Ce pot sa fac?

Ce pot sa fac? | Autor: cognos

Link direct la acest mesaj

Buna si bine v-am gasit .
De un an am familia mea(eu+el)si stateam singuri .La inceput totul a fost super ok .Insa in martie s-a mutat si restul familiei (casa este duplex -cu intrari separate dar curte comuna) .Soacra este o fire imposibila.Ii place sa conduca pe toata lumea . De un an ma impart intre serviciul de 10 ore,treaba de acasa ,sesiunile de la facultate, mama si bunica mea bolnava .
Insa simt ca incep sa-mi pierd mintile .Nu pot sa mai suport .Nu putem face nimic fara sa ne trezim cu ea pe cap .Nici prietenii nu ne mai deschid poarta caci se uita foarte urat la ei si se simt prost .El nici nu mai stie ca sa-i zica,cum sa-i zica sa ne lase in pace . Noi nici nu mai avem viata impreuna,nu mai iesim in oras ca totdeauna ii face cate un program .Daca spune ca nu poate,incepe cu reprosurile -ca"eu te-am crescut si esti un ingrat , nu ai grija de mama si surorile tale " . intre noi au inceput sa apara certuri groaznice doar din aceasta cauza .
Nu stiu ce sa fac .Oare voi putea duce o asemenea viata ?
Imi recomanda cineva ceva pt.stres ?(bun !)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

Mutati-va, daca nu vrei sa fii maritata cu toata familia lui. Iar pe el il paste pericolul sa fie legat iar cu cordonul ombilical. Nu rad de tine, vb. serios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cognos spune:

Stiu ca vorbesti serios . Problema este ca doar ce am reusit sa aranjam casa . O sa-i spun si lui aceasta idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Shtiu ca nu e corect sa-l pui sa aleaga, dar va trebui s-o faca: familia lui de acum (sotzia shi viitorii kupii) sau sa stea cu maica-sa. Daca nu pui piciorul in prag cu soacra, o sa ajungetzi la divortz, shi-i pacat...Ar trebui sa ai o discutzie- nu cearta! cu sotzul shi sa-i spui sa regleze lucrurile cu maica-sa, sa treaca peste reproshurile ei patetice shi sa-shi impuna vointza, nu-i corect ca viatza voastra sa fie condusa de ea!
Acu-mi veni ideea mareatza : de ce nu facetzi doo intrari? Una pentru voi, shi cealalta pentru restu familionului?

Ar trebui sa-l pui sa-shi intrebe mama daca el a fost adus pe lume strict cu scopul de a avea grija de ceilaltzi, mama, surori, etc... Nu-i obligatzia lui sa o faca, am intzeles ca rudele lui o duc binishor, hai, mama, ca mama, mai treci pe la ea, ii mai aduci o piine , da shi de surori tre sa aiba grija, frate??

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Am mai auzit povestea asta la o prietena. Sa stii ca nu vei scapa de ea niciodata daca nu pleci de acolo !!!!
Prietena mea a trait o tragedie ingrozitoare - soacra-sa a facut accident de masina (era la volan) si i-a omorat fetita de 13 ani. Crezi ca scapat de ea ? NU !!!!! Tot usa in usa stau si nici acum sotul ei nu stie cum sa-i spuna si ce sa-i spuna.......(in accident a murit si socrul prietenei mele, adica tatal sotului ei).
Nu se opresc niciodata. Eu am ciuda pe soacrele astea. Iarta-ma ca sunt vehementa dar mi-ai trezit o revolta mai veche.
Cred ca ar trebui sa-i spui sotului tau sa aleaga, pentru ca numai el poate rezolva aceasta problema.

Andre si BB Tibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

axia, te rog sa nu te superi, dar nu cred ca situatia lui cognos se compara cu cea data de tine. In plus, nu cred ca femeia respectiva (soacra prietenei tale) nu are sufletul rupt in doua stiind ca din vina ei au murit sotul si nepotica Dar nu esti tu in masura s-o condamni pentru asta!
cognos, si eu cred ca pentru a aduce liniste in casa ta ar trebui fie sa va mutati de acolo, fie sa discutati serios cu soacra si sa o rugati (sa-i impuneti, daca nu se poate cu vorba buna...) sa va respecte intimitatea. Insa ... usor de spus si greu de facut! Oricum, trebuie sa faceti ceva in acest sens pentru ca aveti de suferit cu totii.
Dezaprob profund parintii care-si santajeaza emotional copiii chiar si atunci cand acestia au propria lor familie

Some people stay in our lives and quickly go. Some stay for a while and leave footprints on our heart. And we are never, ever the same.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aiko-mar spune:

Cognos, neaparat trebuie sa va mutati. La inceputul casniciei mele, am stat cu soacra cateva luni. A fost o perioada grea, desi mie personal nu imi reprosa nimic, dar avea grija sa ii spuna sotului toate nemultumirile ei. Ei bine, dupa cateva luni ne-am mutat la casa noastra si a fost foarte bine. Cunosti vorba aceea: "mai rarut ca-i mai dragut", mai ales cu soacra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

eu zic sa ai o discutie importanta cu el si sa va gasiti o alta locuinta, stiu ca este greu dar daca va iubiti si aveti incredere in relatia voastra, merita.
Noi, eu si Vic am decis sa stam singuri, cu toate ca ne descurcam mai greu, iar acum ne intelem mai bine cu parinti,

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Adda, ai perfecta dreptate, fireste ca nu ma supar, doar ca "ma acidulez" cand aud subiectul. Nu am zis ca se compara si nici ca eu condamn pe cineva (nu as schimba locul meu cu al soacrei din poveste, crede-ma !!!)
Ceea ce spuneam eu, este ca lucrurile nu se termina daca nu te rupi si mai ales daca nu se rupe EL. Atat ! In rest mi-am revarsat ciuda si nu a fost corect !! Sorry

Andre si BB Tibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Trebuie sa aveti o discutie cu ea si sa-i spuneti ca, daca nu va lasa in pace, vindeti partea voastra de casa si va trebui sa stea usa in usa cu altcineva.
Cu un strain care va fi mult mai dur si mai nepasator fata de ea.
Voi o iubiti si veti avea grija de ea, in masura in care va permit indatoririle voastre ca familie. Dar un strain nu va face acest lucru.
Sa se gandeasca bine.
E foarte important sa-i explici sotului ca esti de acord sa fiti apropiati de familia lui (el ii iubeste, totusi, si va aprecia mult disponibilitatea ta) si ca nu ceri decat independenta pe care e normal s-o aveti.

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni25 spune:

Eu cred ca nu prea ai ce discuta cu soacra, dar cu sotul, DA.Cu el trebuie sa ai o discutie foarte serioasa in care sa-i explici ce nu iti convine si sa gasiti o solutie.Acum depinde foarte mult de situatia voastra financiara.Ori va luati alta casa, ori vindeti partea voastra, ori va construiti o curte separata. Oricum cea mai buna solutie este sa va mutati cat mai departe de "resedinta soacrei".Alta solutie nu vad.
Cu drag, moni

Mergi la inceput