Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 36

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Costi, exact. Sa vezi cum creste endometrul daca iei ovestin. Am mai citit si aici pe forum, o sa-ti trimit un link dupa ce gasesc topicul.
Stai ca ma uit acuma.

_
I am not insane, just emotionally unstable.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Costi, uite aici linkul:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=36402 . “…clomiphene-ul poate preveni actiunea stimulatoare a estrogenului asupra endometrului”
si
“In cazul stimularii ovariane cu clomifen (OVAMIT/Clostylbegyt) rata de aparitie a sarcinii este de doar 30%(!!!).
De ce? desi creste suficient de mult FSH-ul pt.ca foliculii ovarieni sa se dezvolte atat cat este necesar pt.a se produce ovulatia, din cauza ca inhiba crestrea estrogenului, endometrul nu creste suficient, deci oul nu are in ce sa se implanteze”

Si mai erau ceva comentarii concret legate de marimea endometrului si Ovestin, dar nu le mai gasesc nici sa ma pici cu ceara.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Buna-seara!

Mishulina, ma bucur ca dr. ti-a acordat sanse, ai vazut, pana la urma l-ai surprins favorabil. Iti tin pumnii maine la instilatii si ma bucur ca nu sunt asa de dureroase cum auzisem eu... Poate ne dai o veste buna luna asta, macar asa ca sa 'rastorni' pronosticurile pe care le-ai auzit in ultima perioada si care te-au dezamagit atat de mult

In legatura cu clostylbegyt-ul, intr-adevar clomifenul pe care-l contine e sabie cu 2 taisuri, pe de o parte creste FSH-ul-care e raspunzator de cresterea foliculilor(+), iar pe de alta parte inhiba secretia de estrogen, care e raspunzatoare de cresterea endometrului in faza foliculara)(-). Ceea ce stiu eu e ca pt stimularea ovariana usoara se foloseste acest clomifen sub diferite forme, in functie de firma producatoare (clostylbegyt, ovamid, ovestin, etc), deci aceeasi marie cu alta palarie... Asa ca, draga Catrinel, daca gasesti tu link-ul unde scrie ca ovestinul contine altceva decat clomifen, eu imi retrag cuvintele...

Va pup, si va astept cu vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Multumesc mult Carmen.cita,sa te auda Dumnezeu. Adevarul e ca asa plina de speranta nu am mai fost de mult,aproape uitasem cum e...
Alexia,ce mai faci,cum merge crosetatul (la Diploma)?
Ingerasule ce bine ca te mai vad pe la noi...Chiar ma intrebam unde ai disparut...

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzunica spune:

fetele,
Ce e cu linistea asta? Nu mai e nimeni pe aici?
Mishulina, am inteles sa traiti!
Andicu, cind bifezi un test? hai nu ne mai tine pe jar.
Irina71, Ingeras, la fete.
Acum o sa intru pe la fetele naturiste sa citesc despre imbunatatirea nr. . toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

quote:
Originally posted by Catrinel_17

Costi, uite aici linkul:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=36402 . “…clomiphene-ul poate preveni actiunea stimulatoare a estrogenului asupra endometrului”
si
“In cazul stimularii ovariane cu clomifen (OVAMIT/Clostylbegyt) rata de aparitie a sarcinii este de doar 30%(!!!).
De ce? desi creste suficient de mult FSH-ul pt.ca foliculii ovarieni sa se dezvolte atat cat este necesar pt.a se produce ovulatia, din cauza ca inhiba crestrea estrogenului, endometrul nu creste suficient, deci oul nu are in ce sa se implanteze”

Woau, stii ce ma gindesc catrinel, mi-a picat fisa acum.
Eu am FSH-ul cam mare, adica chiar mare, oare clomifenul acesta nu l-a determinat sa creasca prea mult si de aceea nu mai vine ciclul?
Dupa ovulatie FSH-ul revine la valoarea lui normala?
Elena

Si mai erau ceva comentarii concret legate de marimea endometrului si Ovestin, dar nu le mai gasesc nici sa ma pici cu ceara.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

???? CUM ASA ? Pai eu credeam ca din cauza ca am FSH-ul putin marit - adica 11,38, cand limitele sunt intre 2-10 - ovarele mele nu produc foliculi ! Cel putin, nu foliculi suficient de mari ....
Uitati ce-i raspunde dr. T lui iepurica pe site-ul lui :
Irina :: Iasi :: (Joi, 02 Iunie 2005, 19:17)

Intrebare: Stimate Domnule doctor,
Am facut dozarea FSH si Estradiol in a doua zi a ciclului (un ciclu regulat de cele mai multe ori 28 zile, si cateodata 25 zile). Rezultatele sunt: FSH = 3.61 mIU/mL si ESTRADIOL= 73.703 pmol/L.
Imi puteti interpreta, va rog frumos, si mie aceste rezultate? E cazul sa ma ingrijoreze estradiolul mai mic decat valoarea minima? Ce inseamna acest lucru?
Va multumesc din suflet.
Raspuns: rezultatele sunt bune. FSH-ul reuseste sa stimuleze ovarele sa produca foliculi (si implicit estradiol) fara sa sara din matca.

Pai "fara sa sara din matca" nu inseamna ca nu trebuie sa fie marit ?
Cine stie sa raspunda, please ?
Irina.

http://www2.fertilityfriend.com/ticker/b6ac8/ttc.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Fetelor, mi-e si frica sa va spun, dar cui altuiva sa spun ce emotie ma incearca (ca la sot, mi-e ca-i dau sperante si pe urma il dezamagesc)?! am fost acum la baie si se pare ca s-a produs un "spotting",adica o pata de culoare usor inchisa maroniu deschis, pe chilot; singurele simptome usoare, datatoare de sperante sunt in continuare crampe usoare, ca si cum ar trebui sa-mi vina si intepaturi in sani, dar nu s-au intarit!
De incercat nu incerc nimic (incep si eu ca Laurici ), ca azi e de-abia ziua 12 DPO, mai stau macar 2 zile, sa vad daca vin rushii, ca mi-e ca-mi fac sperante degeaba ca acum 2 luni. Ma gandesc si la Pregnylul ala poate influenteaza aiurea (se poate dupa 12 zile?).

http://www2.fertilityfriend.com/ticker/b5d14/ttc.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Andicu, daca ai facut pregnyl de 5000 ui poti sa faci linistita test de sarcina azi, ziua 13 DPO, deoarece pregnylul s-a eliminat de mult din organism (din ziua 10). Dupa simptomele enumerate ai toate sansele sa fii insarcinata! Hai vino cu o veste buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Andicu fa testul azi daca ai facut pregnyl de 5000 ui...te astept cu vesti bune....suna bine ce zici tu...Irina 71 un FSH marit arata ca rezerva ovariana este pe sfirsite...Ieprica sta bine cu rezerva ovariana...eu sunt varza ca am inceput capitolul de si toata noaptea numai asa am tinut-o...o zi faina!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
7+
Simburica

Mergi la inceput