Dependenta de a face cumparaturi ?

Dependenta de a face cumparaturi ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

de cate ori ies in oras simt nevoia sa cumpar ceva, nu cumpar tampenii...de mancare, jucarele, chestii de menaj, hainute, etc. dar uneori ma intreb, chiar in fiecare zi e normal sa-mi scobesc mintea ce sa mai cumpar??? sau sunt dependenta ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Si ce faci daca nu ai bani suficienti la momentul respectiv? Mai esti dependenta de cumparaturi? E adevarat ca de mancare nu ne putem lipsi dar unele care nu sunt neaparat necesare mai pot astepta.parerea mea.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

si eu sufar de afectiunea asta.cheltuiesc o multime de bani.prostii, ne-prostii, cumpar!cum ies din bloc grija mea cea mare este sa ma duc intr-un magazin!!!!!!!!!

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

In cazul asta sinteti norocoase ca nu vedeti ce magazine sint aici: in toate exista reduceri, promotii, sale-uri, clearance-uri, etc. Magazine cu 1 dolar, 99 centi, unde - culmea - poti gasi si marfa de calitate, nu ca in Ro. Adica gasesti aceeasi marfa din supermarket-uri, doar ca la pret de dumping.

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

Sa inteleg ca tu iti cauti o solutie din moment ce ai postat la rubrica asta. Acum, numai tu stii din ce categorie sociala faci parte: din cei cu salarii decente (din mom. ce tot cheltuiesti) sau dintre cei fara griji (da' atunci nu prea ar avea rost acest subiect, ca in acest caz banii nu conteaza).

Iti propun sa faci o evaluare a cheltuielilor cu strictul necesar. Poti scrie cheltuielile intr-un caietel o luna intrega, de la leafa de lichidare pana la cealalta lichidare: taxe, mancare, copil, urgente, cheltuieli care suportau amanare. Si luna urmatoare vei sti de ce suma ai nevoie pt. un trai decent. Cu restul du-te frumusel chiar in ziua de salariu (la lichidare e mai usor) direct la banca/cec si deschide un cont cu dobanda la termen (pe 3 luni, ca sa poti umbla la bani daca apare ceva urgent), apoi luna urmatoare alt cont (ca sa nu strici dobanda de pe primul carnet) pana ai 3 conturi. Si sa vezi ce bine o sa-ti prinda sumele astea in concediu, cand vrei sa schimbi aragazul, sa platesti ceva pt. copil... La mine a functionat, ca altfel nu aveam bani de concediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

oau, asta e chiar o idee buna cu 3 conturi, nu m-am gandit, desi am discutat cu sotul si cautam o solutie la problema asta ca acum prea ni se scurg banii printre degete, si ne gandeam cum Dumnezeu ne descurcam cand aveam salarii de incepatori, eu 600 de mii si el ceva mai mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

In cazul asta sinteti norocoase ca nu vedeti ce magazine sint aici: in toate exista reduceri, promotii, sale-uri, clearance-uri, etc. Magazine cu 1 dolar, 99 centi, unde - culmea - poti gasi si marfa de calitate, nu ca in Ro. Adica gasesti aceeasi marfa din supermarket-uri, doar ca la pret de dumping.

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Simina, d-aia vreau io in State- California, mai precis- acolo-ar fi raiu pe pamint pentru mine!

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa00 spune:

cam la fel am procedat si eu:tabel cu cheltuielile obligatorii(intretinere, tel..), cu datoriile , ceva bani pusi deoparte si restul , pentru mancare si altele impartiti pe zile.

Pentru mine a fost si este inca eficient sistemul.
Numai bine,
Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

si eu sufar de ceeasi boala....mai rau est ca m-am invatat sa iau tot ce este la reduceri....pana cand m-am gandit ca cu unele lucruri chiar nu am ce face.dar eu sunt innebunita dupa chestii de decor...lampi, si tot felu..aici langa noi s-a dechis un astfel de magazin cu tot felu(lampi, vaze)toata ziulica sunt pe acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

iaca vin eu sa stric solotelile
eu din contra, nu as da banul din mana nici sa ma tai daca n-am nevoie in special de ceva. leg banu cu 7 atze si ma gandesc de 10 ori inainte daca am nevoie de ceva sau nu.
asta nu inseamna ca am lipsuri, ci ca sunt zgarcita, pur si simplu.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

sa ma gandesc si eu atata as avea dureri de capmai cumpar tot felu de lucrusopare la care ma gandesc ca nu am nevoie dar poate mama??fratele???verisoara???

Mergi la inceput