Ce stiti de ovarele polichistice?

Ce stiti de ovarele polichistice? | Autor: rocado

Link direct la acest mesaj

Puteti sa-mi spuneti si mie ce inseamna ovare polichistice, care sunt motivele aparitiei acestor chisturi si cum se pot trata?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

s-a discutat foarte mult pe acest subiect,in principiu se trateaza cu anticonceptionale dar nu neaparat sant multe tratamente pe baza de plante naturist.trateaza-le din timp ca sa nu se mareasca ca atunci va fi mai greu de tratat.ce dimensiune au?

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

Nu mi-a zis cu certitudine ca am, sunt mai multe chisturi pe ov. drept. Mi-a dat sa fac o serie de analize ca sa vada sigur daca am acest "sindrom de ov. polichistice" asa cum banuie el.
Mi-a dat sa fac urmatoarele analize: insulina, glicemie, testosteron, FSH, estrodial?dheas?
multumesc,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Salut, sunt foarte multe de zis pe aceasta tema. Poti sa aflii mai multe de aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33436
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25180&whichpage=1
http://www.chclibrary.org/micromed/00061250.html

Insa daca ti se pune un astfel de diagnostic, incearca mai intai sa rezolvi problema cu tratament naturist. Stai departe de hormonii de sinteza.

Sanatate, Adi :)

P.S. Si mie mi s-a pus acest diagnostic si acum fac tratament...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Si eu am avut ovarul drept polichistic. Mi-au trecut cu Augmentin, Polidin 10 zile , ceaiuri si...fara margarina.

Luminita
30+ cu Andrei
Tati si mami lui Andrei http://pg.photos.yahoo.com/ph/lumylorv/my_photos

Mergi la inceput

pupici si multumiri pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

adimercedesmultumesc de link

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Terrapin spune:

Draga Rocado,
Eu am probleme de fertilitate si ultimul diagnostic pus a fost ovare micropolichistice. Daca inainte aveam doar pe ovarul stang( am avut unul de 6 cm), acum am pe ambele ovare.
In ultimul an mi s-au prescris numai anticonceptionale; luam 6 luni, faceam eco, dispareau, iar dupa o perioada apareau din nou si iarasi anticonceptionale...
M-am hotarat sa nu mai iau nici un fel de anti...mai ales ca imi doresc ft mult un .
De curanad am descoperit linkul acesta http://www.emcb.ro/article.php?story=20030113174431000 si mi s-a parut ft interesant.
Poate iti e si tie de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Rocado
Asa cum spunea si Terapin, si eu m-am confruntat ani de zile cu chisturi ovariene, care apareau si se retrageau in functie de cum luam pilule. Ceea ce e simpul de inteles ca pilulele NU SUNT UN TRATAMENT (de altfel, medicina ultimilor ani nu mai este de acord cu acesta forma de tratament, doar unii medici de la noi o mai agreaza, din lipsa de informare). Toate site-urile si link-urile indicate de fete mai sus imi sunt si mie cunoscute, si explica noua abordare in teoria PCOS. Analizele indicate -estradiol (unul din compusii estrogenilor) si DHEA-S (dehidropeiandrosteron sulfat)iti vor fi utile in diagnosticare cauzei, iar daca ai parte de un medic bun, poate sa iti dea si altceva decat pilule(teoria rezistentei insulineiin explicarea PCOS)
Din pacate, pilulele dau si multe reactii adverse, ar fi de incercat si metode alternative(naturiste, homeopatice)si nu treateaza, doar stopeaza temporar fenomenul, atat cat le iei.
Organismul meu si-a revenit singur spre 30 ani, dar nu fara repercursiuni (majore) in urma anilor indelungati cand am luat hormoni de sinteza.
Citeste toate linkurile indicate si vei vedea cum se explica si trateaza mai noi PCOS-ul, nu cu pilule! si schimba medicul daca tot insista...

Mergi la inceput

Terrapin MadaS
Eu am renuntat la fumat anul trecut in februarie si de atunci am luat si foarte mult in , doctorul mi-a zis ca si asta poate fi un motiv pentru aparitia lor. Acum ma tin de regim si am sa merg si la un bioenergetician si vreau sa tin si un tratament naturist.
Si eu imi doresc tare mult un bebe si nu vreau sa iau pilule.
Voi stiti cumva sa-mi spuneti daca raman insarcinata, aceste chisturi dipar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pmihaela spune:

Buna fetelor!
Si eu am niste chisturi (doua), unul pe ov. stg. si unul pe dreptul. Erau de cate 41 mm fiecare, iar dupa o luna si un pic de anticonceptionale au scazut la jumatate, asa ca am continual si cu anticonceptionalele dar am luat si ceva naturist (extract din mladite de zmeur, afin).Nici eu nu sunt adepta anti... caci vreau sa fac un bebe si nu reusesc.Credeti ca daca am cele doua e vorba de ovare polichistice, ca eu cred ca nu.
madas tu cum ai scapat, ai rezolvat si cu bebele?
Nu fumez, am 1,65 si 51 kg. Cum pot scapa mai repede ca pe net am gasit numai despre ovare polichistice?

Mergi la inceput