kg (la cintarirea de acum o luna avea 8,3 kg). Acum ii dau lapte praf Bebelac(cca 5 mese a cite 200-230 ml), piure de mar (o masa) si supica de legume cu carnita de vitel (o masa). Pt. sete ii dau ceai ChildrenTea de la Hipp.

Nu i-am dat inca cereale, biscuiti sau alte alimente care ar putea sa ingrase. Ce pot sa fac sa mai slabeasca (de fapt sa nu mai ia asa mult in greutate)? Nu pot s-o tin nemincata sau sa ii maresc intervalul intre mese, pentru ca face scandal mare si plinge cu lacrimi daca ii este foame si nu primeste papita.

As incerca sa ii schimb laptele praf. Imi puteti recomanda o alta marca de lapte praf, cu mai putine grasimi?

De asemenea, ce alt aliment care nu ingrasa as putea sa ii introduc pentru a-i inlocui inca o masa de lapte?

Sau daca ii fac laptele cu o cantitate mai mica de pulbere (adica mai "lung", nu in concentratia scrisa pe cutie) rezolv ceva?

Precizez ca s-a nascut cu 3,250 kg si 49 cm, la 38 de saptamini.
Nici eu si nici sotul nu sintem grasi si nici in familie nu avem cazuri de obezitate, iar analizele facute in timpul sarcinii n-au indicat probleme (glicemie mare sau altceva).

va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Leta si un bebe
POZE NOI

Want my life back...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

La 5 luni in primul rand mi se pare foarte devreme pt carnita...si de vitel...
David de abia pe la 8 luni a vazut carne...
Pt sete ai putea sa ii faci tu ceai sau sa ii dai apa, Hipp-ul este indulcit (nu stiu de celalalt ceai).
In rest, nu cred ca trebuie sa iti faci deocamdata griji...pe la varsta de un an incepe sa mearga in picioare, sa faca miscare si se va schimba, atunci poti sa ii controlezi un pic alimentatia...

". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"

Sinzi si David
Poze de la prima noastra serbare si excursia din Timisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

merci, sinzi

ce fel de ceai sa ii fac? ca apa nu ii place (am incercat si a... - scuzati - scuipat-o)

carnita ii dau la recomandarea pediatrei, care a zis sa i-o introducem deaorece nu ii placea supa doar cu legume.

Leta si un bebe
POZE NOI

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu e corect sa scazi cantitatea de lapte praf cind ii faci lapte, e important sa urmezi cu strictete instructiunile de preparare (sa pui lingurita rasa de lapte praf) altfel poate fi daunator pentru sanatatea bebelusului.

Cred ca trebuie sa intrebi un medic daca e recomandat sa schimbi laptele, laptele se schimba numai la indicatia pediatrului.

Daca vrei sa ii dai mai putin de mincare cred ca poti sa ii dai ceai, da senzatia de satul cel putin un timp. Dar cred ca cel mai bine e sa ii dai sa manince cit cere si sa faceti mai multa miscare, mai mult timp afara si mai mult timp pe burta sau la joaca.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)

Simona & Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fetita ta nu este foarte-foarte grasuta cum ai spus.Este un copil dezvoltat,cu pofta de mancare. Si eu zic ca e mai bine asa,sa.i numeri coastele,sa fii disperata ca nu mananca.
Si baiatul meu a avut fix 10 kile la 6 luni,deci la 5 luni avea cam 9.Am alaptat numai 4 luni si nu a baut niciodata ceai,nici granule,nici indulcit,nici simplu.
Si NU era foarte grasut.
era numai bine pentru inaltimea si conformatia lui.Daca fetita ta e bucalata si mancacioasa...e motiv de bucurie!
Ar fi o mare greseala sa o bagi la dieta,copilul e copil,trebuie sa manance,mai ales acum cand creste atat de repede.
Copilul meu are acum 2 ani jumate,a sarit dintotdeauna din scheme si la inaltime si la greutate,acum are 18kile jumate-19 si NU este grasut deloc.Este solid,indesat,tare ca piatra dar in nici un caz grasut.Arata splendid!Nu are sunculite pe burtica sau inele pe picioare cum avea ca bebe.Este si inalt ,are deja 1 metru.Si sa vezi ce figuri face la mancare si cum ma inchin la el sa manance de o jumate de an.mi-ai plange de mila sa vezi cum fug dupa el si ii dau CEVA pe sub masa si cu alte smecherii.
Cand ajunge la 1 anisor si o sa fuga toata ziua se asaza altfel carnita pe bebe,o sa fie un copil pe care o sa-ti vina sa-l rontai la fiecare pas.Nu inseamna ca o sa fie obeza o viata.Crede-ma ca nu ti-ai dori sa fie slaba ca o matza.
multa sanatate si pofta de mancare!!:)

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

inca ceva..uite,aici in germania se zice baby-speck..in traducere libera e sunculita de baby care crede-ma ca SE DUCE!!!
nu-ti fa nici o grija si hraneste copilul dupa pofta lui!dietele pentru copii obeji(ceea ce absolut sigur nu e cazul la voi si nu la varsta asta) incep cand copilul are deja cativa anisori buni!
La 5 luni...fii fericita ca situatia e asa cum e!!

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Asa e, la inceput m-am bucurat sa vad ca maninca asa bine si la fiecare cintarire (o cintaresc doar la doctor, la 3-4 saptamini) ma bucuram sa aflu ca a mai luat 1,3 kg sau 1,4 kg...dar cind vad in tabele si aud de la alte mamici ca acum are greutatea pe care ar trebui s-o aiba la 1 an tot mi se mai pune cite un ghimpe...

Am inceput sa iau masuri: de azi nu i-am mai dat ceai Hipp - i-am luat Baby Tea la pliculet, pentru ca nu contine nici un fel de indulcitor. A baut cu strimbaturi, dar tot a baut.

Iar miine intreb doctora daca exista vreun lapte mai "light". Va tin la curent.

Va multumesc pentru raspunsuri si incurajari.

Leta si un bebe
POZE NOI

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Baietelul meu are 6 luni, 8, 250 kg si s-a facut un lungan. Nu stiu daca la fetita ta e la fel, dar el e capabil sa manince cit de mult, mai ales daca e ceva cu gust bun. Eu ii dau 5 mese cu lapte/zi fiecare de cite 150 ml, exceptie face masa de seara la care maninca 210 ml+ 3 masuri de cereale, o masa cu piure si carnita si un piure de fructe. Ceai bea cu placere- Baby tea, de care ai luat si tu acum. Cu tot ce ti-am spus, e un bebe absolut perfect sanatos- l-a vazut si medicul ieri, bucalat si cu "ineluse"/sunculita la minute si picioare. Nu ii dau mai mult pentru ca i se mareste stomacelul , asa cum se intimpla si cu noi, si pe urma plinge dupa mincarica. Vorbeste cu medicul tau si vezi daca e de acord sa-i reduci cantitatea de laptic. Daca nu, alearg-o mult dupa ce incepe sa mearga :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina costin spune:

Dai fetitei sa manince si nu te speria ca nu creste un kg pe luna pina la un an.Acusi incepe sa vrea in fundulet,sa mearga de-a busilea,sa se ridice si se topeste ea grasimea fuguta.Fetita unei amice avea 14kg la un an,de era mama-sa disperata,dar a inceput fatuca sa mearga si sa nu mai stea locului,si s-a topit slaninuta ca pe aragaz.Acum are 3 ani si este numai bine.Si cum spunea Mamica dulce,nu-ti trebuiasca un bb care nu maninca,ca sa vezi atunci necaz,(i-ti spun din proprie experienta)
Alina siAlexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Draga mea, eu am nascut un uriesel de 4,350, care pe deasupra a luat 1,800 in prima luna si apoi constant cat trebuia, astfel incat la botez (4 luni) i-a rupt bratele nasului - ca nasa iesea din discutie -fiindca avea 8.800.
Spre un an, insa, si-a incetinit mult ritmul de crestere in greutate, astfel incat acum are 13 kgs.
Nu-i da cereale, paste fainoase si eventual nici cartofi (sfatul pediatrei mele). Eu i-am dat tot timpul biscuiti cu mar sau alte fructe. Poate n-ar fi rau sa inlocuiesti carnea de vita cu pui, ca e mai usor de digerat pentru ei.
A avut perioade cand a fost grasut si apoi perioade cand s-a lungit si a slabit de i se vedeau coastele.
Si iti mai dau o veste, dupa ce incepe sa mearga.....oho, sa vezi ce se subtie de la miscare - serios !!

Andre si BB Tibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Au dreptate fetele, Leta, si nepotica mea era grasuta pana sa mearga si cand a inceput sa mearga a pierdut sunculitele care le avea bebelusa. Asa ca stai linistita.

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastiengrigore/my_photos

Mergi la inceput